Willy van de Wiel en Francis Hoenselaar bezorgen Nederland nog twee finale plaatsen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Willy van de Wiel en Francis Hoenselaar bezorgen Nederland nog twee finale plaatsen

Willy van de Wiel en Francis Hoenselaar bezorgen Nederland nog twee finale plaatsen

Nadat de Nederlandse heren gisteren een succesvolle dag beleefde tijdens de Europe Cup stonden vandaag de heren koppels, heren singles en de dames singles op het programma. Willy van de Wiel bezorgde Nederland de tweede finaleplaats. Hij versloeg op weg naar de finale onder andere Ronny Huybrechts, Robert Wagner, Martin McCloskey en Mike Veitch. Cor Ernst en Rick Hofstra wisten de laatste 16 te halen en voor Joey ten Berge hield het helaas bij de eerste ronde op doordat hij onderuit ging tegen Scott Waites.

In het damestoernooi wist Francis Hoenselaar een finaleplaats te pakken door Caroline Breen, Carina Ekberg, Rhian Edwards, Ross Mary Brussard en Trina Gulliver te verslaan.

Willy van de Wiel kende een vrijloting in de eerste ronde en won vervolgens van de Pool Krzysztof Galus met 4-1. Bij de laatste 32 trof hij Ronny Huybrechts en ook deze werd gewonnen. Met een 4-2 overwinning bereikte Willy de laatste 16 en deelde hij een eerste klap uit in aanloop naar de finale van het teamtoernooi op zaterdag. Voor een plaats in de kwartfinale won hij met 4-1 van Robert Wagner. In deze kwartfinale mocht hij spelen tegen Martin McCloskey en deze eindigde in 5-1 waardoor Willy de halve finales bereikte. Hierin won hij met 6-3 van de Schot Mike Veitch waardoor de tweede finaleplaats voor Nederland een feit is. Morgen mag hij in de finale aantreden tegen Martin Phillips uit Wales.

Rick Hofstra won zijn wedstrijd in de eerste ronde met 4-0 van Branko Grba. In zijn tweede wedstrijd won hij wederom overtuigend van Michael Mansell door geen leg af te staan. Bij de laatste 32 won hij van Ewan Hyslop en ook hierbij gaf hij zijn tegenstander geen leg. Net voor de kwartfinale ging Hofstra onderuit tegen Martin Adams met 2-4.

Cor Ernst was in de eerste ronde met 4-1 te sterk voor Kaido Põldma. Vervolgens kende hij een zware tegenstander in de tweede ronde in de vorm van Kim Huybrechts. Met een 4-1 overwinning was het Cor Ernst die de wedstrijd won en daarmee een tweede klap uitdeelde aan België. Vervolgens stond hem wederom een zware wedstrijd te wachten waarbij hij mocht aantreden tegen Ross Montgomery. Ook deze werd gewonnen en wel met 4-3. Bij de laatste 16 ging Cor Ernst onderuit tegen Wayne Warren met 1-4 waardoor ook hij net voor de kwartfinale strandde.

Joey ten Berge is helaas in de eerste ronde onderuit gegaan tegen Scott Waites. Met 4-2 was de Engelsman te sterk voor onze landgenoot.


Singles Dames

Francis Hoenselaar won haar eerste ronde van de Ierse Caroline Breen met 4-0 en in de tweede ronde was ze met 4-1 te sterk voor Carina Ekberg waarmee ze zich plaatste voor de laatste 16. Voor een plaats in de kwartfinale won ze vervolgens met 4-2 van Rhian Edwards namens Wales, in de kwartfinale wist Francis met 5-0 te winnen van de Zwitserse Rose Mary Bussard met 5-0, vervolgens mocht Francis het in de halve finale opnemen tegen haar Engelse rivale Trina Gulliver en ditmaal eindelijk weer is winst voor Francis met 6-5 heeft zij een plek bemachtigd in de finale van het Europees kampioenschap waarin ze het gaan opnemen tegen Julie Gore uit Wales die in de andere halve finale Lisa Ashton versloeg.

Karin Krappen had in de eerste ronde een vrijloting en won vervolgens overtuigend met 4-0 van de Roemeense Tapu Oana. Daarmee is ook Karin Krappen aanbeland bij de laatste 16. Hier mocht ze spelen tegen de Zweedse Anna Forsmark waarbij Karin helaas met 3-4 onderuit ging. Ze is dus bij de laatste 16 gestrandt.


Alle totale uitslagen en tussenstanden vind je hieronder:

Heren Singles

Heren Overall

Dames Singles

Dames Overall

Gedurende de dag worden er ook uitgebreide updates geplaatst op www.ndbdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws