Terugblik Laatste Speelweek: Gouden Regenbar En DTV Kampioen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Terugblik Laatste Speelweek: Gouden Regenbar En DTV Kampioen

Terugblik Laatste Speelweek: Gouden Regenbar En DTV Kampioen

De achttiende en laatste speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Het was een spannende speelweek waarin veel teams nog streden tegen degradatie en 4 teams nog kans maakten op de nationale titels. SLT Langhenkel vastgoed en Sportsbar Potters Hoofddorp wisten eerder al de titels te veroveren in respectievelijk de overgangsklasse A en C. Deze speelweek wist de Goudenregenbar de nationale titel te pakken in de hoofdklasse en wist Dart Team Venlo (DTV) het kampioenschap in overgangsklasse B te veroveren.

Daarnaast nam Jac Proosten afscheid van “zijn” Dart Team Venlo. Vanaf het begin van de SuperLeague heeft Jac Proosten onafgebroken gespeeld in deze mooie competitie en veroverde hij o.a. in het seizoen 2003/2004 de nationale titel in de hoofdklasse met DTV. Een prachtige manier natuurlijk om nu met het kampioenschap afscheid te nemen, na al die jaren. Wat een prestatie!

Kampioenen SuperLeague 2022-2023

Hoofdklasse Goudenregenbar
Overgangsklasse A SLT Langhenkel vastgoed
Overgangsklasse B Dart Team Venlo (DTV)
Overgangsklasse C Sportsbar Potters Hoofddorp

Hieronder een korte terugblik op alle gespeelde wedstrijden, waarin Leonard van den Heuvel (Superleague team De Karre) ook nog een 170-finish gooide.

Hoofdklasse

Goudenregenbar uit Den Haag had voor de nationale titel in de Hoofdklasse nog één puntje nodig in de thuiswedstrijd tegen Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Ze vlogen dan ook uit de startblokken en hadden in no time het beslissende punt te pakken. Hierna vochten de Brabanders zich nog wel terug tot een 5-5 gelijkspel. Desondanks kon het feest beginnen voor de Goudenregenbar na het veroveren van de titel. De Brabanders moesten de wachtkamer in. Door het gelijkspel waren ze namelijk nog steeds niet zeker van handhaving in de hoofdklasse. Als Twenty Six Urk hun laatste wedstrijd zou winnen op bezoek bij DKE RW Repair, dan zouden ze alsnog degraderen. De mannen uit Urk begonnen goed aan de wedstrijd en hadden na de singles een 3-2 voorsprong. In de koppels waren het echter de mannen van DKE RW Repair die wedstrijd naar zich toe trokken. Met een 6-4 nederlaag, was degradatie naar de overgangsklasse dan ook een feit voor Twenty Six Urk en kon Dartshop ’t Vrijthof Allstars opgelucht ademhalen en het feest meevieren met de landskampioen Goudenregenbar. Café de Dissel nam het op tegen het al gedegradeerde SLT Die Gaststubbe en was alleen bij een overwinning zeker van handhaving. Met een ruime 7-3 overwinning speelden zij zich alsnog veilig. Team Winsum Sneek ging verrassend onderuit met 3-7 tegen Oranjebar Mariahout. De Friezen waren echter al zeker van de tweede plaats in de competitie. Voor de Vrijbuiter SuperLeague stond er veel op het spel in de wedstrijd tegen nummer drie Bosgenoegen. De mannen uit Apeldoorn moesten winnen om degradatie te voorkomen. De overwinning ging echter met duidelijke cijfers (2-8) naar Bosgenoegen. Hierdoor degradeerde naast SLT Die Gaststube en Twenty Six Urk ook de Vrijbuiter SuperLeague.

Overgangsklasse A

SLT Langhenkel vastgoed was bij aanvang van het weekend al kampioen in de Overgangsklasse A. In de laatste speelweek sloten zij het seizoen mooi af met een knappe 8-2 overwinning op nummer 3 Café Kremer. DCG Trainingdarts nam het thuis op tegen SLT de Planeet en kon door het verlies van Café Kremer de tweede plaats nog veroveren. Hiervoor was een overwinning echter noodzakelijk. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wisten de Groningers de wedstrijd met 6-4 binnen te slepen en zo het seizoen af te sluiten als nummer 2. SLT de Barnstee was al zeker van degradatie, maar wist de laatste wedstrijd verrassend gelijk te spelen tegen SuperLeague team de Karre. In Winterswijk won de Moriaan met 7-3 van de Stam en in de laatste wedstrijd van deze poule wist Vostars United met 8-2 te winnen van Toorsmit. In de promotie/degradatiewedstrijden zal Toorsmit het moeten gaan opnemen tegen De Rake Gooier Urk om een plekje in de SuperLeague te bemachtigen voor komend seizoen.

Overgangsklasse B

Net als in de hoofdklasse was het kampioenschap in de Overgangsklasse B nog niet beslist. Dart Team Venlo (DTV) en Xtreme sport Tilburg streden nog om de titel. De koploper DTV won met ruime cijfers (7-3) van Shovel Darts Team en wist hiermee de titel te winnen. Shovel Darts Teams eindigde door deze nederlaag als negende en zal moeten gaan strijden voor handhaving in de promotie/degradatiewedstrijden tegen SL Posthoorn. Xtreme Sport Tilburg speelde deze week verrassend gelijk tegen Dartscafé Noveau 1 en eindigt het seizoen als tweede. De Parketvloermeester veroverde met een knappe 2-8 uitoverwinning op Pluym Schilderwerken de derde plaats. Ook de Reünie-adro Parket en SL Dubbel10 Arnhem wisten het seizoen winnend af te sluiten. Zij wonnen respectievelijk van het al gedegradeerde SL ut Wiel (9-1) en van Fanatics Weert (6-4).

Overgangsklasse C

In overgangsklasse C was Sportsbar Potter Hoofddorp al zeker van het kampioenschap en wist ZDF Sport Pub Goes al dat het gedegradeerd was. De strijd om de tweede en derde plaatst lag echter nog volledig open net als de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Kampioen Sportbar Potters Hoofddorp sloot het seizoen af met een knappe 6-4 overwinning op Prima Darts. ZDF Sport Pub Goes verloor met 9-1 van SuperLeague Rotter. Café Sante Leiden wist hun laatste wedstrijd ruim te winnen. Zij versloegen met 8-2 SLT de Salamander. Beide teams kwamen hiermee op 40 punten, de Rotterdammers wisten echter dit seizoen 117 wedstrijdpunten te winnen terwijl de Leidenaren op 115 wedstrijdpunten bleven steken. Met slechts een verschil van 2 wedstrijdpunten wist SuperLeague Rotterdam de tweede plaats dus veilig te stellen. Ook onderin de ranglijst was de spanning groot. Oranjestad United verloor nipt met 6-4 van Sonny’s Darts / Café de Stoof. De mannen uit Breda wisten dus dat zij alsnog nacompetitie moesten gaan spelen als DZJ Hippo Hilversum hun laatste wedstrijd zou winnen van Eddie’s Druifje. Lang was dit ook zeker mogelijk. Na een 3-1 en 4-2 voorsprong was de stand na 9 wedstrijden 5-4 voor de Hilversummers. De allerlaatste solo van het seizoen moest dus de doorslag gaan geven. Eddie’s Drufjes wist deze solo winnend af te sluiten en hiermee een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit betekende dat DZJ Hilversum in de promotie/degradatiewedstrijden moeten gaan spelen tegen Café de Gouweteen.

Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

De NDB bedankt alle teams voor een mooi en sportief seizoen.

Bron/tekst en foto's NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws