Jelle Klaasen en Lynn Taeymans overheersen bij de 4e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen en Lynn Taeymans overheersen bij de 4e dinsdagranking

Jelle Klaasen en Lynn Taeymans overheersen bij de 4e dinsdagranking

Vanwege de zeer dichte mist besloten een aantal deelnemers om de tocht naar ’s-Hertogenbosch niet te maken. We hebben zelfs vernomen dat er enkele deelnemers een poging hadden gedaan om te komen maar voortijdig waren omgekeerd door de slechte weersomstandigheden. Desondanks mochten we toch 33 deelnemers verwelkomen die gingen strijden om de inhoud van de zeven enveloppen die er iedere dinsdagavond klaarliggen. In het herentoernooi ging Jelle Klaasen weer onbevreesd aan de bak en boekte overwinningen op Johan Kersbergen, Gino Vos, Oswin Streden, Stefan Fabrie en Christiaan van Overdijk waardoor hij was verzekerd van een plaats in de finale. Zoals altijd wordt er in de verliezersronde gestreden om de tweede finaleplaats, alhoewel verliezersronde hier niet geheel op zijn plaats is als je kijkt naar de wedstrijden die hier worden gespeeld. Jerry Hendriks won zijn eerste partij in de winnaarsronde met 3-1 van Ron Schouten waarna hij met 0-3 onderuit ging tegen Ruzdya Hopic. In de verliezersronde herstelde hij zich door overwinningen te boeken op Henk Verweij, Sven Wens, Roy Hamers, Oswin Streden, Ruzdya Hopic en Rico Dera waarmee hij verzekerd was van een podiumplaats. Hij mocht strijden tegen Christiaan van Overdijk om tenminste nog één tree omhoog te stappen en de finale te mogen spelen. Dit zat er deze avond niet in, want Christiaan liet een ongekend niveau zien en plaatste zich met een 3-0 overwinning voor de finale. Wederom stonden Jelle Klaasen en Christiaan van Overdijk deze avond oog in oog met elkaar. Eerder op de avond werd het 3-2 in het voordeel van The Matador, maar met de getoonde vorm van Christiaan kon het wel eens spannend gaan worden. De eerste finale werd met 4-2 gewonnen door een ontketende Van Overdijk waardoor de tweede finale de beslissing moest brengen. In deze beslissende finale kwam de ware aard van Klaasen weer bovendrijven die met een 4-1 overwinning alsnog de ranking winnend afsloot. Nadat hij met zijn overwinning van vorige week een hattrick volbracht heeft hij er inmiddels alweer vier op een rij gewonnen.

Bij de dames plaatste Lynn Taeymans zich rechtstreeks voor de finale door na een vrijloting overwinningen te boeken op Macy Netten en Annet van Elten. Laatstgenoemde boekte eerder in de winnaarsronde overwinningen op Lindsy Kremers en Tonnie van de Kallen. Macy Netten won in de verliezersronde van Lindsy Kremers maar liep vervolgens op tegen Tonnie van de Kallen. Met een overwinning op Macy plaatste Tonnie zich voor het podium maar ging vervolgens zelf onderuit tegen Annet, die op haar beurt in de finale mocht aantreden tegen Lynn. Bij een 3-1 tussenstand in het voordeel van Annet had het er alle schijn van dat er een tweede finale zou komen. Hier stak de Belgische echter alsnog een stokje voor door terug te komen tot 3-3 en vervolgens de finale alsnog binnen te halen. De tweede overwinning op rij is hiermee een feit voor Lynn Taeymans die de laatste weken zeer goed bezig is.

Jelle Klaasen en Lynn Taeymans overheersen bij de 4e dinsdagranking

Hier links op de foto de man die ontbreekt op de eerste foto. Jerry Hendriks wist namelijk de hoogste finish van de avond te noteren met een 155-finish maar moest voortijdig gaan omdat hij afhankelijk was van zijn taxi Rico Dera, eveneens op de foto. Overigens leek het er even op dat de envelop te vroeg was weggeven want Jelle Klaasen kreeg in de finale nog de kans op een 160-finish, maar strandde hierbij op de dubbel 20. Na de 155- finish van Jerry Hendriks volgden Jelle Klaasen en Ruzdya Hopic op gepaste afstand met beiden een 137-finish. De meeste 180-ers waren er voor The Matador met 8 stuks, gevolgd door Jerry Hendriks met 4 stuks.

Volgende week staat de 5e dinsdagranking alweer op het programma waarna de eindronde alweer dichtbij komt. Tevens kunnen we melden dat er vanaf de volgende rankingreeks die op 15 december van start gaat een aantal veranderingen zullen worden doorgevoerd met betrekking tot de dinsdagranking. Meer informatie hierover volgt spoedig.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws