Elfde speelweek valt ten prooi aan de Schot Andy Davidson van de Modus Super Series, Vd Horst en Raman grijpen naast finals night algemeen nieuws
algemeen nieuws

Elfde speelweek valt ten prooi aan de Schot Andy Davidson van de Modus Super Series, Vd Horst en Raman grijpen naast finals night

Elfde speelweek valt ten prooi aan de Schot Andy Davidson van de Modus Super Series, Vd Horst en Raman grijpen naast finals night

In Groep A domineerde Tommy Morris, die zich direct kwalificeerde voor de finaleavond op zaterdag. Michel van der Horst, de Nederlandse deelnemer, eindigde op de vijfde plaats, terwijl de Belgische Brian Raman de vierde plek bezette. Beiden verhuisden naar Groep C voor een herkansing om alsnog een plaats voor zaterdag te bemachtigen. In Groep C greep Raman net naast een top twee positie en eindigde als derde, achter de Welshman Richard Rowlands. Van der Horst eindigde op de vierde plaats, waardoor zowel de Nederlander als de Belg werden uitgeschakeld uit de strijd om de titel van week 11 in Portsmouth. De Zuid-Afrikaanse darter Devon Petersen won Groep C.

In Groep B blonk Andy Davidson uit met een eerste plaats, gevolgd door Scott Taylor. Aden Kirk wist als derde te eindigen en zich ook te plaatsen voor zaterdag. Trina Gulliver, bijgenaamd 'The Golden Girl' en bekend om haar tien wereldtitels in het dames darten bij de BDO/WDF, eindigde op de laatste plaats in Groep B.

Op de finaleavond op zaterdag slaagden Devon Petersen en Richard Rowlands er niet in om de halve finales te bereiken. In de eerste halve finale behaalde Aden Kirk, bijgenaamd "Captain", een overwinning van 4-2 over Scott Taylor. In de tweede halve finale was de 28-jarige Schot Andy Davidson succesvol met dezelfde score van 4-2 tegen Tommy Morris.

De finale tussen Captain Kirk en Andy Davidson was een nauwe strijd. Davidson trok aan het langste eind met een 3-2 overwinning, nadat Kirk vijf matchdarts miste om week 11 te winnen. Davidson's overwinning benadrukt zijn kracht en finesse in cruciale momenten van het spel.

Winnaars van de eerdere speelweken van de zevende serie zijn: Reece Robinson, Conor Heneghan, Bradly Roes, Neil Duff, Andreas Harrysson, Jimmy van Schie, Bradley Brooks, Ciarán Teehan, Beau Greaves, Darius Labanauskas en Andy Davidson. Hier komt nog een naam bij waarmee de twaalf weekwinnaars "Champions week" vormen die strijden om de eer en de pot van 20.000 Britse ponden.

Halve finale week 11

Aden Kirk - Scott Taylor 4-2
Andy Davidson - Tommy Morris 4-2

Finale

Andy Davidson - Aden Kirk 4-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws