Winmau World Masters: Knock-out fase van dames- en herentoernooi in Assen bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau World Masters: Knock-out fase van dames- en herentoernooi in Assen bekend

Winmau World Masters: Knock-out fase van dames- en herentoernooi in Assen bekend

Na twee jaar afwezigheid van het langst bestaande dartsevent ter wereld, is de Winmau World Masters terug en dan ook nog eens in de Bonte Wever in Assen. Wie pakken dit jaar de titels? Op deze donderdag 8 december 2022 staan de poulefases van het heren- en damestoernooi op de planning en dus kunt u in dit artikel daarover alles vinden.

Er is ook een livestream waar u alle wedstrijden die op het hoofdpodium gespeeld worden, kunt volgen. Klik daarvoor hier.

Damestoernooi
Klik hier om de geëindigde stand in de poules van het damestoernooi te bekijken.
Samenvatting van dag 1: Beau Greaves heeft al haar poulewedstrijden met 4-0 gewonnen. Deta Hedman wist ook ongeslagen te blijven door met 4-2, 4-1 en 4-0 te winnen. Aileen de Graaf herpakte zichzelf na een 4-3 verliespartij tegen de Spaanse Almudena Fajardo met twee winstpartijen, waardoor ze als tweede in haar poule naar de knock-out fase ging. Daarnaast won Anca Zijlstra al haar poulewedstrijden. Kirsty Hutchinson won twee van haar drie wedstrijden, net zoals Aletta Wajer. Priscilla Steenbergen wist alle drie wedstrijden te winnen in de poule en dus is zij poulewinnaar. Mikuru Suzuki won ook al haar wedstrijden in de poulefase. De Nederlandse Noa-Lyn van Leuven is ook ongeslagen gebleven in de poulefase met drie overwinningen, net zoals Lerena Rietbergen dat wist te doen met winsten van 4-0, 4-1, 4-0. Daarnaast wist Vanessa Zuidema twee van haar drie wedstrijden te winnen en verloor van Barbora Hospodárská. Roos van der Velde kent ook een zeer goede start van de Winmau World Masters met drie winstpartijen op zak; 4-0, 4-3, 4-0.

Herentoernooi
Klik hier om de alle actuele standen in de poules van het herentoernooi te bekijken.
Samenvatting van dag 1: In poule AA weet Jelle Klaasen zijn eerste twee partijen te winnen met respectievelijk 4-2 en 4-3, maar verliest zijn partij van Elliot Milk waardoor Klaasen als nummer twee doorgaat naar de knock-out fase. WDF Wereldkakpioen Neil Duff won wel al zijn wedstrijden. De nummer drie geplaatste James Hurrell verloor echter twee van zijn drie gespeelde wedstrijden, waardoor hij was uitgeschakeld. Andy Baetens won wel al zijn drie de wedstrijden, net zoals Chris Landman. Luke Littler wist in zijn poule zichzelf al snel als winnaar te bestempelen door alle partijen te winnen. De Amerikaan Danny Lauby deed datzelfde. Dan kwam de grootste verrassing van de eerste dag. De WDF WK finalist Thibault Tricole verloor twee partijen van de drie, waardoor het voor de fransman niet meer mogelijk is om knock-out fase te bereiken. De andere fransman, Jaques Labre die de WDF Europe Cup afgelopen maand won, is wel door naar de KO-fase. Alexander Merkx won al zijn drie de partijen, waardoor hij groepswinnaar werd. James Richardson won twee van zijn drie partijen in zijn poule en schakelde onder andere Justin van Tergouw uit. Moreno Blom wist twee van zijn drie gespeelde wedstrijden te winnen, maar omdat Frans van der Weit en Steve Warnock dat ook hadden gedaan met een beter legsaldo, is Blom uitgeschakeld in de poule. Richard Veenstra bleef daarentegen wel ongeslagen vandaag. Jurjen van der Velde wist twee van zijn drie wedstrijden te winnen, maar gaat alsnog als groepswinnaar door. Dennie Olde Kalter wist al zijn groepswedstrijden te winnen en zien we dus ook terug in de KO-fase, net zoals Sebastian Bialecki. De grote legende Paul Lim verloor zijn eerste wedstrijd, maar won zijn tweede, derde en laatste wedstrijd wel en kwam dus alsnog door de poulefase heen. Wesley Plaisier zat in een grote poule, maar wist wel al zijn vier wedstrijden te winnen. Voormalig BDO Wereldkampioen Christian Kist zat ook in zo'n grote poule, maar won wel al zijn wedstrijden met onder andere een 4-0 winstpartij op het hoofdpodium.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws