Triomf voor Wessel Nijman en de Belgen Baetens en de Decker op Baltic Sea Darts Open PDC
PDC

Triomf voor Wessel Nijman en de Belgen Baetens en de Decker op Baltic Sea Darts Open

Triomf voor Wessel Nijman en de Belgen Baetens en de Decker op Baltic Sea Darts Open

Andy Baetens, bijgenaamd 'The Beast of the East', heeft een opmerkelijke overwinning behaald op 'The German Giant' Gabriel Clemens tijdens het Baltic Sea Darts Open in Kiel, Duitsland. Baetens, die zich nu opmaakt voor de tweede ronde tegen Stephen Bunting, leverde een spannende strijd die uiteindelijk in zijn voordeel beslecht werd.

De wedstrijd leek bijna in het voordeel van Baetens te eindigen in de negende leg, toen hij meerdere wedstrijdpijlen kreeg om Clemens met 6-4 te verslaan. Echter, door missers op de cruciale dubbels gaf hij Clemens de kans om terug te komen tot een gelijke stand van 5-5. Baetens, niet afgeschrikt door deze tegenslag, mocht de beslissende elfde leg beginnen en toonde zijn veerkracht door deze in 14 darts uit te gooien, waardoor hij Clemens voor eigen publiek uitschakelde. Deze overwinning plaatst Baetens in een spannende tweede ronde ontmoeting met Stephen Bunting.

Ook Ritchie Edhouse is met een indrukwekkend gemiddelde van 106.46 door naar de zaterdag, Edhouse versloeg The Asp Nathan Aspinall.

Mike de Decker, bijgenaamd 'The Real Deal', heeft voor een verrassing gezorgd door Martin Schindler, de nummer één van Duitsland, te verslaan voor eigen publiek tijdens het Baltic Sea Darts Open. De Decker maakte een vliegende start door de eerste leg van Schindler te winnen met een indrukwekkende 141-finish.

Na deze spectaculaire opening wist De Decker zijn voorsprong te verstevigen door zijn break te verzilveren, wat hem een 0-2 voorsprong opleverde. Schindler, bekend als 'The Wall', liet zich echter niet zomaar verslaan en wist in de vierde leg terug te breaken, waardoor de stand gelijk werd getrokken op 2-2.

Het duel bleef spannend met drie opeenvolgende breaks, maar het was de Belg die zijn break wist te verzilveren en zo een 3-5 voorsprong nam. Met de druk vol op de ketel rondde De Decker het af in stijl met een 14-darter, waarmee hij de wedstrijd won en de lokale favoriet uitschakelde. Deze overwinning markeert een significant moment voor De Decker en versterkt zijn positie op het internationale dartspodium.

Wessel Nijman heeft zich gekwalificeerd om het op te nemen tegen Michael van Gerwen, na een indrukwekkende overwinning op Luke Littler tijdens het Baltic Sea Darts Open op vrijdagavond. Ondanks dat Littler de wedstrijd sterk begon met een 119-finish in de eerste leg, wist Nijman effectief zijn kansen te benutten.

Het duel verliep aanvankelijk gelijkmatig, waarbij beide spelers hun eigen legs wisten te behouden tot aan de zevende leg. In deze cruciale fase van de match brak Nijman door de verdediging van Littler met een 16-darter, wat hem een belangrijke voorsprong gaf. Met het hoofd koel en de focus op scherp, zette Nijman door en bereikte matchpoint.

In een beslissende fase van het spel verzekerde Nijman zich van de overwinning met een sterke 15-darter, wat hem de tweede break van de wedstrijd en de uiteindelijke winst opleverde. Deze prestatie plaatst hem tegenover de gerenommeerde Michael van Gerwen in een duel dat belooft spannend te worden.

Het programma vrijdagavond Baltic Sea Darts Open

Madars Razma (86.49) 6-5 Chris Dobey (91.04)

Kevin Troppmann (94.99) 4-6 Gian van Veen (95.1)

Daryl Gurney (88.3) 6-3 Dimitri Van den Bergh (87.77)

Raymond van Barneveld (99.33) 6-1 Daniel Larsson (95.18)

Andy Baetens (95.33) 6-5 Gabriel Clemens (94.06)

Ritchie Edhouse (106.46) 6-2 Nathan Aspinall (99.31)

Martin Schindler (95.09) 3-6 Mike De Decker (96.44)

Luke Littler (83.98) 3-6 Wessel Nijman (92.44)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws