Maandagavond WDF Lakeside WK: overtuigende overwinningen voor titelfavorieten Baetens en Greaves WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Maandagavond WDF Lakeside WK: overtuigende overwinningen voor titelfavorieten Baetens en Greaves

Maandagavond WDF Lakeside WK: overtuigende overwinningen voor titelfavorieten Baetens en Greaves

Op deze maandag 4 december gaat het WDF Wereldkampioenschap 2023 in The Lakeside Country Club weer verder. Vanavond komen de nummers 1 geplaatst in actie. Bij de heren is dat de Belg Andy Baetens, en bij de dames titelverdediger en topfavoriet Beau Greaves.

In de avondsessie zien we vier tweede ronde partijen. Allereerst neemt World Masters finalist Barry Copeland het op tegen Jonny Tata. Vervolgens speelt de dames titelverdediger Beau Greaves haar eerste partij van het toernooi tegen Lorraine Hyde. Daarna komt ook bij de heren de nummer 1 geplaatst in actie: de Belg Andy Baetens. Hij speelt tegen de Pool Sebastian BIalecki, waarna de avond wordt afgesloten met James Hurrell tegen Dennis Nilsson. De wedstrijden zijn te volgen via deze gratis livestream.

Maandagavond WDF Lakeside WK: overtuigende overwinningen voor titelfavorieten Baetens en Greaves

Barry Copeland (83.56) 2-3 (0-3, 2-3, 3-2, 3-1, 1-3) Jonny Tata (83.86)
Copeland begon erg voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor Tata vanaf 1-0 meteen de break pakte. Die break bleek beslissend voor setwinst voor Tata. In de tweede set speelde Copeland al een stuk beter. Bij een stand van 2-2 leek de Noord-Ier klaar voor setwinst, totdat Tata vijf perfecte pijlen gooide. De Nieuw-Zeelander miste wel nog de dubbel 10 waarna Copeland vanaf 82 twee pijlen op dubbel 16 kreeg voor de set. Deze werden echter gemist waardoor Tata doorstoomde naar 2-0. In set 3 maakte Copeland er met een 15-darter knap 1-1 van, en pakte vervolgens ook de break. Na een gemiste setpijl brak Tata echter meteen weer terug tot 2-2. Via een 121-finish en 12-darter pakte Copeland toch nog de derde set voor 2-1. In set 4 miste Tata heel veel dubbels waardoor Copeland de set met 3-1 pakte en we een allesbeslissende set kregen. In die beslissende set gingen de eerste 3 legs met de darts mee, waarna een gemiste 96-finish van Copeland hem fataal werd: Tata gooide een 102-finish waarmee de Nieuw-Zeelander doorstoomt naar een laatste 16 duel tegen Jim Widmayer.

Beau Greaves (88.79) 2-0 (3-1, 3-0) Lorraine Hyde (77.76)
Greaves pakte meteen de break met een 84-finish. Via een 17-darter werd het vervolgens 2-0. Dankzij onder meer een 180 kwam Hyde vervolgens wel nog op het scorebord, maar dankzij een 16-darter pakte de verdedigend wereldkampioen de eerste set met 3-1. Via een 60-finish pakte Greaves alweer de eerste leg van set 2, waarna ook meteen gebroken werd. De Engelse maakte het vervolgens af in stijl met een 16-darter en plaatste zich voor de kwartfinales, door maar 1 leg af te staan. In die kwartfinales zal ze het vrijdag opnemen tegen Paula Murphy.

Andy Baetens (94.82) 3-0 (3-2, 3-1, 3-2) Sebastian Bialecki (89.88)
Baetens miste meteen veel dubbels waarna Bialecki de break pakte. Baetens brak echter meteen weer terug, waarna Bialecki via een 15-darter de derde break op rij pakte. Baetens pakte met een 13-darter de vierde break op rij. Met nog een 13-darter hield de Belg toch nog zijn eigen set en kwam zo 1-0 voor. In de tweede set pakte Baetens bij een stand van 1-1 de break met een 14-darter. Met een 64-finish en 15-darter won de Belg ook set 2 en kwam zo 2-0 voor. In set 3 stoomde Baetens meteen weer door naar 2-0. Via een 16-darter brak Bialecki wel nog terug, en via een 14-darter dwong de Pool een beslissende leg af in de derde set. In die beslissende leg maakte Baetens het af in stijl met een 13-darter en zo boekte de Belg een 3-0 overwinning, en zal hij het in de laatste 16 opnemen tegen Gary Stone.

James Hurrell (81.46) 2-3 (1-3, 3-2, 1-3, 3-1, 2-3) Dennis Nilsson (79.89)
De eigen legs werden gehouden, waarna Nilsson via een 16-darter brak voor setwinst. In set 2 pakte Nilsson al meteen de break, maar miste in leg 4 maar liefst vier setpijlen, waarna Hurrell een beslissende leg afdwong in de tweede set. In die leg gooide Hurrell een 14-darter waarmee het toch nog 1-1 werd. In de derde set begon Nilsson weer te prutsen op de dubbels maar Hurrell deed hieraan mee waardoor Nilsson wegkwam, en uiteindelijk via een 81-finish de set pakte voor 2-1. Hurrell begon de vierde set sterk met een 13-darter waarna alles met de darts meeging, tot leg 4 waarin Nilsson alweer een berg dubbels miste en Hurrell set 4 pakte. In de vijfde en beslissende set miste de Zweed alweer zijn dubbels waarna Hurrell met een 92-finish 2-0 voorkwam. Nilsson vocht echter terug en knalde er een 121-finish op de bullseye uit om een allesbeslissende leg af te dwingen. In die beslissende leg miste Nilsson een matchdart op de bullseye, waarna ook Hurrell twee matchdarts miste. Dubbel 8 werd uiteindelijk geraakt door Nilsson waardoor hij de thriller toch nog won.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws