Kim Huybrechts maakt onverwacht snelle comeback na schouderbreuk PDC
PDC

Kim Huybrechts maakt onverwacht snelle comeback na schouderbreuk

Kim Huybrechts maakt onverwacht snelle comeback na schouderbreuk

De Belgische topdarter Kim Huybrechts, ook wel bekend als "The Hurricane", maakt komende week zijn langverwachte comeback op de dartsbaan. Dit verrassende nieuws werd bekendgemaakt door journalist Vincent Van Genechten van nieuwsblad.be. Huybrechts, die een maand geleden twee botten in zijn schouder brak, lijkt klaar om opnieuw de strijd aan te gaan in de dartcompetitie, ondanks de aanvankelijke verwachting dat hij langer uit de roulatie zou zijn.

Ongeluk en herstel

De schouderbreuk van Huybrechts vond plaats op 9 mei, na afloop van de verloren bekerfinale van Antwerp tegen Union op de Heizel. Op weg naar de bus raakte Huybrechts betrokken bij een incident met Antwerp-fans en lokale jongeren in een Brussels parkje, waarbij hij zijn schouder brak. Deze blessure was des te ernstiger omdat het zijn rechterarm betrof, de arm waarmee hij dart.

Na een spoedoperatie kreeg Huybrechts te horen dat hij zes tot acht weken nodig zou hebben om volledig te herstellen. De sportarts Nick Jansen benadrukte dat Huybrechts de eerste twee weken absoluut niet met pijltjes mocht werpen. "Als de wond goed geneest en Kim zich goed genoeg voelt, kunnen we na die periode bekijken of hij zijn activiteiten kan hervatten," aldus Jansen. "Kim heeft aangegeven koste wat het kost het kwalificatietoernooi te willen spelen dat binnen vier weken begint. Ik heb hem echter duidelijk gemaakt dat hij verre van optimaal zal kunnen presteren en dat hij nog niet de nodige kracht en precisie zal hebben."

Terugkeer naar de competitie

Tegen alle verwachtingen in heeft Huybrechts zich toch ingeschreven voor de komende twee vloertoernooien (Players Championship 11 & 12) op 10 en 11 juni. Ook neemt hij deel aan twee kwalificatietoernooien voor de European Tour, waaronder het toernooi in Antwerpen (Flanders Darts Trophy) in september. Deze kans om voor eigen publiek te spelen wil Huybrechts niet missen, zelfs als dat betekent dat hij met pijn moet gooien.

Huybrechts gaf aan dat hij zich goed voorbereid heeft door zijn oefeningen nauwgezet uit te voeren en de juiste balans te vinden tussen rust en inspanning. "Het zal pittig worden, maar pijnstillers kunnen daarbij helpen. Ik moet ervoor zorgen dat ik mijn schouder niet overbelast, maar ik wil ook niet te lang stilzitten," zei hij tegen VTM. Inmiddels lijkt Huybrechts weer op een hoog niveau te trainen, met gewonnen legs onder de vijftien pijlen.

Wat kunnen we verwachten?

De vraag is nu hoe Huybrechts zal presteren tijdens de komende toernooien. Hoewel hij tijdens trainingen al weer indrukwekkende resultaten heeft laten zien, blijft de vraag hoe zijn schouder zich houdt onder de druk van een echte wedstrijd. Het is afwachten hoe hij omgaat met de stress en fysieke belasting van competitieve darts.

De snelle terugkeer van Huybrechts toont zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid om weer op topniveau te presteren. De dartswereld kijkt reikhalzend uit naar zijn comeback en hoopt dat "The Hurricane" zijn naam eer aan doet door opnieuw te schitteren op het dartspodium.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws