Paul Lim en Mikuru Suzuki winnen WDF Ulaanbaatar Open WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Paul Lim en Mikuru Suzuki winnen WDF Ulaanbaatar Open

Paul Lim en Mikuru Suzuki winnen WDF Ulaanbaatar Open

Vandaag werd in Mongolië het brons gerankte WDF Ulaanbaatar Open gehouden. Titelverdediger bij de heren was de inmiddels 70-jarige dartslegende Paul Lim.

De man uit Singapore was als nummer 1 geplaatst voor dit toernooi. Het ging echter niet vanzelf voor Lim, hij had drie keer een beslissende leg nodig om zo wel de kwartfinales te bereiken.

In die ronde won Lim met 4-2 en in de halve finales versloeg hij de Filipijn Alain Abiabi, die gister nog de Mongolian Open finale haalde, met 4-2. In de finale trof Lim Royden Lam uit Hongkong.

Het werd een eenzijdige finale die Paul Lim met 5-1 won. Daarmee verdedigde hij zijn Ulaanbaatar Open titel succesvol, en won op zijn zeventigste een ranking WDF-toernooi.

‘The Singapore Slinger’ staat er daarmee goed voor in de race naar het WDF WK en dus een terugkeer op Lakeside waar Lim meer dan 34 jaar geleden de allereerste WK-negendarter gooide en waar hij 30 jaar geleden voor het laatst een WK speelde.

Bij de dames was het de Japanse Mikuru Suzuki die de nummer 1 geplaatst was en zij maakte haar favorietenrol meer dan waar. ‘The Miracle’ verloor slechts een leg onderweg naar de finale.

In die finale versloeg Suzuki Oyun-Erdene Narantsetseg met 4-0 en een gemiddelde van 89,73. Zo pakte Suzuki haar eerste WDF-rankingtoernooi in twee jaar tijd.

WDF Ulaanbaatar Open

Heren

Finale

Paul Lim 5-1 Royden Lam

Halve finale

Paul Lim 4-2 Alain Abiabi
Royden Lam 4-1 Yesuntumur Gantumur

Kwartfinale

Paul Lim 4-2 Batbold Tumurchudur
Alain Abiabi 4-0 Odkhuu Khundaganai
Royden Lam 4-3 Bulgan-Erdene Bishbat
Yesuntumur Gantumur 4-3 Yuta Hayashi

Dames

Finale

Mikuru Suzuki 4-0 Oyun-Erdene Narantsetseg

Halve finale

Mikuru Suzuki 4-1 Daritsetseg Burenjargal
Oyun-Erdene Narantsetseg 4-3 Baatar Tsend

Kwartfinale

Mikuru Suzuki 4-0 Tumentogtokh Samdan
Daritsetseg Burenjargal 4-3 Ongonsar Purev
Oyun-Erdene Narantsetseg 4-2 Bolormaa Batsuuri
Baatar Tsend 4-1 Odonchimeg Namsraijav

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws