BDO WK maandagvond Waites, Suzuki, Hamilton en Hogan winnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK maandagvond Waites, Suzuki, Hamilton en Hogan winnen

BDO WK maandagvond Waites, Suzuki, Hamilton en Hogan winnen

Maandagavond werden er weer vier wedstrijden gespeeld op het BDO WK. De avond werd afgetrapt door de PDC WK runner-up van 2012 Andy Hamilton en de WDF World Cup singles kampioen van 2019 Darren Herewini. The Hammer bleef uiteindelijk als 'de beste' over en is door. Titelverdedigster Mikuru Suzuki uit Japan wist in drie sets Maria O'Brien te verslaan.

Tweevoudig wereldkampioen Scott Waites nam het op tegen drievoudig wereldkampioen Martin Adams. Scotty 2 Hotty wist uiteindelijk de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

De avond is afgesloten door Adam Smith-Neale, de World Master van 2018, en Paul Hogan die zijn uitstekende vorm liet zien. Hogan miste zelfs een 9-darter op dubbel 18 en wist te winnen van Adam Smith Neale met ruim 101 gemiddeld.

De wedstrijden:
Andy Hamilton (82.59) 3-1 Darren Herewini (79.53) (1-3; 3-0; 3-2; 3-1)
De hammer weet zijn hammer in set een nog niet goed op de dubbel te slaan. Hamilton verliest de set met 3-1 doordat de dubbel maar niet gevonden word. In de tweede set heeft Hamilton de afstand te pakken, de Brit gooit zelfs een 150-finish de hoogste van de wedstrijd en wint set twee met 3-1. Ook de derde set start The Hammer goed met een 12-darter komt hij op 1-0 waarna Apocalypse uit Nieuw Zeeland twee legs oprij pakt maar Hamilton net op tijd alsnog de set opeist. De vierde set weet Hamilton ook op voorsprong te komen waarna hij de vierde leg met een 111-finish beslist.

Mikuru Suzuki (84.92) 2-1 Maria O'Brien (80.69) (0-3; 3-0; 3-1)
De 49-jarige Engelse maakt dankbaar gebruik van de kleine kansjes die Suzuki laat liggen in set een en pakt dan ook de set zonder leg verlies. De Japanse titel verdedigster start de tweede set met een 13-darter en weet eveneens zonder leg verlies gelijk te maken in sets. In set drie komt Suzuki wederom 2-0 voor en mist een match dart vanaf 108 op tops. OB weet hierdoor 2-1 te maken waarna Suzuki in 17 peilen de wedstrijd beslist.

Scott Waites (84.2) 3-2 Martin Adams (85.62) (1-3; 3-1; 3-1; 1-3; 3-0)
Wolfie weet de eerste set van Waites af te pakken, in de tweede set laat Scotty 2 Hotty dit niet nogmaals gebeuren en pakt de tweede set. Ook de tweede set gaat naar Waites waarna Adams in set drie 124 weet te finishen maar niet kan voorkomen dat de set naar Waites gaat. De vierde set is er een van een bijzonder matig niveau, waarbij een paar handjes vol dubbels gemist worden in de eerste leg. Desondanks weet Adams wel gelijk te komen in sets. De hoogste finish van Waites is een 116 die hij gooit in de vijfde set die hij tevens met 3-0 weet te winnen waarmee Adams is uitgeschakeld en Waites door is in Londen.

Adam Smith Neale (84.84) 0-3 Paul Hogan (97.51) (3-0; 3-0; 2-3)
In leg drie van de eerste set mist Paul Hogan een unieke perfecte leg op dubbel 18, Hogan miste de dubbel op het ijzer. De set ging overigens wel met een 11-darter naar Hogan die subliem staat te spelen en in leg twee ook al 155 wist te finishen. Ook in set twee blijft Hogan het bord met precisie bombarderen, Smith Neale weet geen pijl op een dubbel te krijgen en gaat zonder leg winst de pauze in. De derde set brengt Smith Neale twee legs, in de tweede leg krijgt hij zijn eerste pijl op de dubbel die hij meteen raakt. Ook de derde leg krijgt Smith Neale een kans en raakt weer direct de dubbel. Hogan slaat echter terug en maakt met een 84-finish 2-2 waarna de vijfde leg een ramp is op de dubbel maar uiteindelijk toch naar de sterk spelende 56-jarige Crocodile Dundee gaat.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws