Flakkee United stunt in bekertoernooi Ranking nieuws
Ranking nieuws

Flakkee United stunt in bekertoernooi

Flakkee United stunt in bekertoernooi

Dinsdag 9 maart speelde Flakkee United de kwartfinale van de Rijnmond Cup in de FIOS Kantine te Achthuizen. Er moest daar gestreden worden tegen de nummer drie van de RD Eredivisie, Zo Dannn!! uit Dordrecht. Vooraf werd dit door vele gezien als een ware proef voor onze Flakkeese darters. Voor de tweede maal in het nog zo korte bestaan van Flakkee United moest er gestreden worden tegen een team uit de hoogste regionen van de regio Rijnmond.

Flakkee United was op volle oorlogssterkte en allen hadden toch wel naar deze avond toegeleefd. Jan Hokke mocht de spits afbijten tegen Jeroen Kromeich. Hokke toonde goed spel en wist veel druk te zetten op zijn tegenstander, zodat deze niet in zijn spel kon komen. Dit zorgde voor een 3-0 overwinning en het eerste punt voor Flakkee United. De tweede single werd gespeeld door Ronald Snaauw. Hij moest hier uitkomen tegen Edwin Rijsdijk. Snaauw kreeg in de eerste en tweede leg goede kansen, maar kon zich zelf niet belonen en verloor hij met 0-3. De stand was dus weer gelijk. De derde single ging tussen John Lokken en Louis Busink. Dit bleek een zeer gelijk opgaande wedstrijd, waar de dubbels beslissend waren. Lokken zou bij een 2-2 stand uiteindelijk zes matchdarts krijgen, maar wist geen van allen te benutten. Busink wist de beslissende dubbel wel te raken en kwam Flakkee United 1-2 achter deze wedstrijd. Martin Jongejan moest er dus voor zorgen dat de stand gelijk getrokken werd. Jongejan moest het in deze wedstrijd opnemen tegen de altijd goed spelende Mitchell von Schukkmann. De talentvolle Dordtenaar toonde zeer goed spel, maar Jongejan wist toch het initiatief te nemen en won zijn wedstrijd met 3-1. Beide partijen dus weer in evenwicht.

Vervolgens werden er vier koppels gespeeld. Jongejan samen met Hokke en Snaauw samen met Lokken. Jongejan en Hokke toonde uitmuntend spel in de eerste wedstrijd en wisten mede door een 160 finish van Jan Hokke te winnen met 3-1 van Rijsdijk/von Schukkmann. Het tweede koppel werd gespeeld door Ronald Snaauw en John Lokken, ook zij moesten het opnemen tegen Rijsdijk/von Schukkmann. Ondanks een 138 finish van John Lokken, verloor het Flakkeese koppel in de beslissende laatste leg. Lokken en Snaauw moesten ook de derde koppelwedstrijd spelen, alleen ditmaal tegen Kromeich/Busink. Wat de Flakkeese jongens ook probeerde, het lukte maar niet en werd er verloren met 0-3. Dit betekende dus dat Flakkee United met 3-4 achter stond en dus moesten Jan Hokke en Martin Jongejan hun koppel winnen om de stand weer gelijk te trekken. Hokke/Jongejan lieten weer uitstekend spel zien en wisten zij te winnen met 3-1 en zagen we weer een gelijke stand. De teamronde 4v4 moest dus beslissing brengen voor deze zeer spannende wedstrijd. Maar ook deze laatste wedstrijd ging gelijk op en werden er goede scores afgewisseld door slechte scores. Na een 100 score van Snaauw en een 100 score van Lokken mocht Jongejan gaan staan voor 121. Jongejan mist 121, maar liet wel 36 staan op het bord. Het wachten was op Kromeich die mocht gaan staan voor 124, maar ook hij wist deze niet te benutten en kon Jan Hokke gaan staan. Hokke toonde zijn rust en concentratie en nadat de eerste pijl de enkele 18 raakte, wist hij de tweede pijl strak te finishen in te dubbel 9. Dankzij deze 5-4 overwinning kwalificeert Flakkee United zich voor de halvefinale van de Rijnmond Cup. Er waren 180 scores van Jan Hokke 2 maal, Martin Jongejan 1 maal en John Lokken 1 maal.

De loting moet nog gedaan worden, maar de volgende andere teams hebben zich ook reeds gekwalificeerd voor de halvefinales: Helden van 't Hof uit Rotterdam (de nr.2 van de Eredivisie, met o.a. Jan Karel en Bryan de Hoog), The Greyhounds uit Heerjansdam (de nr.2 van de 1e Divisie B, met o.a. Ardy Jongenelen en Hans Boer) en The Busters uit Dordrecht (de nr.1 van de 1e Divisie A, met o.a. Stefano van Engelen en Elvin Geerlof). Alle halvefinales zullen gespeeld worden in Café van Ouds Havenzicht te Ridderkerk. De exacte datum wordt bekend gemaakt met de loting.

Al eerder waren er verrassende uitslagen te melden in de Rijnmond Cup, maar de grootste bleek wel de volgende. De koploper van de Rijnmond Darts Eredivisie, Cobra, werden in de eerste ronde van de Rijnmond Cup uitgeschakeld. Het team met Mareno Michels, Dick van Dijk, Dennis Labee, Cor Ernst, Jaap Dijksman en Alex Emmerloot verloren van het talententeam The Flinstones (met o.a. Andrew Helsemans, Dudley Meulens en Michel van Roon) met 7-2. The Flinstones staan op dit ogenblik zesde in de Eredivisie en verloren later dit seizoen twee maal tegen Cobra, 8-1 en 9-0. Tevens werden The Flinstones in de kwartfinale van de Rijnmond Cup uitgeschakeld door The Greyhounds.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws