Terugblik WDF Europe Cup Youth 2023 in Oostenrijk WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Terugblik WDF Europe Cup Youth 2023 in Oostenrijk

Terugblik WDF Europe Cup Youth 2023 in Oostenrijk

Wat stond er afgelopen dagen weer een mooi Nederlands team op het EK Jeugd. Ze speelden allemaal fantastisch, werkten samen als een hecht team, waren er voor elkaar, verloren samen en wonnen samen. Klasse boys en girls!

Dit jaar traden we aan met maar liefst 4 debutanten op het EK Jeugd. Natuurlijk hebben we er gezamenlijk alles aan gedaan om de Europese Titel in de wacht te slepen, maar de prestaties en teamspirit naast de baan zijn minsten zo belangrijk.

Aan het eind van de ochtend speelde Pim van Bijnen zijn halve finale van het singletoernooi op het podium. Pim nam het in deze halve finale op tegen de Duitser Yorick Hofkens. Hoewel het vandaag niet Pim zijn dag was, heeft hij wederom gevochten als leeuw. Echter kon hij vandaag niet voorkomen dat Yorick de overwinning naar zich toe trok in de halve finale. Voor Pim betekend dit dat hij net als vorig jaar op het EK een prachtige bronzen plak heeft verovert in het singletoernooi. Eén unieke prestatie in het altijd zware deelnemersveld op het EK!

We kunnen terugkijken op een fantastisch EK van het oranje team. Naast het brons voor Pim, behaalden Cas Maessen en Bradley van der Velden de kwartfinale in het singletoernooi, evenals Pim van Bijnen en Cas Maessen in het koppeltoernooi. Tot slot behaalden deze jongens samen met Sydnee de Vries ook nog een kwartfinale in het teamevent. Natuurlijk hadden we gehoopt op meer. In elk toernooi waren we ook dichtbij eremetaal en zelfs dichtbij de Europese titel. Echter viel het dubbeltje deze keer meerdere malen nipt de verkeerde kant op in een allerlaatste en beslissende leg. Maar met 5 kwartfinale plaatsen en een bronzen plak voor Pim in het singletoernooi, heeft het Nederlands team prima gepresteerd.

Kampioenen Europe Cup Youth 2023:

Boys overall champions: Engeland (Thomas Banks, Jenson Walker, Archie Self en Callum Beddow)

Girls overall champions: Turkije (Zehra Gemi & Belinay Pelivan)

Boys teamevent champions: Engeland, runner-up: Hongarije

Single champions boys: Yorick Hofkens (Duitsland), runner-up: Thomas Banks (Engeland)

Single champions girls: Aurora Fochesato (Italië), runner-up Zehra Gemi (Turkije)

Pairs champions boys: Thomas Banks & Archie Self (Engeland), runner-up: Alexander Steinmetz & Yorick Hofkens (Duitsland)

Pairs champions girls: Zehra Gemi & Belinay Pelivan (Turkije), runner-up: Paige Pauling Hannah Meek (Engeland)

De NDB feliciteert de Turkse meisjes en Engelse jongens met de overalltitel. Daarnaast zijn we trots op de prestatie van ons Nederlands team, bestaande uit Daphne Camijn, Chantal Tessin, Bradley van der Velden, Cas Maessen, Pim van Bijnen en Sydnee de Vries onder begeleiding van Dick Bontekoe, Ira van der Horst en Patrick Stolk.

Bron en tekst: NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws