Steve Brown, de voorzitter van het Amateur Darts Circuit "Ik zou de ondankbare taak in het bestuur van de WDF niet op me willen nemen" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Steve Brown, de voorzitter van het Amateur Darts Circuit "Ik zou de ondankbare taak in het bestuur van de WDF niet op me willen nemen"

Steve Brown, de voorzitter van het Amateur Darts Circuit "Ik zou de ondankbare taak in het bestuur van de WDF niet op me willen nemen"

De World Darts Federation (WDF) heeft recent aangekondigd dat de langverwachte World Masters dit jaar niet zullen plaatsvinden. Deze beslissing heeft een golf van teleurstelling teweeggebracht bij spelers en fans in de dartwereld. Steve Brown, de voorzitter van het Amateur Darts Circuit (ADC), heeft zijn bezorgdheid geuit over de huidige situatie binnen de WDF en hun uitdaging om een oude organisatie nieuw leven in te blazen. Laten we eens dieper ingaan op de gevolgen van deze annulering en de impact ervan op de sport.

De Onmogelijke Taak van de WDF:

Met de annulering van de World Masters dit jaar lijkt de World Darts Federation voor een enorme uitdaging te staan. Steve Brown, voorzitter van het ADC, benadrukte het zware gewicht dat rust op de schouders van de WDF-bestuurders. Hij verklaarde: "Ik zou momenteel niet in het bestuur van de WDF willen zitten. Ze hebben daar echt de ondankbare taak om een oude organisatie nieuw leven in te blazen. Het is een situatie die moeilijk om te keren valt."

Een Leegte in de Dartskalender:

Met de World Masters die pas in 2024 weer gepland staan, voelen spelers en fans de pijn van de lege plek in de dartskalender. Eerder werd ook het WDF-WK al verplaatst, wat de teleurstelling alleen maar vergroot. Brown merkte op: "Als je twee grootste toernooien niet doorgaan, dan is het logisch dat spelers andere oorden opzoeken. De WDF-tour kost veel geld en als je dan amper iets in de plaats krijgt, is het logisch dat spelers ontevreden zijn."

Het Standpunt van de ADC:

Steve Brown benadrukt dat hij als dartsfan geen vreugde haalt uit de problemen van de WDF. De annulering van toernooien is nooit goed voor de sport, en hij betreurt de situatie ten zeerste. Hij vervolgde: "Begrijp me echter niet verkeerd, ik heb zeker geen leedvermaak. Ik ben in de eerste plaats een dartsfan en als toernooien niet doorgaan is dat slecht voor de sport."

De ADC, die eerder een voorstel tot samenwerking deed aan de WDF, heeft geen contact meer gehad met de organisatie sinds het voorstel werd afgewezen. Brown legt uit: "We hebben achttien maanden geleden een voorstel gedaan om samen te werken, maar dat werd afgewezen. Sindsdien zijn er geen gesprekken meer geweest."

De Toekomst van Darts:

De recente gebeurtenissen hebben de dartgemeenschap met bezorgdheid vervuld over de toekomst van de sport. Het is van cruciaal belang dat de WDF snel actie onderneemt om haar positie te versterken en de betrokkenheid van spelers en fans te waarborgen. Het heroverwegen van hun strategie en het openen van communicatielijnen met organisaties zoals het ADC kunnen helpen om een positieve verandering teweeg te brengen.

Luister het volledig interview op youtube via deze link, interview gedaan door onlinedarts.com

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws