Engelse pubspeler wil naar PDC top 50 met bijzonder experiment PDC
PDC

Engelse pubspeler wil naar PDC top 50 met bijzonder experiment

Engelse pubspeler wil naar PDC top 50 met bijzonder experiment

Een van de spelers die in actie zal komen op de PDC Q School is Ronnie Rickner. Hij heeft altijd al een professionele sportman willen worden, maar was nooit goed genoeg in iets speciaals. Hij is een paar jaar geleden begonnen met darten en genoot daar intens van, maar moest het snel opgeven vanwege werkverplichtingen en het stichten van een gezin.

Daar waar hij op een gegeven moment sportwetenschappelijke boeken ging lezen, onder andere van Malcolm Gladwell, het boek genaamd Outliers waarmee iedereen die 10.000 uur in zichzelf investeert een expert zou worden.

Na verder lezen ontdekte hij dat deze regel niet echt een regel was, maar nooit op een wetenschappelijke manier was weerlegd; In 2020 pakte hij het darten weer op en zo creëerde hij het 10.000 uur experiment dat te volgen is op zijn Instagram account RR10kexperiment. Dat is een persoonlijke studie, beginnend als een slechte standaard pubspeler die vervolgens probeert een echte dart expert te worden. Zogezegd in 10.000 uur bij de top 10 van de PDC te behoren.

Hij heeft zijn voortgang van het begin tot nu bijgehouden en zit momenteel op het punt van 564 uur training en kent een consistent gemiddelde van rond de 70. Hij begon vanaf 45 en dus heeft hij al een goed niveau bereikt om door te zetten. Hij verwacht dat zijn doel in minder dan 5000 uur bereikt zal zijn, maar alleen de tijd zal het leren.

Aankomende Q-school heeft hij de mogelijkheid om deel te kunnen nemen, om zo al aan het grote toneel deel te kunnen nemen met als insteek hier ervaring op te doen die hem volgend jaar weer de stap naar een hoger level zal brengen.

Een groot deel van zijn verbetering komt door de online competitie "IEDB" Insta Eredivisie Darts Bond. Die werd gestart rond de eerste vergrendeling van het Corona virus om spelers te helpen vanuit huis te spelen en een community op te bouwen. De steun en het aantal kwaliteitswedstrijden en de tegenstanders die hij het afgelopen jaar tegen heeft gespeeld was een geweldige kwaliteitsimpuls. Het werd anoniem gerund door Marco Vrolijk, toen hij dit uiteindelijk ontdekte tijdens het spelen van een wedstrijd, moest hij er meer over weten.

Ze raakten steeds meer aan het praten en realiseerden zich dat de IEDB veel potentie heeft om mensen te helpen bij het darten en ook om groot talent voor de toekomst te ontwikkelen.

Onlangs hebben ze besloten om samen te werken door middel van het merk IEDB en een spelers Management bedrijf op te zetten genaamd Mach Darts. Waarin ze het online darts bedrijf met de grootste Order of Merit ranking met veel top talenten uit Nederland op Instagram uit gaan breiden. Dit door elk jaar minstens één speler een spelerscontract aan te bieden. Dit is een geweldige kans voor jong talent uit het Nederland, VK en waar ook ter wereld. Zodat zij vervolgens deel kunnen nemen aan de Q-school, Development Tours en Challenge Tours bij de PDC.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws