Internationaal Dartstoernooi Open Antwerpen ook voor recreanten WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Internationaal Dartstoernooi Open Antwerpen ook voor recreanten

Internationaal Dartstoernooi Open Antwerpen ook voor recreanten

Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2012 zal voor de 25e maal het Internationaal Dartstoernooi Open Antwerpen plaats vinden. Ook dit jaar wordt er voor een prijzenpot van 17.500 euro gespeeld in het Bloso-centrum Netepark in Herentals.De single tellen mee voor de ranglijst van de Wereld Darts Federatie, categorie 1 voor de heren, categorie 3 voor de dames en ook de jongens en meisjes krijgen punten van de WDF. De winnaars van de singles mogen ook deelnemen aan de Winmau World Masters en deze van de dames en heren eveneens aan het kwalificatietoernooi voor de Lakeside World Professional Darts Championships. De dames en heren single tellen eveneens voor de invitatie tabellen van de British Darts Organisation (Cat A voor de heren en Cat B voor de dames) en de Zuiderduin Masters en natuurlijk ook voor de eigen ranking van de International Belgium Darts Tour.

Ter gelegenheid van de 25e editie van Open Antwerpen en 25-jaar Datadart in de Benelux, zijn er verschillende acties. Zo ontvangen de eerste 1.000 ingeschreven spelers of speelsters een set flights ter waarde van 25 euro en een waardebon van 25 euro enkel geldig dit weekend aan de stand van Benelux Business. Alle ingeschreven dames ontvangen bovendien een dames dartstas ter waarde van 25 euro.Nieuw dit jaar is de invoering van een nieuwe reeks, de ‘recreanten’, speciaal voor de spelers/speelsters die of hun niveau te laag vinden, of het inschrijfgeld voor de reguliere toernooien te hoog, of die liever voor het plezier gooien dan voor geld. Voor een inschrijfgeld van 7,50 euro starten zij de zaterdag in poules en de eerste 2 van iedere poule mogen zondag een knock-out toernooi spelen.

Gezien de opzet van dit onderdeel, is een combinatie ervan met de reguliere singles en koppels niet mogelijk en toegelaten. Er is een maximum deelnemersveld van 256 spelers/speelsters. Iedereen die deelneemt aan het ‘recreanten’ toernooi ontvangt – bovenop de zaken hierboven beschreven – een herinnering. De laatste 32 ontvangen bovendien een trofee/aandenken en de laatste 8 een naturaprijs.Een overzicht van de verschillende wedstrijden per dag.Zaterdag openen de deuren om 9 uur en om 10 uur starten de recreanten en de mix koppels. Na afwerking van de halve finale van de mix, starten de dames en heren koppels. Tot de halve finales worden op de vloer afgewerkt waarna de finales van het mix koppel, de dames en heren koppel op het podium gespeeld worden.Zondag openen de deuren eveneens om 9 uur en starten we om 10 uur met de dames, meisjes, heren en jongens single en eveneens met de knock-out fase van de recreanten. De halve finales bij de heren en de verschillende finales worden eveneens op het podium gespeeld.

Inschrijven voor alle onderdelen is enkele mogelijk mits voorinschrijven via het online inschrijfformulier tot en met 3 september 2012. Het inschrijfgeld (17 euro voor dames en heren single waarbij de WDF bijdrage is inbegrepen , 10 euro voor deelname bij de jeugd, 20 euro per koppel en 7,50 euro voor het recreantentoernooi) dient op onze rekening bijgeschreven te zijn ten laatste op 6 september 2012.

Verdere informatie kan men vinden op onze website, www.open-antwerpen.be en hier kan men ook terecht voor het online inschrijfformulier.Wij hopen u allen te mogen verwelkomen tijdens het weekend van 15 en 16 september 2012 in het Bloso-centrum Netepark in Herentals.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws