Loting Six Nations Cup 2019 bekend voor Nederlands team WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Loting Six Nations Cup 2019 bekend voor Nederlands team

Loting Six Nations Cup 2019 bekend voor Nederlands team

Vandaag heeft in Boedapest de loting plaatsgevonden voor de Six Nations Cup 2019. Zowel de Nederlandse dames als Nederlandse heren gaan het in de poulefase opnemen tegen de Republiek Ierland en Wales. De andere poules bestaan dus automatisch uit Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup tweemaal in de historie gewonnen. In 2013 in eigen land (Texel) en dit jaar in Engeland. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

In 2019 zal de Six Nations Cup opnieuw plaatsvinden in Nederland van 21 t/m 23 juni. De Locatie is alleen nog niet bekend.

De Six Nations wordt gezien als één van de sterkst bezette toernooien in het landencircuit, waar naast Nederland ook Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland aan deelnemen.

De zes landen worden verdeeld over twee groepen en er wordt gespeeld in een round robin systeem (heren 25 legs, dames 9 legs). De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws