Dobromyslova pakt damestitel Zuiderduin Masters, De Graaf runner-up WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dobromyslova pakt damestitel Zuiderduin Masters, De Graaf runner-up

Dobromyslova pakt damestitel Zuiderduin Masters, De Graaf runner-up

De dames finale van de Zuiderduin Masters 2014 werd dit jaar wederom gespeeld tussen Aileen de Graaf en Anastasia Dobromyslova. Het is het derde jaar op rij want vorig jaar versloeg Aileen de Graaf de Russische in de finale met 2-0, daar waar ze in 2012 de finale nog met 1-2 verloor van Dobromyslova. De eerdere edities van de Zuiderduin Masters werden bij de dames gewonnen door Deta Hedman (2011), Trina Gulliver (2010) en Julie Gore (2009).Op weg naar de finale van dit jaar won Aileen de Graaf van Fallon Sherrock (4-3) en Sharon Prins (4-3) terwijl Anastasia Dobromyslova in de poulefase een overwinning boekte op Deta Hedman (4-0) en een nederlaag opliep tegen Ann Louise Peters (3-4). Op basis van de onderlingen resultaten kwam de Russische echter toch als beste uit de bus in poule B.

Finale dames (best of 3 sets):
Aileen de Graaf (NED) (1) – Anastasia Dobromyslova (RUS) 1-2 (1-3, 3-1, 2-3)
De eerste leg van de wedstrijd gaat naar de Hollandse maar vervolgens gaan er drie legs naar de Russische waardoor de eerste set een prooi is voor haar. In de tweede set wordt dit door Aileen de Graaf rechtgezet. Allebei de dames gooien een 180-er in deze set maar met 3-1 staat de uitslag dit keer in het voordeel van De Graaf op het scorebord. Ook hier komt een beslissende set eraan te pas om te bepalen wie de winnares wordt. De Graaf loopt naar een 2-0 voorsprong en mag vanaf 17 aanleggen voor de wint. Ze mist echter de single 1 en gooit de single 20. Dobromyslova pakt de leg waarna Aileen vanaf 120 mag aanleggen voor de wedstrijd. Triple 20 en single 20 zijn raak maar de dubbel wordt gemist waarna Anastasia er 2-2 van maakt met een 76-finish. Een beslissende vijfde leg dus. Dit keer mag de Russische aanleggen vanaf 17 maar ook zij mist de single 1 en gooit hem in de single 18. Vanaf 83 legt Aileen de Graaf aan en na een single 17 en single 16 krijgt ze nog een matchdart op de bulls-eye maar hij gaat er niet. Dit keer gooit Dobromyslova wel uit vanaf 17 via single 1 en dubbel 8 en daarmee is zij de Zuiderduin Masters winnares van 2014.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws