Nederland schreef geschiedenis tijdens het 4-nations tournament in Luxemburg WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Nederland schreef geschiedenis tijdens het 4-nations tournament in Luxemburg

Nederland schreef geschiedenis tijdens het 4-nations tournament in Luxemburg

Op zaterdag wist het Nederlands team een unieke prestatie neer te zetten. Voor de eerste keer in de geschiedenis wist een land op alle vier de disciplines goud te pakken. Alle overall titels gingen naar de spelers in het oranje die het opgenomen hebben tegen gastland Luxemburg, Belgie en Duitsland.

Het heren team wist de toon te zetten door tweemaal concurrent Belgie te verslaan. Ook van Luxemburg en Duitsland wist de heren formatie bestaande uit Martijn Kleermaker, Levy Frauenfelder, Wessel Nijman, Willem Mandigers, Michel vd Horst, Michael Busscher, Jeffrey Sparridaans en Wouter Vaes te winnen.

Ook de dames deden het zeer goed wat bezegeld werd met goud overall, uniek dat de dames al zeker waren van de titel voor het spelen van de laatste wedstrijd. Concurrent Duitsland werd in de single wedstrijden verslagen maar wisten de koppels nog naar zich toe te trekken. Echter was de oranje formatie zo sterk dat er al een gat geslagen was tussen de dames van Duitsland en Nederland, oranje won de titel met Anca Zijlstra, Femke Herms, Astrid Trouwborst en Vanessa Zuidema.

Kevin Lasker, Ricardo vd Vloed, Marcel Bus en Danny Jansen vormden het junioren team voor oranje en wisten evenals de dames al voor het laatste duel de titel veilig te stellen. Ook de laatste ontmoeting op zaterdag wisten de talenten te winnen.

Het meisjes duo van oranje bestond uit Kyana Frauenfelder en Rosanne vd Velde. De tot zaterdag onverslaanbare Duitse meiden moesten bakzeil halen, de Oosterburen verloren al vroeg op de dag waardoor de toon gezet was. Op het einde van de dag mochten de meiden nog een keer de grote concurrent Duitsland duelleren, oranje had nog slechts een punt nodig en kwam 2-0 voor tegen de Duitse formatie waardoor de titel veilig was. De Duitsers wonnen het duel maar dat mocht de feestvreugde niet minder maken.

Teammanager Patrick Stolk en coaches: Karin ten Kate en Dick Bontekoe hebben samen met de talentvolle spelers van oranje geschiedenis geschreven in Luxemburg.

Het programma op zondag:
10.30 uur Start individueel singletoernooi.
13.00 uur Halve finales singletoernooi
14.20 uur Finales

Stream voor de finales:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws