EC Hasselt dag 1: Michael van Gerwen en Jelle Klaasen boeken winst PDC
PDC

EC Hasselt dag 1: Michael van Gerwen en Jelle Klaasen boeken winst

EC Hasselt dag 1: Michael van Gerwen en Jelle Klaasen boeken winst

Vanavond ging de European Championship in Hasselt, België, van start en meteen kwamen er 4 Nederlanders en 2 Belgen in actie. Ronny Huybrechts opende de avond tegen Gerwyn Price en Kim Huybrechts speelt de zesde wedstrijd tegen Mensur Suljovic maar beiden sneuvelden in een beslissende laatste leg voor het eigen publiek.

Daarna was het de beurt aan de twee Nederlandse duels. Eerst speelde Michael van Gerwen tegen Jan Dekker en vervolgens kwam Jelle Klaasen en Christian Kist tegen elkaar in actie. Van Gerwen kende voor de onderbreking de nodige moeite met Dekker maar na de pauze was het beslist. Klaasen daarentegen kende geen enkele moeite met Kist die vanwege een blessure niet boven de 65,00 gemiddeld uitkwam.

Donderdagavond 26 oktober
Gerwyn Price (96,76) - Ronny Huybrechts (93,71) 6-5
Price weet in de eerste leg direct een break te forceren, maar Huybrechts brengt de stand weer gelijk met een 143-finish. Daarna weet de Belg de derde leg wel te behouden waarna de man uit Wales de stand weer gelijk trekt. Ondanks dat de Belg de laatste leg voor de eerste onderbreking mag beginnen is het Price die met een 3-2 voorsprong mag gaan rusten.

Huybrechts weet voor het thuispubliek na de pauze 3 legs op rij te pakken en dus is hij plots nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. Hij lijkt daarmee favoriet voor de winst in deze partij maar Price vecht zich terug tot 5-5 en weet de partij alsnog naar zich toe te trekken met een 67-finish.

Alan Norris (92,34) - Mervyn King (91,55) 6-4
In het eerste deel van deze partij gingen alle legs met de darts mee en dus ging Norris, die de partij begon, met een 3-2 voorsprong rusten. King nam het iniatief over na de onderbreking en liep naar 4-3 waarna Norris in leg 8 een 124-finish zag stranden door een bounce-out op de bulls-eye. Toch pakt hij in de herkansing de leg en stoomt hij door naar een 6-4 overwinning.

Ian White (96,83) - Darren Webster (90,88) 6-5
In een krankzinnige partij won Ian White met 6-5 van Darren Webster. Meerdere malen miste White de grote vlakken en dit werd afgestraft door Webster. Zo stond White op dubbel 18 en gooide hem aan de binnenkant. Hierop besloot hij voor de single 6 of single 10 te gaan maar gooide een single 15.

Webster die op 160 stond te wachten strafte het af. Bij een stand van 4-3 voor White ging hij wederom de mist in. Met 7 punten op het scorebord gooide hij de dubbel 3 en weer strafte Webster het af met een 76-finish. In een waanzinnige wedstrijd won White de partij alsnog met 6-5.

John Henderson (94,41) - Kyle Anderson (96,64) 1-6
Met onder andere een 116-finish weet Kyle Anderson een 4-1 voorsprong op te bouwen voor de eerste onderbreking in Hasselt. Henderson kon weinig weerstand bieden tegen de Australiër en dus won Anderson vrij eenvoudig met 6-1.

Simon Whitlock (88,63) - James Richardson (85,11) 6-3
Richardson kon in dit duel niet het vertrouwen uitstralen dat hij de partij winnend zou kunnen afsluiten. Whitlock daarentegen toonde zich wel sterk op het podium in België al bleef zijn gemiddelde nog wel steken op nog geen 90,00. Hij komt 3-2 uit de eerste helft van de wedstrijd maar in het tweede gedeelte zou hij nog maar 1 leg afstaan.

Mensur Suljovic (92,86) - Kim Huybrechts (91,02) 6-5
Kim Huybrechts wil het thuispubliek trakteren op een Belgische winst nadat eerder op de avond zijn broer in een beslissende laatste leg onderuit ging tegen Gerwyn Price. Maar ook voor Kim wou het vanavond niet lukken. Suljovic wist de Belg tweemaal te breken met o.a. een 100-finish en een 116-finish. De Oostenrijker kwam op 5-3 en de partij leek beslist maar toch kwam Huybrechts terug tot 5-5 alleen kon hij het in de beslissende leg niet waarmaken.

Michael van Gerwen (95,95) - Jan Dekker (88,74) 6-2
Een opmerkelijk fenomeen deed zich voor in de eerste helft van deze partij. Alle legs gingen tegen de darts in. Zo wist Dekker een 13-darter te gooien in de tweede leg maar aangezien hij de partij mocht beginnen en de heren elkaar iedere leg nog 'gebroken' hebben staat Van Gerwen in de pauze 3-2 voor. Na de korte onderbreking was Dekker nergens meer te bekennen en Van Gerwen gooide de partij uit met 6-2.

Jelle Klaasen (92,02) - Christian Kist (64,35) 6-0
Kist had last van een blessure waardoor Klaasen eenvoudig met 6-0 won. Het gemiddelde van Kist bleef steken op 64,35.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws