BDO WK zondagavond: Kleermaker wint NL duel, Raman onderuit WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK zondagavond: Kleermaker wint NL duel, Raman onderuit

BDO WK zondagavond: Kleermaker wint NL duel, Raman onderuit

De tweede avond van het BDO WK leverde weer een Nederlander op in de volgende ronde. Nu was dit op voorhand al bekend aangezien het een duel betrof tussen Martijn Kleermaker en Gino Vos waarbij Kleermaker als winnaar uit de bus kwam.

Een partij daarvoor zagen we Brian Raman in actie komen namens België maar hij kon het niet bolwerken tegen Paul Hogan.

Verder zagen we Laura Turner winnen van Deta Hedman en slaagde de winnaar van de World Masters er niet in om de volgende ronde te bereiken.

Uitslagen BDO WK
Avondsessie
Andreas Harrysson (80,98) 3-2 John O'Shea (75,38) (3-2, 3-1, 1-3, 0-3, 3-1)
In de eerste set gooide Harrysson een 121-finish om de set naar zich toe te trekken. Hij kwam ook op 2-0 in sets maar zag O'Shea weer terug komen tot 2-2 in sets met onder andere een 134-finish. De winnaar van de World Masters moest het uiteindelijk toch afleggen en dus wordt Harrysson de tegenstander van Wesley Harms.

Deta Hedman (64,15) 0-2 Laura Turner (64,94) (1-3, 2-3)
Op het BDO WK heeft Hedman het in het verleden nog niet kunnen waarmaken. Ook dit jaar zat het er niet in voor haar want met 2-0 in sets was Laura Turner haar te sterk af. Daarom wordt Turner de tegenstander van Corrine Hammond in de kwartfinale.

Paul Hogan 3-1 Brian Raman (3-1, 1-3, 3-1, 3-2)
Brian Raman heeft het namelijk België niet waar kunnen maken. Hij verloor met 3-1 in sets van Paul Hogan die de eerste set nog in stijl naar zich toe trok met een 158-finish. Raman bracht de partij nog wel in balans maar liet kansen liggen om zich helemaal terug in de partij te vechten.

Martijn Kleermaker 3-0 Gino Vos (3-1, 3-1, 3-1)
Via driemaal 3-1 was het Martijn Kleermaker die als winnaar uit dit Nederlands duel kwam. Hij mocht bovendien nog aanleggen voor een 170-finish en even leek hij zelfs op weg naar een 9-darter maar zover kwam het niet. Wel gooide hij een 160-finish en gunde hij Vos slechts 3 legs waarvan hij er één won met een 118-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws