Modus Super Series 8: Jimmy van Schie de beste tijdens speelweek 4 in Portsmouth algemeen nieuws
algemeen nieuws

Modus Super Series 8: Jimmy van Schie de beste tijdens speelweek 4 in Portsmouth

Modus Super Series 8: Jimmy van Schie de beste tijdens speelweek 4 in Portsmouth

De Modus Super Series blijft een spannende arena voor dartsfans wereldwijd, en speelweek 4 van de achtste editie stelde niet teleur. Deze week in de Modus Arena in Portsmouth zagen we indrukwekkende prestaties van zowel nieuwe talenten als ervaren spelers. Nederlandse dartsliefhebbers konden met extra interesse kijken naar de prestaties van hun landgenoten Jimmy van Schie en Jeroen Mioch, die hun uiterste best deden om de Nederlandse eer hoog te houden.

Groep A: De Strijd tussen Ervaring en Jeugd

Richie Burnett, de 57-jarige Welshman bekend als 'The Prince of Wales', bewees zijn dominantie door groep A te winnen. Burnett, een veteraan in de dartswereld, liet zien dat leeftijd geen belemmering is voor succes. De Nederlander Jimmy van Schie uit Breda eindigde knap als tweede in deze groep, maar moest de finaleplaats aan Burnett laten.

Groep B: Strijd om de Zaterdagplaatsen

In groep B triomfeerde Andy Davidson, gevolgd door de altijd sterke Jimmy van Schie op de tweede plaats en Mark Dudbridge op de derde plaats. Deze drie spelers plaatsten zich voor de cruciale zaterdagwedstrijden, waar de spanning altijd om te snijden is.

Groep C: Een Moeilijke Week voor Mioch

In groep C ging de overwinning naar Shane McGuirk, met Killian McCormack als goede tweede. Helaas kon de Nederlandse deelnemer Jeroen Mioch niet zijn stempel drukken op deze groep en eindigde als vijfde, waarmee zijn avontuur in deze speelweek ten einde kwam.

De Halve Finales

De halve finales zagen intense wedstrijden. Richie Burnett versloeg Shane McGuirk overtuigend met 4-1, terwijl Jimmy van Schie een zinderende wedstrijd speelde tegen Andy Davidson, die hij nipt met 4-3 wist te winnen.

De Finale: Een Spannende Strijd tussen Burnett en Van Schie

De finale was een ware thriller. Van Schie begon sterk en wist in de tweede leg drie pijlen te missen om te breaken, maar profiteerde uiteindelijk van een fout van Burnett op dubbel 10 om met 0-2 voor te komen. Met een indrukwekkende 13-darter breidde de Brabander zijn voorsprong uit naar 0-3.

Burnett vocht terug met een 11-darter en kwam op het scorebord met 1-3. Van Schie miste zijn eerste matchdart op dubbel 19, waardoor Burnett de kans kreeg om terug te komen tot 2-3. De ervaren Welshman, die zichtbaar worstelde met zijn evenwicht, maakte de stand gelijk met een 13-darter. In de beslissende leg bleef Van Schie koel en wist na 12 pijlen nog 96 punten over te laten, waarna hij in 16 pijlen de leg en de titel pakte terwijl Burnett nog op 115 stond.

De Weg naar Champions Night

Met deze overwinning mag Jimmy van Schie als winnaar van speelweek 4 deelnemen aan de prestigieuze Champions Night in week 13, waar alle weekwinnaars het tegen elkaar opnemen voor de ultieme titel. De weekwinnaars van serie 8 zijn: Tom Sykes, Jim Long, Richard Rowlands en Jimmy van Schie.

Halve finale

Shane McGuirk - Richie Burnett 1-4

Jimmy van Schie - Andy Davidson 4-3

Finale

Jimmy van Schie - Richie Burnett 4-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws