Loting van WDF Europe Cup in Hotel Zuiderduin is bekend gemaakt WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Loting van WDF Europe Cup in Hotel Zuiderduin is bekend gemaakt

Loting van WDF Europe Cup in Hotel Zuiderduin is bekend gemaakt

De loting van de WDF Europe Cup, die van 20 t/m 24 september gespeeld zal worden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee is verricht. Op 25 september zal er een kwalificatietoernooi voor de Finder Darts Masters plaatsvinden. Hiermee is voor het eerst sinds 2000 Nederland gastheer van het Europees kampioenschap, toen werd het in de Koningshof te Veldhoven gehouden. Verder zijn ook onder andere ook het WK in 2007 (in Autotron te Rosmalen), de Six Nations Cup in 2013 (in De Krim op Texel) gehouden op Nederlandse grond.

Er zijn 32 herenteams afgereisd. Zodoende beginnen de singles bij de laatste128, koppels bij de laatste 64 en zijn de teams in vier poules van acht verdeeld. Bij de dames zijn er 26 teams. Zodoende zijn er in de eerste ronde enkele byes bij de singles en de koppels. Daarnaast zijn er in het teamtoernooi twee poules van vier en zes poules van drie.

Hieronder hebben wij de loting van de Nederlanders, en in zekere mate van de Belgen, beschreven. De volledige loting is via de link onderaan dit artikel te vinden.

Herensingels
Gino Vos is ingedeeld in sheet 1. Hij begint tegen de Schot Alan Soutar. De Belg Sven Wens en Welshman Wayne Warren zijn mogelijke tegenstanders bij de laatste 16. Mark McGeeney, Robert Wagner en Michael Meaney behoren tot mogelijke tegenstanders in de kwartfinale.

Wesley Harms speelt op sheet 2 en opent tegen de Deen Mogens Christensen. Bij de laatste 16 treft hij mogelijk de Belg Jeffrey van Egdom of Welshman Jim Williams. In de kwartfinale staat mogelijk een topaffiche tegen Glen Durrant op het programma.

Op sheet 3 staat in de eerste ronde een Nederland tegen België op het programma, aangezien Richard Veenstra en Sven Verdonck elkaar treffen. De Zweed Daniel Larsson is de mogelijke tegenstander van de winnaar van deze partij. De tot Noor genaturaliseerde Nederlander Cor Dekker kan Veenstra of Verdonck treffen bij de laatste 16. De bovenste helft van deze sheet is erg interessant. Jamie Hughes en Ross Montgomery treffen elkaar immers in de eerste ronde. De winnaar van die partij kan Welshman Martin Phillips ontmoeten bij de laatste 16.

Jeffrey Sparidaans opent tegen Grzegorz Dzialkowski uit Polen. Bij de laatste 16 is Duitser Marko Puls een mogelijke tegenstander. In de kwartfinale wacht mogelijk Belg Roger Janssen, Welshman Nick Kenny, Scott Mitchell, Madars Razma of Zweed Oskar Lukasiak.

Herenkoppels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn ingedeeld op sheet 1. Ze beginnen tegen de Denen Jensen en Helsinghof. Bij de laatste 16 treffen ze wellicht Litouwer Darius Labanauskas met zijn koppelmaat Barauskas of de Nederlandse Noor Cor Dekker en zijn koppelmaat Sivertsen. In de kwartfinale wacht mogelijk het Engelse koppel Scott Mitchell en Mark McGeeney. Sven Wens en Jeffrey van Egdom zijn mogelijke tegenstanders in de halve finale. De Belgen ontmoeten wellicht Jim Williams en Nick Kenny uit Wales in de kwartfinale.

Jeffrey Sparidaans en Gino Vos openen tegen de Noren Robert Wagner en Elvevoll. In de kwartfinale treffen ze mogelijk de Schotten Ross Montgomery en Alan Soutar. De Belgen Roger Janssen en Sven Verdonck zijn mogelijke tegenstanders in de halve finale. Zij moeten in de kwartfinale mogelijk tegen Martin Phillips en Wayne Warren.

Herenteam
De Nederlandse heren zijn in poule 4 ingedeeld met Zwitserland, Polen en Turkije. De Belgen treffen Letland, Litouwen en Griekenland in poule 6.

Damessingles
Sharon Prins begint in de eerste ronde tegen Anne Willkomm uit Duitsland. Bij een zege wacht haar in de tweede ronde Deta Hedman, die een bye heeft en zodoende een ronde later instroomt. De Belg Lynn Taeymans kan Sharon Prins of Deta Hedman treffen in de laatste 16.

Anca Zijlstra heeft een bye in de eerste ronde en speelt vervolgens tegen Jeannette Stoop uit Zwitserland of Hana Belobradkova uit Tsjechië. De Belg Carine Dessein is een mogelijke tegenstander bij de laatste 16. In de kwartfinale zijn Trina Gulliver, Rhian Griffiths uit Wales, de Duitse Steffi Luck en Noorse Rachna David mogelijke tegenstanders.

Anneke Kuijten opent tegen de Poolse Katarzyna Zabka. Bij de laatste 16 wacht mogelijk Lorraine Winstanley. In de kwartfinale treft ze mogelijk de Belgische Peggy van Ballaert of Noord-Ierse Grace Crane.

Aileen de Graaf begint tegen Rhian Edwards uit Wales. De Belg Els Verpoorten wacht op de winnares van deze partij. In de kwartfinale zijn Fallon Sherrock, de Zweedse Vicky Pruim en de Schotse Lorraine Hyde mogelijke tegenstanders.

Dameskoppels
Anca Zijlstra en Anneke Kuijten beginnen tegen de Roemenen Birsan en Dan. Bij winst wacht hen het Belgische koppel Carine Dessein en Peggy van Ballaert. Rhian Edwards en Rhian Griffiths uit Wales, de Engelsen Trina Gulliver en Fallon Sherrock zijn mogelijke tegenstanders in de halve finale.

Aileen de Graaf en Sharon Prins spelen in de tweede ronde tegen de Ieren McIntyre en Skeffington of de Roemenen Cimpoca en Epuran. Lynn Taeymans en Els Verpoorten spelen, als ze hun eerste ronde doorkomen, tegen Deta Hedman en Lorraine Winstanley. De winnaar van deze partij is een mogelijke tegenstander van Aileen en Sharon in de halve finale.

Damesteams
Nederland is in poule 8 ingedeeld met Schotland, Isle of Man en Servië. De Belgen spelen tegen Engeland, Hongarije en Zwitserland in poule 1.

De volledige loting is hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws