Rondje langs de Eredivisie kampioenen 2009-2010 "Vergeet niet te stemmen" Ranking nieuws
Ranking nieuws

Rondje langs de Eredivisie kampioenen 2009-2010 "Vergeet niet te stemmen"

Rondje langs de Eredivisie kampioenen 2009-2010 "Vergeet niet te stemmen"

De Nederlandse dartscompetitie is alweer zo goed als ten einde en de meeste kampioenen zijn bekend. Op 26 juni zullen de kampioenen van de 2e, 3e, 4e en 5e divisie met elkaar strijden in Nijkerk om de Nederlandse kampioenschappen waarna het op 27 juni de beurt is aan alle kampioenen van de eerste divisie en de eredivisie. De Razende Reporter maakte onderstaand rondje langs de Eredivisie kampioenen van dit seizoen.

Klik hier en stem op de sterkste eredivisie van Nederland. De sterkste eredivisie van Nederland (in de ogen van onze bezoekers) zullen wij volgend seizoen uitgebreid gaan volgen op Dartfreakz.nl

Rotterdamse Darts Organisatie
Herrie in ’t Hof is de duidelijke kampioen geworden van de Eredivisie. Vanaf het begin van het seizoen was het al zo klaar als een klontje dat dit Rotterdamse team kampioen zou worden. Op de Nederlandse Kampioenschappen zullen ze pas echte tegenstand krijgen, kijken of ze daar klaar voor zijn. Het team bestaat uit de volgende spelers: captain Fer Ferdinandus, Robin Ferdinandus, Dennis Zijderhand, Anoop Ramdajal, Mark van Manen, Marijn vd Heiden, Lesley Verkerk, Peter Langeveld en Raymond Neijhoft.

Rijnmond Darts
Hier gaat de strijd al een tijdje tussen twee teams, te weten Cobra en Helden van ’t Hof (voormalige De Boemel). De titel werd de afgelopen seizoenen afgewisseld tussen beide teams, maar dit seizoen bleek Cobra oppermachtig. Cobra kan gezien worden als een titel kandidaat voor de Nederlandse Kampioenschappen, want niet alleen tonen ze zich als een hecht team, maar zijn ze waarschijnlijk ook het meest ervaren team van Nederland. Captain Jaap Dijksman beschikt heel het seizoen al over de volgende spelers: Dick van Dijk, Mareno Michels, Cor Ernst, Dennis Labee en Alex Emmerloot.

Roosendaalse Darts Federatie
Jaren achter elkaar waren het de mannen van ’t Vossehol die kampioen werden in de Eredivisie van de RDF. Maar dit jaar waaide er een andere wind door de competitie. Het team de Calypso Wizards uit Roosendaal toonde zich ditmaal de sterkste, dit ten koste van ’t Vossehol. De Calypso Wizards bestaan o.a. uit Jan van der Rassel, Wesley Schols, Johan de Tree, Michael Ringoet, Randy Elegeert en Dean de Wulf. Dit team zou voor verrassingen kunnen zorgen op het NK.

Zeeuwse Darts Federatie
Hier is de competitie nog altijd bezig, maar hier kan toch wel gezegd worden dat de Nederlands/Belgische combinatie van DC Ambiance kampioen zal worden. Bekendste namen van dit team zijn de Belgische Internationals Geert de Vos en Stefaan Deprez. Zeker een team om in de gaten te houden, tenslotte tonen de Belgische spelers zich als klasse spelers als het om team-events gaat.

West Brabantse Darts Federatie
Ook in deze competitie een duidelijke kampioen. 2 Fast 4 You bleek veel te sterk en had eigenlijk met weinig concurrentie te maken. Ook voor hun geldt dat ze pas echte tegenstand krijgen op de Nederlandse Kampioenschappen. Het team bestaat uit: Ed van Wijk, Ruzdya Hopic, Maikel van Helden, Olaf Harlaar, Jeffrey Martens en Andy Gennesse. Naar mijn inziens mag dit team blij zijn dat ze kunnen deelnemen aan het NK en verwacht dan ook niet dat ze de kwartfinales behalen.

Bossche Darts Competitie
In deze competitie was het onderlinge verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 zeer beperkt. Met een verschil van slechts 1 punt is Bachus All Stars kampioen geworden met 168 punten. Op de tweede plaats eindigde Broken Arrows met 167 punten. Beide teams behoren tot de sterkste van Nederland. Bachus All bestaat uit de volgende spelers: Tony West, Gino Vos, Rico Dera, Toon Greebe, Richard van Zijtveld en Dingo Manuel. Broken Arrows bestaat o.a. uit: Jelle Klaasen, Christiaan van Overdijk, Robert Treffers, Andries Sterk en Bas Smits.

Tilburgse Darts Vereniging
In deze competitie is Magic Dreams 1 kampioen geworden met 169 punten. Op de tweede plaats eindigde Vrijthof met 161 punten. De TDV heeft elk jaar wel een Eredivisie kampioen die het uitermate goed doet op de Nederlandse Kampioenschappen en ook ik verwacht dat ze een halvefinale plaats halen. Magic Dreams 1 bestaat o.a. uit de volgende spelers: Leon de Geus, Carré van Kuijk, Jan Huiskens en Rob Tilemans. Vrijthof bestaat o.a. uit Michael van Oosterhout, Ad van Haaren, Danny de Haas en Hendrie van Berkel.

Darts Bond Midden Nederland
In deze competitie toch wel een verrassende winnaar te noemen: Bosgenoegen 3. Dit met slechts één punt voorsprong op de nummer twee DC Witte Raaf Specials (met o.a. Frans Harmsen, Pascal van Mourik en Ron Meulenkamp in de gelederen). Met Bosgenoegen 3 moet dus zeker rekening gehouden worden op de Nederlands Kampioenschappen. In Bosgenoegen 3 spelen o.a. Wilbert van Koerten, René Verhoef, Sjoerd Nieuwhof en William Franken.

Darts Organisatie Groningen Drenthe
Hier is de competitie nog altijd aan de gang, maar er is hier toch wel een team dat met kop en schouders boven de rest uit steekt. Middle for Diddle 1 uit Appingedam speelt hier het sterkst en bestaat o.a. uit: Jonny Nijs en Dennie Nijs. Naar mijn inziens zal dit team zeker een kwartfinale plaats halen op de Nederlands Kampioenschappen.

Darts Organisatie Noord-Holland Noord
De Gieterij is hier kampioen geworden in de Eredivisie. Dit team bestaat uit Wesley Harms, Jeroen Samuels, Bas v/d Ham, Erik Hermans en Bas Steegers.

Dart Vereniging Kennemerland
DC Carillon 4 uit Beverwijk is duidelijke het sterkste team uit deze competitie en ondanks dat de competitie nog bezig is, kan er toch wel gezegd worden dat zij kampioen worden. Persoonlijk denk ik dat dit team blij mag zijn om deel te nemen aan de Nederlandse Team Kampioenschappen en zullen ze geen rol van betekenis spelen. Maar zoals iedereen weet, gaat het om die laatste dubbel, dus dit is slechts een persoonlijke prognose. DC Carillon 4 bestaat uit de volgende spelers: Arjan van Straten, Gert-Jan Berendsen, Barry Duijn, René Folkerts en Peter de Ruijter.

Darts Bond Almere
Hier is Bottom of the House met ruime voorsprong kampioen geworden in de Eredivisie. Een zeer ervaren team die naar alle waarschijnlijkheid voor een kwartfinale plaats zal strijden op het NK. Het team beschikt met o.a. Daniël Brouwer, Marco Tak en Jelle Niemoller over een uitstekend team, waarmee vele teams moeite zullen krijgen op het NK.

Darts Bond Bollenstreek Rijnland (Titelverdediger Nederlandse eredivisie titel )
Zoals eerder gelezen op deze website werd United Leiden kampioen in de Eredivisie. Dit team toont zich al enkele jaren als een moeilijke tegenstander, zowel met de Superleague als op de Nederlands Team Kampioenschappen. Naar mijn inziens haalt dit team een kwartfinale plaats op het NK. United bestaat o.a. uit Henny v/d Ster, Wim Mink, Sam Dennis en Willem Kralt.

Darts in Delft
Ook hier is de competitie nog aan de gang, maar zien we een duidelijk voorsprong voor de nr. 1: Bull Shit ng. Het meest ervaren team van Delft, toont zich weer als sterkste. Ze kunnen voor een verrassing zorgen op het NK, zeker met spelers als: Hans Blijs, Ed Vierling, Aad Bezemer en Martin Boon.

Darts Organisatie Regio Amsterdam
Nog twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie, maar hier zien we toch een duidelijke voorsprong voor No Illusions. Het team wordt dit jaar kampioen van de DORA, maar heeft te weinig ervaren spelers om kampioen te worden van Nederland. Toch zullen ze een zware tegenstand bieden in de groepfases. No Illusions bestaat o.a. uit Patrick Loos en Mike de Wit.

Darts Organisatie Threant
De Borger Adventures zijn in deze competitie kampioen geworden. Dit team bestaat uit: Jan Dekker, Arie Ossel, Harrie van der Heide, Willembert Honebecke, Pascal Slagter en Albertino Essers.

Darts Sport West Nederland
De competitie in Den Haag en omstreken is nog altijd in volle gang, maar met nog 4 wedstrijden te gaan heeft koploper 5th Division een voorsprong van 24 punten en zal dit dus niet meer uit handen geven, het team van 5th Division bestaat uit o.a. Vincent Beek, Cor Groenewegen, Raymond Minkman, Kevin Vennik, Dennis Vennik en de aspiranten topper Jeffrey de Zwaan, dit team zou tijdens de landelijke finale wel eens heel ver kunnen gaan komen en dit alles onder leiding van captain Rob Schoonebeek.

Darts Vereniging Oost-Nederland
Dartsteam Spankers uit Hengelo staat hier ruimschoots bovenaan en mag kampioen genoemd worden. Het team heeft o.a. voormalig PDC speler Erwin Extercatte in de gelederen en met hem zullen ze zeker nog voor een verrassing zorgen op het NK.

Dart Vereniging Stedendriehoek
Hier duurt de competitie nog drie wedstrijden, maar zien we wel twee sterke teams de bovenste plaatsen bezetten. Vrijbuiter 1 (met o.a. Josephus Schenk en Tokan Ata) en Tropicana 1 (met o.a. Michel v/d Horst en Turgay Acikel). Eén van deze twee teams zal zich kampioen mogen kronen van de Stedendriehoek, maar of ze potten kunnen breken op het NK, wordt eigenlijk de vraag.

Friese Darts Bond
In deze Eredivisie ziet men slecht acht teams, maar er wordt vier maal tegen dezelfde tegenstander gegooid. Opmerkelijk voor een bond met zoveel ingeschreven teams. Daarentegen ligt het niveau flink hoog, maar neemt niet weg dat het kampioenschap al beslist is. Ouwe Vat 1 uit Sneek staat bovenaan en zal waarschijnlijk weer een eind komen op het komende NK. Vorig jaar werden ze nog tweede op de NK teams en eerste met de bekerkampioenschappen, maar ik verwacht dit jaar maximaal een halvefinale plaats voor de heren uit Friesland, zeker nu de concurrentie moordend is. Ouwe Vat 1 bestaat uit de volgende spelers: Rick Hofstra, Frans v/d Weit, Sander de Boer, Bauke de Boer en Leo de Wagt.

Kempense Darts Organisatie
Hier werden de Soprano’s kampioen van de Eredivisie. Bekendste speler van dit team is Willem Mandigers. Hij toonde zich als een van de sterkere spelers uit de KDO Eredivisie. Ze mogen het tegendeel bewijzen, maar ik denk de Soprano’s een zware dag tegemoet gaan op het NK.

Peelland Dart Bond
Het is nog altijd spannend in deze competitie, maar toch zijn er twee teams die de lakens uitdelen bij de PDB. Steenberge-Gamblers uit Asten (met o.a. Davyd Venken, Patrick van Veldhoven en Nico Thissen) staan op dit moment eerste, maar worden op de voet gevolgd door Oranjebar 2 uit Mariahout (met o.a. Dennis Klamer, Rob van Doorn en Andy Donkers). Beide teams zijn zeker NK waardig en zullen zeker van zich doen laten spreken.

Rivierenland Darts Bond
De Koetshuis Rebels zijn zo goed als kampioen en kunnen zich opmaken voor de Nederlands Kampioenschappen. Het team heeft al een zware competitie achter de rug in de Eredivisie, want het kampioenschap kwam niet aanwaaien. Ikzelf heb mijn twijfels of Koetshuis Rebels het ook waar kunnen maken op het NK, tenslotte is de concurrentie dan nog zwaarder. Koetshuis Rebels bestaat o.a. uit Eimardo van Engelen, Michael Verhofstadt en Ruud Nicolasen.

Sallandse Dart Competitie
Hier wordt Timeless vrij soepel kampioen in de Eredivisie van de SDC. Neemt niet weg dat ze een zware dag tegemoet gaan op het NK. Het kan een vrij sterk team zijn, maar of ze het ook echt op kunnen nemen tegen Cobra of United Leiden is eigenlijk de grote vraag. Timeless bestaat o.a. uit Raymond Chen, Henri Klein en Vincent Kamphuis.

Venlose Darts Organisatie
Hier is de grote winnaar De Koets uit Venlo. Het team met o.a. Jerry Hendriks, Carla Molema en Pedro Heijnen in de gelederen maakte heel het seizoen al een sterke indruk en dit resulteerde dan ook in het kampioenschap. Ze gaan een zwaar NK krijgen, maar ik denk toch dat dit resulteert in een mooie kwartfinale plaats.

Prognose Razende Reporter

Titelkandidaten:
Cobra RD
Bachus All Stars BDC

Halvefinale plaats:
Magic Dreams 1 TDV
Ouwe Vat 1 FDB

Kwartfinale plaats:
Middle for Diddle 1 DOGD
Bottom of the House DBA
United Leiden DBBR
De Koets VDO

view poll survey software

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws