Prestaties Nederlanders en Belgen in Spanje tijdens WDF EK 2022 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Prestaties Nederlanders en Belgen in Spanje tijdens WDF EK 2022

Prestaties Nederlanders en Belgen in Spanje tijdens WDF EK 2022

In Spanje begon afgelopen woensdag de WDF Europe Cup 2022. Inmiddels zijn we aanbeland op de laatste officiële dag van de Europe Cup, morgen, zondag is het Open Spanje. Tijdens de single en koppel toernooien zien we op zaterdag geen Nederlandse heren of dames terug. De beste prestatie bij de heren was voor Danny van Trijp, de Brabander wist de laatste vier te halen. In de halve finale was de Fin Teemu Harju met 6-1 een maatje te groot. Bij de dames was de Limburgse Anca Zijlstra samen met de Beverwijkse Noa-Lynn van Leuven de beste Nederlanders met en plek bij de laatste 16.

In de koppel toernooien was de beste heren tandem de formatie Dennie Olde Kalter met Wesley Plaisier. Olde Kalter en Plaisier verloren van een Zweedse formatie bij de laatste 16. De dames Anca Zijlstra en Lerena Rietbergen deden het een stuk beter, deze oranje tandem wist de halve finale te bereiken waar de Zweden Vicky Pruim en Susianne Hägvall het eindstation waren.

Op de einddag (finale dag) komen dus alleen de teams zowel heren als dames nog in actie. Het oranje heren team bestaande uit Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp zal het in de halve finale opnemen tegen Republic of Ireland Men. De dames bestaande uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen gaan strijden tegen de Duitsers voor een plek in de finale.

De Belgen kwamen in het heren teamevent tot de laatste 16, de dames gingen ook bij de laatste 16 ten onder. Het dames koppel Patricia de Peuter en Petra Luyten wisten de laatste 64 te halen terwijl bij de heren Andy Baetens en John Desreumaux bij de laatste 32 ten onder gingen. In de singel toernooien was de laatste 32 het eindstation voor de Belgische Marina Rogier. In het heren toernooi deed de Belg Andy Baetens goede zaken, Baetens wist de halve finale te halen waar hij in de beslissende leg een 146-finish miste om de finale te bereiken. Tegenstander van de Belg was de Fransman Jacques Labre die de finale zal spelen tegen de Fin Teemu Harju.

Vandaag zaterdag 1 oktober komt de WDF Europe Cup 2022 ten einde met de halve finale teamevent dames en heren gevolgd door alle finales alles live op het podium. Omstreeks 18:00 is de prijsuitreiking met de sluitingsceremonie.

UPDATE: Heren en dames teams spelen de finale, klik hier voor het artikel.

Foto: NDBdarts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws