PL week 6: Van Gerwen wint van Price na nek-aan-nek race PDC
PDC

PL week 6: Van Gerwen wint van Price na nek-aan-nek race

PL week 6: Van Gerwen wint van Price na nek-aan-nek race

In de stad van de aanstaande Premier League voetbal kampioen werd donderdagavond de gelijknamige Premier League Darts gespeeld. In Liverpool waren de negen deelnemers aan de Premier League Darts 2020 en challenger Stephen Bunting er klaar voor.

Week zes werd afgetrapt door Michael Smith en regerend wereldkampioen Peter Wright. Vanavond troffen de huidige hekkensluiter op de ranglijst Daryl Gurney en huidige koploper op de ranglijst Glen Durrant elkaar. Er stond ook een topper op het programma, het duel tussen de finalisten van de afgelopen UK Open Daryl Gurney en Michael van Gerwen werd als derde afgewerkt. Rob Cross mocht het opnemen tegen de challenger van vanavond Stephen Bunting. Week zes werd afgesloten met de strijd tussen Gary Anderson en Nathan Aspinall.

De winnaars van week zes zijn geworden: Peter Wright, Glen Durrant en Michael van Gerwen. De partijen Rob Cross v Stephen Bunting en Gary Anderson v Nathan Aspinall werden op een akkoordje gegooid.

Gedurende de eerste negen weken komen de negen deelnemers tegen elkaar uit en er wordt één keer een partij gespeeld tegen een Challenger. Er wordt een klassement bijgehouden. Na week negen, judgement night, moet de speler die onderaan het klassement staan, het toernooi verlaten. Gedurende zeven weken komen de acht overgebleven spelers wederom tegen elkaar uit. Zij strijden voor een plek bij de laatste vier, de play-offs.

De partijen worden gespeeld over best of 12 legs. Gelijkspel (6-6) is mogelijk. Vanwege EUFA Europa League voetbal, zijn de partijen vanavond live te zien op RTLZ.

Week 6

Peter Wright (100.78) 7-4 Michael Smith (94)
Smith begint en hij behoudt zijn leg met o.a. 180 en d10. Wright start zijn leg met 180 en hij maakt ook nog gelijk door tops uit te gooien. Hierna wordt Bully Boy gebroken met d14. Via wederom tops wordt het 3-1 voor de Schot. Wright dendert verder naar ruim 5-1. Nog 1 leg is nodig voor een punt. Smith wint de twee opeenvolgende legs en houdt zijn tegenstander nog even van een punt af. In de volgende leg kan Snakebite wel zijn 6e leg winnen. Smith blijft knokken, hij komt terug tot 4-6. Maar in de volgende leg vindt de wereldkampioen het mooi geweest. Via d18 wordt het 7-4.

Glen Durrant (95.39) 7-5 Daryl Gurney (95.43)
Gurney begint en hij zet de toon met een 144 (t20,t20,d12) checkout in de openingsleg. Duzza start zijn leg met 174 en ook hij behoudt zijn leg door d8 uit te gooien. Het wordt 4-1 voor de Engelsman met een 127 finish via de bull, waarna Gurney via een 72 finish weer een leg op het scorebord kan laten noteren. Na een 68 finish is Durrant nog een leg verwijderd van een punt. Met maar liefst drie 140-ers op rij in zijn 1e t/m 3e beurt kan de Noord-Ier zijn 3e leg pakken, ondanks hij eerder dubbels miste. Met een 88 finish via de bull verzekert de 3-voudig Lakeside kampioen zich van een punt. Gurney weet de partij twee keer te verlengen en af te stevenen op een punt. Maar Durrant eist de zege toch op, in de volgende leg is tops raak.

Michael van Gerwen (106.27) 7-5 Gerwyn Price (98.07)
De Welshman begint aan de topper. Met o.a. 180 en d10 behoudt hij de openingsleg. Mighty Mike begint zijn leg met 180, gevolgd door 140,133 en met tops maakt hij gelijk. Met d18 eist Price zijn voorsprong weer op, waarna de Nederlander met o.a. 180 en een 80 finish wederom gelijkmaakt. In navolging van zijn opponent gooit The Iceman 80 uit. Van Gerwen zit hem wederom achterna door d16 te raken voor de 3-3.

Met een 157 finish wordt het 4-3 voor Price. De heren zijn aan elkaar gewaagd. Van Gerwen start leg 8 met 180 en hij brengt de stand in evenwicht met een 123 finish. Het is een nek-aan-nek race. Ook de twee opeenvolgende legs gaan met darts mee, waarna Mike voor de 1e break zorgt en een punt pakt. Van Gerwen stevent af op de winst door o.a. 177 en 180 te scoren. Price kan de partij niet verlengen. Van Gerwen pakt de zege met d8.

Rob Cross (90.14) 6-6 Stephen Bunting (91.25)
De challenger breekt meteen in leg 1 ondanks o.a. een 180 van zijn tegenstander. Via tops wordt het 2-0. Na o.a. 140,180 en tops is Cross op het scorebord. Het wordt 4-1 voor de voormalig Lakeside kampioen. Maar Bunting kan terugkomen tot 4-4. Met een 119 finish (19,t20,d20) komt Voltage voor de eerste in de partij op voorsprong. De twee opeenvolgende legs gaan met de darts mee, waarna de partij in een gelijkstand eindigt.

Gary Anderson (94.27) 6-6 Nathan Aspinall (107.64)
The Flying Scotsman begint aan de laatste partij van de avond en hij behoudt zijn leg met d4. Met twee 180-ers achter elkaar en d16 maakt Aspinall gelijk. Nadat Anderson tops ruim mist, kan hij toch terugkomen en in zijn volgende beurt is tops wel raak. Hierna gooit hij weer tops uit en Aspinall wordt gebroken. Anderson dendert verder naar 4-1. Aspinall kan zijn 140 finish niet benutten. De Schot profiteert na o.a. een 180 en d5 en een punt is nabij. Maar The Asp maakt een comeback en brengt de stand in evenwicht (5-5). De twee opeenvolgende legs worden vervolgens verdeeld waardoor de partij in een gelijkspel eindigt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws