Jelle Klaasen wint maandagranking van records Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint maandagranking van records

Jelle Klaasen wint maandagranking van records

Darters leven zich helemaal uit op de maandag ranking in Beuningen. Met slechts 26 deelnemers, die bijna allemaal aan het tweede toernooi van de dag en sommige zelfs aan hun derde begonnen. Er werden diverse records gebroken gemiddeld de meeste 180-ers per persoon 1,66 namelijk, wat neerkomt op 43 keer de hoogste score. Jelle Klaasen gooide er maar liefst 16 ook een nieuw record. Wesley Heijmans heeft een officieel protest ingediend tegen Jelle. Hij gooide namelijk een 156 finish tegen Jelle voor een 12-darter in de kwartfinale. Daar zette Jelle een 13, 11, 10 en 14-darter tegenover voor een 4-1 overwinning! Wat neerkomt op 41,75 gemiddeld per pijl en 125,25 per beurt! Dat gaat even duren voordat daar iemand overheen gaat. Het protest is trouwens afgewezen, je moet gewoon meer trainen Wesley!

Nu denken jullie Wesley heeft een troostprijs in de vorm van hoogste finish met die 156. Nog niet misschien! Hij staat daarmee op de vijfde plaats! Sebastiaan Kuppen had een mooie 160 finish en maar liefst 3 man hadden de ultieme 170 op het bord getoverd. Dave van de Lee gooit zijn eerste in de Vrijboom, Toon Greebe is al niet meer te tellen en de debuterende Jimmy van Schie gooit zijn tweede van de dag. Hij had namelijk dit kunstje al geflikt op de Wijchense Open.

Jimmy van Schie mocht de eerste halve finale spelen tegen Ruzdija Hopic. En in een nagelbijtend einde is het Ruzdija die met 5-4 wint. De tweede halve finale was ook weer van zéér hoog niveau Toon die, met vier 180-ers, het scorend goed bij kan houden mist op cruciale momenten zijn dubbels. Jelle gaat door waar hij in de kwartfinale al mee was begonnen, op één leg na alles binnen de 15 darts uit! 5-2. De finale gooide Ruzdija nog twee 180-ers, maar tegen Jelle, die er maar liefst zes gooide in de finale, in deze vorm is geen houden aan, Ruzdija wist toch nog 3 legs te pakken 6-3 voor Jelle.

Vergeet ik bijna het laatste record. Twee lieftallige dames hebben de grootste afstand afgelegd om toch aan onze ranking deel te nemen. Helemaal uit België kwamen Melissa Jacobs en Daphne Brynaert. Daphne trof het niet in de poule met Jelle en de winnaar van onze laatste finale Sebastiaan Kuppen. Daarentegen wist Melissa verdienstelijk de laatste 16 te halen. Zij had ondermeer in de poule, de Dave van de Lee killer, Micha Jans verslagen!

Laatste 16
Toon Greebe - Rico Dera 3-2
Jimmy van Schie - Sebastiaan Kuppen 3-0
Danny Klompenburg - Janet Jansen 3-0
Melissa Jacobs - Tonnie van Binsbergen 0-3
Dave van de Lee - Ruzdija Hopic 1-3
Arno Westendorp - Serge Terburg 3-0
Sarn Brinkert - Wesley Heijmans 1-3
Jelle Klaasen - Bjorn Fransen 3-1

Kwartfinale
Jimmy van Schie - Danny Klompenburg 4-0
Tonnie van Binsbergen - Ruzdija Hopic 1-4
Toon Greebe - Arno Westendorp 4-1
Wesley Heijmans - Jelle Klaasen 1-4

Halve finale
Jimmy van Schie - Ruzdija Hopic 4-5
Toon Greebe - Jelle Klaasen 2-5

Finale
Ruzdija Hopic - Jelle Klaasen 3-6

Tekst: Jos Megens

DutchyPoker.nl Wanneer u nu aanmeld krijgt u een bonus van 100% over uw eerste storting (tot $300).

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws