Rico Dera en Lynn Taeymans winnen laatste dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Rico Dera en Lynn Taeymans winnen laatste dinsdagranking

Rico Dera en Lynn Taeymans winnen laatste dinsdagranking

Het was alweer de laatste dinsdagranking waardoor de deelnemers voor de eindranking inmiddels bekend zijn. De deelnemers en het toegestroomde publiek konden deze avond naast de dartswedstrijden in de zaal ook de Championship League of Darts op televisie volgen. Hierbij zagen we Jelle Klaasen een sterke halve finale spelen tegen Co Stompé waarna hij de finale helaas nipt verloor tot teleurstelling van de bezoekers. Beter nieuws kwam er van het groot scherm waarop de wedstrijd tussen Nederland en Zweden werd getoond. Met mooi voetbal boekte Nederland een 4-1 overwinning. Dan weer terug naar de zaal waar eveneens mooie partijen werden gespeeld. Rico Dera was degene die zich in het herentoernooi rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale. Hij boekte overwinningen op Sven Wens 3-1, Gino Vos 3-1, Jordy Terburg 3-0 en Roy Hamers 3-2. De kleine man uit Eindhoven stond ze deze avond ook weer lekker te raken. We hebben het hier natuurlijk over Roy Hamers. Hij wist deze avond onder andere Gerard de Jong 3-2, Vincent van Gemen 3-2 en Christiaan van Overdijk 3-1 te verslaan waarna hij nipt onderuit ging tegen Rico Dera. Om zich alsnog te plaatsen voor de finale kreeg hij een herkansing tegen Jordy Terburg, maar deze moest hij met 1-3 voor laten gaan waardoor hij eindigde op de derde plaats. De finale werd dus gespeeld tussen Rico Dera en Jordy Terburg. Beide spelers lieten topdarts zien en de eerste finale was een prooi voor Jordy Terburg. Met 4-2 pakte hij de eerste finale waardoor het aankwam op een tweede en beslissende finale. Wederom kwam er 4-2 op het scoreboard te staan maar deze keer in het voordeel van Rico Dera die daarmee de laatste ranking voor de eindronde op zijn naam zette.

Bij de dames was het wederom een Belgische die de lakens uitdeelde. Was het twee weken geleden nog Daphne Brynaert die de Nederlandse dames de baas was. Dit keer was het Lynn Taeymans die zich van haar beste kan liet zien. In de winnaarsronde verloor ze nog met 0-3 van Annet van Elten, maar in de verliezersronde herstelde ze zichzelf en boekte ze overwinningen op Betty Lentink, Marilou Daamen en Daphne Brynaert waardoor ze alsnog de finale haalde. Hierin mocht ze het opnemen tegen Annet die zich eerder rechtstreeks had geplaatst. De eerste finale werd met 4-0 overtuigend gewonnen door Lynn die de smaak duidelijk te pakken had. De tweede finale werd beslissend en deze werd een stuk spannender. De dames liepen uit naar een 3-3 tussenstand waarna de Belgische de beslissende leg wist te pakken en daarmee de titel bij de dames pakte.

Rico Dera en Lynn Taeymans winnen laatste dinsdagranking

Een ander opmerkelijk feit was de hoogste finish die deze avond in handen was van Gino Vos. Zijn 121-finish bleek deze avond genoeg te zijn waarmee hij o.a. Roy Hamers voorbleef die een 117-finish noteerde. De meeste 180-ers waren er voor Jordy Terburg met 8 stuks gevolgd door Michael van de Ven, Rico Dera en Vincent van Gemen met ieder 3 stuks. Tot slot is er ook deze avond geen 9-darter gevallen waardoor de teller inmiddels is opgelopen tot een bedrag van maar liefst 700 euro.

De laatste ranking is alweer een feit en dat betekent dat de deelnemers voor de eindronde weer bekend zijn. In totaal zullen aanstaande dinsdag 34 deelnemers in actie komen bestaande uit 26 heren en 8 dames om te strijden om de prijzenpot ter waarde van 950 euro. Voor een volledige tussenstand van de ranking klik hier.

De heren die zich hebben geplaatst zijn Jelle Klaasen, Rico Dera, Gino Vos, Roy Hamers, Andries Sterk, Kevin Swinkels, Jerry Hendriks, Toon Greebe, Oswin Streden, Teun van Iperen, Bram de Jong, Wouter Vaes, Kim Huybrechts, Sven Wens, Christiaan van Overdijk, Michael van de Ven, Davy Cardinaal, Nick van Schaijk, Benito van de Pas, Steve West, Gaston Meunier, Junni Ruiter, Jermain Heijmans, Bas van Laarhoven, Ray Ruiter en Gerard de Jong.

De dames die volgende week in actie komen zijn Annet van Elten, Daphne Brynaert, Lynn Taeymans, Tonnie van de Kallen, Marilou Daamen, Betty Lentink, Macy Netten en Carla Gloudemans.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws