Nederlandse heren laten goud ontglippen tijdens WDF Europe Cup WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Nederlandse heren laten goud ontglippen tijdens WDF Europe Cup

Nederlandse heren laten goud ontglippen tijdens WDF Europe Cup

In Spanje hebben Anca Zijlstra en Lerena Rietbergen brons te pakken tijdens de WDF Europe Cup. De dames tandem verloor de halve finale van de Zweden Vicky Pruim en Susianne Hägvall. De andere halve finale ging tussen de andere Zweedse formatie en Engeland. De Zweden werden met 5-0 verlagen waardoor Beau Greaves en Deta Hedman voor Engeland de finale speelde tegen Vicky Pruim en Susianne Hägvall. De Zweden kwamen in de finale 2-0 voor maar moesten goud laten aan de Engelse Deta Hedman en Beau Greaves.

In de halve finale teamtoernooi wisten zowel de Nederlandse dames als heren te winnen op zaterdag. Beide treffen in de finale team Engeland. Het dames team (Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen) versloeg Duitsland (Irina Armstrong, Monique Leßmeister, Lena Zollikofer en Lisa Zollikofer) met 9-6. De Nederlandse heren (Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp) versloegen met 9-6 de Ieren David Concannon, Mark Cullen, Martin Heneghan en Ciarán Teehan.

De oranje leeuwen kwamen 5-1 achter tijdens het teamevent finale tegen Engeland. De Nederlanders wisten vervolgens vijf legs op rij te winnen waardoor de achterstand was omgebogen tot een 5-6 voorsprong. Uiteindelijk stond het 8-8 en moesten Jelle klaasen en de Engelsman Scott Williams de alles beslissende leg gooien. Helaas stond Klaasen en daarmee team oranje met 'lege handen' als Nederland wachtende op 142 Scott Williams de winnende dubbel weet te gooien. Zilver voor Nederland! Tijdens de dames finale waren de Engelse een maatje te groot, oranje kwam al 8-0 achter toen Priscilla Steenbergen de enige leg wist te winnen van Deta Hedman waarna Lorraine Winstanley de winnende leg wist te winnen van Zijlstra. De Oranje leeuwinnen kregen een paar kansjes maar wiste deze niet te benutten waardoor de Engelse over Nederland heen walsten. Ook de Nederlandse dames pakken zilver!

Finale heren teamevent
(82.21) England Men 9-8 Netherlands Men (81.09)

Halve finale
(86.22) England Men 9-2 Sweden Men (78.24)
(85.03) Netherlands Men 9-6 Republic of Ireland Men (80.56)

Finale dames teamevent
(64.43) England Women 9-1 Netherlands Women (55.64)

Halve finale
(66.23) England Women 9-7 Sweden Women (63.10)
(58.32) Netherlands Women 9-6 Germany Women (56.99)

Foto: NDBdarts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws