Jermaine Wattimena wint Oranjebar Super Ranking 5 van De Decker Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jermaine Wattimena wint Oranjebar Super Ranking 5 van De Decker

Jermaine Wattimena wint Oranjebar Super Ranking 5 van De Decker

Deze week werd de vijfde kwalificatiedag van de 33e Oranjebar Super Ranking gespeeld en opnieuw kwam er een andere winnaar tevoorschijn. Zijn naam was Jermaine Wattimena die de sterkste bleek in een 24 koppig deelnemersveld waaronder een aantal grote namen zoals Mike de Decker, Jelle Klaasen, Yoeri Duijster en Davy van der Zande. Ook waren er deze week een vijftal dames die hun beste darts ten toon spreidden en het de heren verschillende keren erg moeilijk maakten.

In de groepsfase behoorden Gian van Veen, Kevin Lens, Jelle Klaasen, Mike de Decker, John Maesen, Yoeri Duijster, Davy van der Zande en Jermaine Wattimena tot de beste en bleven over om de kwartfinales te spelen. In de halve finales waren het vervolgens Jermaine en Yoeri evenals Mike en John die tegenover elkaar stonden. De eerste wedstrijd eindigde in een nipte 4-3 overwinning voor Jermaine. De winst in de tweede partij ging met 0-4 naar Mike wat dus betekende dat er een Nederland versus België finale zou worden gespeeld.

De overige spelers pakten na de groepsfase hun darts op om te spelen voor de troostprijs. Na een halve finale tussen Kyana Frauenfelder en Marco van Binnekamp (3-1) en eveneens halve finale tussen Youri Dirks en Bart Wijdeven (1-3) waren ook hier de finalisten bekend. De troostfinale werd aansluitend gespeeld waarbij Kyana haar tegenstander met de rug tegen de muur zetten en tot het uiterste dreef. Bart wist echter het hoofd koel te houden en werd uiteindelijk de gelukkigste doordat hij als eerste de beslissende leg wist te finishen.

Vervolgens kon de finale om de dagzege worden gespeeld tussen de Nederlandse Jermaine Wattimena en de Belgische Mike de Decker. Beide heren kennen elkaar ook uit het PDC-circuit en de toeschouwers gingen er dan ook eens lekker voor zitten. Helaas voor hen wilde “Machine Gun” Jermaine niet meewerken aan een lange partij en in een sneltreinvaart stond de 5-2 uitslag in het voordeel van de Nederlander op het bord waarmee een vijfde winnaar van de dagzege kon worden genoteerd in evenveel kwalificatiedagen.

Een mooie dartavond kon worden afgesloten na het vermelden van Mike de Decker en Gian van Veen die verantwoordelijk waren voor respectievelijk 9 en 7 maximale scores en Davy van der Zande die de hoogste finish van de avond (167) wist uit te gooien.

Uitslag OSR#33 kwalificatie dag 5; 1. Jermaine Wattimena 2. Mike de Decker 3. Youri Duijster en John Maesen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 6 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 04 augustus 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws