Engelse speelster krijgt kritiek vanwege dit moment in haar partij op de Lakeside WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Engelse speelster krijgt kritiek vanwege dit moment in haar partij op de Lakeside

Engelse speelster krijgt kritiek vanwege dit moment in haar partij op de Lakeside

Tijdens het duel van Kirsty Hutchinson en Wendy Harper deed er zich een moment voor waar de Engelse zich niet populair mee heeft gemaakt.

In Nederland zouden we er niet zo moeilijk over doen maar in Engeland ligt dit heel anders zoals je merkt aan de reactie van de commentator op deze beelden.

Engelse speelster krijgt kritiek vanwege dit moment in haar partij op de Lakeside

Dat in Engeland anders wordt gedacht over schelden op nationale televisie is bekend. Ook Martijn Kleermaker heeft dit ondervonden toen hij 2 jaar geleden dit sh*t interview gaf voor de camera van Sky Sports. Het werd hem ook toen niet in dank afgenomen.

Bij de PDC kan je er zelf een boete voor krijgen als de DRA bepaald dat het echt niet door de beugel kan. Dit omdat het de sport professioneel in de markt probeert de plaatsen en voor dergelijk wangedrag is dan geen ruimte.

Deze boetes zijn bij de WDF echter niet gebruikelijk en dus zal ook dit voorval ogenschijnlijk met een sisser aflopen. Het is gebruikelijk dat een presentator of in dit geval commentator direct na het voorval er melding van maakt dat dit niet gepast is en hierbij wordt soms ook de excuses aangeboden.

Voor Kirsty Hutchinson zal op dit moment maar één ding gelden en dat is dat ze in de kwartfinale staat van het wereldkampioenschap. Slechts drie wedstrijden is ze nog verwijderd van de hoofdprijs van 25.000 pond waarbij ze de gevreesde Beau Greaves pas in de finale kan treffen.

Aileen de Graaf kan ze wel in de halve finale tegenkomen maar dan moet de Nederlandse speelster eerst winnen van Lorraine Winstanley en Hutchinson dient dan af te rekenen met Lisa Ashton. Deze duels worden samen met alle kwartfinales van de heren op vrijdag gespeeld waarbij namens Nederland ook Jelle Klaasen, Chris Landman en Wesley Plaisier nog in het toernooi zitten en meedingen naar de hoofdprijs van 50.000 pond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws