Davy van der Zande naar dagzege op eerste kwalificatiedag van OSR#33 Regiodarts
Regiodarts

Davy van der Zande naar dagzege op eerste kwalificatiedag van OSR#33

Davy van der Zande naar dagzege op eerste kwalificatiedag van OSR#33

Ondanks alle coronavirus perikelen in het Brabantse land kon afgelopen dinsdag toch worden begonnen aan de 33e editie van de Oranjebar Super Ranking. Veertien spelers lieten zich niet tegenhouden en begonnen met de strijd om de punten die recht geven op een uitnodiging voor de finaledag.

De acht spelers waarmee de kwartfinales werden gespeeld waren Oswin Streden, Peter van den Broek, Davy van der Zande,Frans Dirks, Wouter Vaes, Danny Schellekens, Axel Goverde en Ruud van Mol. Hiervan bleven Davy, Oswin, Wouter en Axel over voor de halve finales die Davy en Axel wisten te winnen tegen respectievelijk Oswin (1-4) en Wouter (4-3).

In de strijd voor een plaats in de troostfinale moest Jos Rovers het in de halve finale opnemen tegen Kestutis Bulota; hij wist zich via een 0-3 whitewash overwinning te plaatsen voor de finale. De andere finalist moest komen uit het treffen tussen Jos Fleurkens en Youri Dirks; het was Jos die een finaleplaats afdwong via een 3-1 overwinning. In de aansluitend gespeelde finale om de troostprijs was Jos Fleurkens veel te sterk voor Jos Rovers. Gezien de ruime 4-0 uitslag was het een overwinning waarop niets viel af te dingen maar Jos Fleurkens natuurlijk wel de troostprijs opleverde.

Vervolgens was het tijd voor de grote finale. Enerzijds was daar Davy van der Zande die als meervoudig winnaar van OSR dagzeges als favoriet de finale inging ondanks dat het al bijna 6 maanden geleden is dat hij zijn laatste OSR dagzege boekte. Aan de andere kant was daar Axel Goverde die een vaste deelnemer is van de Super Ranking maar nog nimmer de finale om de dagzege wist te bereiken en dus de rol van outsider toebedeeld kreeg. Het werd een leuk potje darts waarmee de aanwezige toeschouwers werden vermaakt dat eindigde in een 5-2 overwinning voor Davy van der Zande die het winnen dus niet verleerd is. Helaas voor Davy en de overige deelnemers bleef de Mysterie Box deze avond gesloten. De inhoud blijft staan tot de volgende kwalificatiedag daar het winnende getal (150) deze avond niet gefinished werd.

Uitslag OSR#33 kwalificatie dag 1: 1. Davy van der Zande 2. Axel Goverde 3. Wouter Vaes en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 2 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 17 maart 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws