Mareno Michels weet de derde speelweek van Modus Super Series 5 te winnen, Fallon Sherrock is runner-up algemeen nieuws
algemeen nieuws

Mareno Michels weet de derde speelweek van Modus Super Series 5 te winnen, Fallon Sherrock is runner-up

Mareno Michels weet de derde speelweek van Modus Super Series 5 te winnen, Fallon Sherrock is runner-up

De derde week van Modus Super Series 5 is ten prooi gevallen aan Mareno Michels. Michels was in de finale te sterk voor de 9-darts sensatie Fallon Sherrock.

De 38-jarige Zuid-Hollander Michels begon week drie in groep A waar hij tweede werd achter de groepswinnaar John Henderson. Via groep B kreeg de Nederlander een herkansing zich te plaatsen voor de finale-avond op zaterdag. Shaun Mcdonnald wist groep B te winnen en Scott Marsh tweede, de Zuid-Hollander eindigde als derde en mocht daardoor de finale-avond spelen in Portsmouth.

Ook vanuit groep C mochten de twee hoogst geëindigde naar de finale-avond. Fallon Sherrock wist groep C te winnen en Scott Baker werd tweede.

Uiteindelijk werd de zaterdagavond gespeeld met John Henderson, Shaun Mcdonnald, Scott Marsh, Mareno Michels, Fallon Sherrock en Scott Baker. In de poule fase op zaterdag vielen Shaun Mcdonnald en Scott Marsh af. De Schot Henderson mocht spelen tegen Fallon Sherrock in de eerste halve finale. Sherrock wist big Hendo direct te breaken en de Schot miste in leg twee een pijl op de bull waardoor Sherrock op 0-2 kwam. Henderson die wat 'zenuwachtige' darts gooide richting de finishes wist wel leg drie te pakken. Henderson gooide 90 uit voor de rebreak waarmee het 2-2 werd. Hendo wederom slordig in het afmaken ziet de Britse Sherrock op 2-3 komen waarna de Schot drie pijlen mist op tops waardoor Queen of the Palace naar de finale ging.

De eerste drie legs gaan met de darts mee in halve finale twee, de vierdel leg weet de 38-jarige Zuid-Hollander te breaken nadat drie pijlen doel missen op de dubbel van Baker. Michels verzilverd zijn break nadat Baker een pijl mist op dubbel 10 vanaf 140 waardoor Mareno Michels de finale tegen Sherrock mag gaan spelen.

De finale werd begonnen door Michels, Sherrock miste drie pijlen op de dubbel voor een break waarna de Nederlander 96 uitgooide voor de eerste leg. De tweede leg wist Michels te breaken na een sterke leg met een potentiële 13-darter die uiteindelijk op dubbel één werd gewonnen nadat Sherrock een pijl op tops miste. De derde leg ging naar de Queen of the Palace, het bleef bij de derde leg voor de Britse omdat Michels met een 14-darter zijn eigen leg wist te behouden en vervolgens Sherrock nadat ze met twee 180-scores begon de leg niet afmaakte en Michels de wedstrijd in het slot gooide.

Halve finale
John Henderson - Fallon Sherrock 2-4
Mareno Michels - Scott Baker 4-1

Finale
Mareno Michels - Fallon Sherrock 4-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws