Luke Littler, de 16-jarige Engelsman, wint Champions of Champions van Modus Super Series algemeen nieuws
algemeen nieuws

Luke Littler, de 16-jarige Engelsman, wint Champions of Champions van Modus Super Series

Luke Littler, de 16-jarige Engelsman, wint Champions of Champions van Modus Super Series

De 16-jarige Engelsman Luke Littler heeft de Champions of Champions van de derde serie Modus Super Series gewonnen. Jacob Taylor was in de finale een maatje te klein voor de 16-jarige die 88 uitgooide voor de overwinning.

Jelle klaasen die de derde speelweek won van de Modus Super Series wist de Champions of Champions finale op zaterdag niet et halen. Ook de winnaar van speelweek 7 Steve West wist na de groepsfase die afgelopen week werd gehouden niet de finale van zaterdag te halen. In speelweek 8 deed de kampioen van de Challenge tour Berry van Peer mee. Van Peer wist de achtste speelweek niet te winnen waardoor hij niet mocht deelnemen aan de Champions of Champions week van de Modus Super Series.

De Modus Super Series is een league voor niet tourkaart spelers, elke week (12 weken op rij) wordt er met 12 spelers gespeeld verdeeld over drie groepen. Op zaterdag spelen de groepswinnaars en de beste nummers twee een finale avond. De 12 week winnaars spelen vervolgens de dertiende speelweek wat Champions of Champions genoemd wordt.

Luke Littler speelde tijdens de Champions of Champions finale de halve finale tegen Scott Taylor, Littler won met 4-1. De andere halve finale ging tussen Jacob Taylor en Owen Bates. Taylor gooide 96 uit met twee [pijlen terwijl in de beslissende leg Taylor op 144 stond te wachten. In de finale kwam Jacob Taylor niet verder dan één leg, Taylor kreeg vijf pijlen op de dubbel maar wist er slechts één te landen. Taylor bleef steken op 95.26 gemiddeld terwijl Littler 98.22 noteerde en met 4-1 won. Luke Littler wordt toegevoegd aan de Champions of Champions erelijst die in seizoen drie bestaat uit Conan Whitehead, Raymond Smith en dus Luke Littler.

Maandag begint serie 4 van de Modus Super Series waarbij Youri Brouwer en Wesley Harms een gooi gaan doen naar een plek in de finale op zaterdag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws