World Matchplay zondagmiddag: Noppert en Van Duijvenbode door PDC
PDC

World Matchplay zondagmiddag: Noppert en Van Duijvenbode door

World Matchplay zondagmiddag: Noppert en Van Duijvenbode door

Op deze middag stonden de volgende wedstrijden van de World Matchplay op het programma. Het beloofde een mooie middag te worden waarin twee Nederlanders in bloedvorm in actie kwamen. De middag werd geopend door Dirk van Duijvenbode die tegen Ryan Searle speelde. Hierna volgde het duel tussen Danny Noppert en Brendan Dolan. Maar ook na de twee Nederlanders konden we nog genieten van twee mooie wedstrijden. Gary Anderson nam het op tegen Daryl Gurney en Michael Smith had het lastig tegen Andrew Gilding.

De uitslagen:
Van Duijvenbode - Searle: 10-8
Noppert- Dolan 10-6
Anderson - Gurney 7-10
Smith - Gilding 9-11

Hieronder leest u het verslag van de wedstrijden:

Van Duijvenbode (103.61) 10-8 Searle (100.06)
Een geweldig begin van Van Duijvenbode die in de eerste leg direct wist te breaken door een geweldige 130-finish. Maar Searle kon terug breaken om de stand weer gelijk te maken. Hierna ging het met de darts mee, wat betekende dat Searle met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. Dankzij een 104-finish kwam Searle ook nog eens met 4-2 voor. Hierna werden de zorgen groter voor Van Duijvenbode. Searle kwam voor met 6-3. Voor de tweede pauze wist Van Duijvenbode nog iets goed te maken door zijn vierde leg te pakken: 6-4.
Na de pauze zette Van Duijvenbode direct de toon door twee legs op rij te pakken en er 6-6 van te maken. Hierna ging het lang met de darts mee totdat Van Duijvenbode wist te breaken op een erg belangrijk moment. Hij kwam met 9-8 voor en door 138 uit te gooien in de daaropvolgende leg wist hij spectaculair te winnen. We zagen een ontketende Van Duijvenbode in de laatste leg en dus zullen wij hem later dit toernooi weer terugzien.

Noppert (100.07) 10-6 Dolan (94.64)
Het begin van de wedstrijd was van beide heren erg sterk. Ze wisten hun eigen legs steeds te houden en met hoge gemiddelden was het een leuke wedstrijd. Voor de eerste pauze kwam Dolan met 3-2 voor, zonder dat er nog een break was gevallen in het duel. De eerste break van de wedstrijd kwam van Dolan, die 135 uit wist te gooien voor een 4-2 voorsprong. Noppert leek terug te komen door terug te breaken, maar deze break werd niet verzilverd door de Nederlander, hierdoor kwam Dolan op 6-4 voor.
Maar de pauze lukte het Noppert opnieuw om te breaken. Dit keer wist hij de break wel te verzilveren dankzij een uitstekende leg: 6-6. Opnieuw een break van Noppert bracht hem voor het eerst op voorsprong. Ook deze break werd verzilverd met een 120-finish waardoor de voorsprong voor Noppert ineens comfortabel werd. Hij gaf dit niet meer weg en dankzij zijn goede spel in het tweede deel van de wedstrijd mag hij door in het toernooi.

Anderson (92.30) 7-10 Gurney (92.25)
Bij een stand van 1-1 wist Anderson de eerste leg af te pakken van Gurney, waardoor hij direct een voordeel had. Maar Gurney kon direct een leg terugpakken waardoor het weer gelijk werd. Gurney was dan ook degene die daarna het initiatief pakte. Maar Anderson wist te breaken met een prachtig 134-finish via twee keer tops: 4-5. Voor de tweede pauze maakte Anderson er 5-5 van. Na de pauze pakte Gurney zijn kansen en breakte hij Anderson weer om op 7-5 te komen. Maar Gurney kwam niet zomaar van Anderson af. Bij een voorsprong van 8-5 voor Gurney, kwam Anders toch terug tot 7-8, dankzij een 116-finish en daarmee de break. Maar desondanks won Gurney de wedstrijd met 10-7.

Gilding (95.73) 9-11 Smith (98.23)
Gilding begon goed door de leg van Smith direct af te pakken. Hierna pakte Smith twee legs op rij, en maakte Gilding gelijk door 104 uit te gooien. Voor de pauze werd het 3-2 voor Gilding. Hierna pakte Gilding flink door en had hij al snel een 5-2 voorsprong te pakken. Maar Smith kwam steeds meer in vorm en benadrukte dat met een magistrale 161-finish om terug te komen tot 4-5. Het verschil werd weer teruggebracht tot twee, in de tweede pauze stond het 6-4 voor Gilding.
En na de pauze ging Gilding vrolijk verder op deze weg. Hij maakte 7-4 en de achtste leg voor Gilding kwam tot stand via een 130-finish. Vanuit deze stand was het aan Smith om te werken aan een comeback. Deze werd ingezet door het winnen van drie legs op rij en afgemaakt met de vierde leg, om er 8-8 van te maken. Vanuit deze gelijke stand pakten beide spelers hun eigen leg: 9-9. Smith pakte twee legs op rij en wist zo dus toch te winnen van Gilding.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws