World Seniors Darts Masters: Howson, Harbour, Thornton en Gates gaan strijden om prestigieuze titel algemeen nieuws
algemeen nieuws

World Seniors Darts Masters: Howson, Harbour, Thornton en Gates gaan strijden om prestigieuze titel

World Seniors Darts Masters: Howson, Harbour, Thornton en Gates gaan strijden om prestigieuze titel

De World Seniors Darts Masters komt op deze zondag 25 juni 2023 tot een einde. In de middagsessie worden de vier kwartfinalewedstrijden gespeeld. Hierin zien we eerst de WDF Wereldkampioen in actie. Neil Duff neemt het op tegen The Owl; Richie Howson. Vervolgens zien we 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor aan de oche verschijnen. Hij zal vandaag proberen om zijn eerste World Seniors titel te winnen, maar dan zal hij eerst langs Dennis Harbour moeten. In de derde partij zien we tweevoudig Seniors wereldkampioen Robert Thornton in actie tegen John Part. In de laatste kwartfinale zal Leonard Gates het podium betreden. Hij zal voor een halve finale plek gaan spelen tegen Chris Mason.

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen door middel van het live blog. De wedstrijden zijn live te kijken bij BT Sport 4.

Neil Duff (89,49) 3-4 Richie Howson (83,11)
0-2, 2-1, 2-0, 2-1, 1-2, 0-2, 1-2
Met een 68-finish hield Howson zijn eigen eerste leg van de eerste kwartfinale, waarna hij via dubbel 12 in de tweede leg een break forceerde om de eerste set met 2-0 te pakken. Duff wist zijn daarna zijn eigen eerste leg van set twee te pakken, waarna Duff in de tweede leg drie pijlen op de dubbel miste om de set te pakken. Howson gooide dubbel 16 en forceerde een beslissende leg in de set. De derde leg ging gemakkelijk naar The Duffman, waardoor de Noord-Ier de stand in sets gelijktrok.
Na de onderbreking wist Neil Duff direct een break te plaatsen via dubbel 20 en doordat Howson twee dubbels miste om er 1-1 van te maken, wist Duff de set met 2-0 af te pakken van de Engelsman. Duff ging ook in zijn eigen set daarna op dezelfde voet verder en wist de eerste leg al snel te houden met een 67-finish. Howson vond in de tweede leg een belangrijke 101-finish, waardoor hij in de vierde set bleef hangen. Echter, in de derde leg pakte Duff alsnog de vierde set omdat Howson hem scorend niet kon bijhouden.
De vijfde set was de set van Howson, maar zag Duff direct een break plaatsen met een 121-finish. Met de rug tegen de muur brak Howson vervolgens terug, waarna hij in de derde leg een goede leg gooide. Met een 77-finish maakte The Owl er 3-2 in sets van.
De Noord-Ier mocht de zesde set aftrappen, maar miste een 80-finish. Howson rook zijn kans en gooide 82 uit voor de directe break. Met een 141-finish daaropvolgend wist Howson de stand in sets weer helemaal gelijk te trekken. De beslissende zevende set werd ook nog eens begonnen door Howson en dus was de comeback bijna compleet. Hij hield in ieder geval de eerste leg met een spectaculaire 139-finish, waarmee hij op matchpoint kwam. Duff deed vervolgens wat terug via dubbel 9 om een decider af te dwingen. In de derde leg stond Duff geparkeerd op dubbel 20, maar Howson mocht nogmaals de 141-finish proberen. Deze gooide Howson wederom uit om de winst te pakken en de comback compleet te maken.

Phil Taylor (84,18) 2-4 Dennis Harbour (84,61)
0-2, 2-0, 2-0, 0-2, 0-2, 1-2
Harbour begon de partij en wist de eerste leg met een 58-finish te houden, waarna Taylor het niet voor elkaar kreeg om dat ook te doen. Via een 60-finish pakte Harbour de eerste set met 2-0. Met een 78-finish op dubbel 20 kwam The Power vervolgens op het scorebord in zijn eigen set. Door via een break de dubbel 8 te gooien om de tweede set met 2-0 te winnen, wist Taylor de stand in sets gelijk te trekken.
Na de onderbreking wist Taylor meteen in de eerste leg een break te plaatsen via dubbel 20, waarna hij de eigen leg ook hield om de set af te pakken van Harbour. Harbour wist in de vierde set de dubbel 12 te gooien om een break te plaatsen, waarna hij diezelfde dubbel een leg later wist te gooien in de 144-combinatie. Zo was de stand in sets weer gelijkgetrokken.
In de vijfde set was het Harbour de voorsprong in de partij weer pakte, door middel van een 62-finish op dubbel 16. In de tweede leg misten beide senioren veel dubbels op het belangrijke moment, welke uiteindelijk naar Harbour ging via dubbel één. Zo kwam The Harbour Master nu op slechts één set van de overwinning; 3-2. In de zesde set begon Harbour ook nog eens goed en wist met legwinst in de eerste leg op matchpoint te komen. In de tweede leg miste Harbour twee matchdarts, waar Taylor van profiteerde. Via dubbel 10 forceerde hij een derde leg, die hij moest winnen. Met een 70-finish wist Harbour de derde leg te winnen, versloeg daarmee Taylor en bereikte daarmee de halve finales.

Robert Thornton (77,03) 4-3 John Part (76,80)
1-2, 2-1, 2-0, 2-1, 0-2, 1-2, 2-0
De Schot wist de eerste leg gemakkelijk te houden, waarna Part een mooie 101-finish op dubbel 16 gooide. Er kwam dus meteen een derde leg aan de set te pas, welke verrassend genoeg werd gewonnen door Dart Maple via dubbel 8. Hierdoor pakte de Canadees meteen de eerste set af. Met een 96-finish daaropvolgend wist Part de eerste leg van de tweede set te houden. Part miste een leg later setdarts om 2-0 voor te komen, waarna Thornton met zijn laatste pijl dubbel 4 vond om de set levend te houden. In de derde leg was het Thornton die via dubbel 12 de stand in sets gelijktrok.
Thornton kwam als de betere uit de onderbreking en wist de eerste leg via dubbel 4 te houden. In de tweede leg miste Part de Shanghai-20-finish, waarna hij Thornton 78 zag uitgooien om de 2-1 voorsprong in sets te pakken. De vierde set werd begonnen door Part en met een 68-finish wist hij de eerste leg ook te houden. Part kreeg in de tweede leg al een kans om de set te pakken, maar miste twee keer dubbel 17. Zo kon Thornton er 1-1 van maken, waardoor er een belangrijke derde leg aan te pas kwam. Die derde leg werd een prooi voor Thornton, omdat hij dubbel 5 vond om de set van de Canadees af te pakken.
Thornton begon de vijfde set zelf en kon het dus nu zelf gaan afmaken, maar Part wist meteen via dubbel 8 een break te plaatsen. Niet veel later verzilverde Part de break en kwam terug tot 3-2 in sets. De Canadees ging goed door en hield de eerste leg van de zesde set. Thornton maakte er vervolgens via dubbel 5 1-1 van, waarna Part dubbel twee wist te gooien. Zo forceerde Dart Maple een zevende en beslissende set. In die beslissende set deelde Thornton meteen een tik uit door met een 80-finish op matchpoint te komen. Part kon niet een beslissende leg forceren en zag Thornton de winst alsnog pakken.

Leonard Gates (88,23) 4-3 Chris Mason (89,91)
1-2, 2-1, 1-2, 2-1, 2-1, 0-2, 2-0
De Engelsman mocht deze laatste kwartfinale beginnen tegen de Amerikaan en wist met een 80-finish de eerste leg te houden. Niet veel later hield Soulger ook zijn eigen leg, via dubbel 20. Ook de derde leg ging met de darts mee, omdat Mason na een 180-score de dubbel 14 vond. Nadat Mason de eerste set dus had gepakt, wist Gates de eerste leg via dubbel 4 te pakken. Met een 60-finish van The Ace forceerde de Engelsman wederom een derde leg in een set. Nadat Mason de 108 niet wist uit te gooien, maakte Gates er via dubbel 8 1-1 van in sets.
Na de onderbreking wist Mason de eerste leg te houden via dubbel 8 om daarmee het voordeel in eigen handen te houden. Met een 104-finish wist Leonard Gates vervolgens een derde leg af te dwingen. Met een 96-finish van Chris Mason wist hij nu ook de voorsprong in sets weer te pakken.
De vierde set werd begonnen door Gates. In de eerste leg miste Mason de kans op de eerste break van de partij, waarna Gates via dubbel 20 op 1-0 kwam in de set. In de tweede leg was het net andersom. Gates stond op een finish te wachten, maar Mason gooide een 114-finish uit om de 1-1 te forceren. Met een 86-finish op dubbel 16 van Soulger wist Gates vervolgens de setstand weer gelijk te trekken.
Set vijf begon ook weer met de darts mee. Mason gooide dubbel 10 en dus hadden we nog steeds geen break gezien in deze partij. Met een 60-finish van Gates zette die trend nog even door. In de derde leg kwam daar dan eindelijk een einde aan. Mason miste een 100-finish op dubbel 19, waar Gates van profiteerde. Via dubbel 20 pakte Gates zijn eerste voorsprong in de partij; 3-2 in sets.
De zesde set mocht Gates beginnen, maar nu wist Mason direct een break te plaatsen via een 115-finish. Gates kreeg vervolgens meerdere kansen om de rebreak te plaatsen, maar miste ze allemaal. Mason maakte er zo 3-3 in sets van. De beslissende set werd begonnen door Mason, maar het was Gates die de eerste kans kreeg. Hij miste de 102-finish, maar omdat Mason zichzelf kapot gooide kreeg hij de herkansing. Deze herkansing pakte Gates en dus brak de Amerikaan naar 1-0. Kon hij nu de eigen leg houden om de winst te pakken? Het antwoord was ja, want met een 64-finish maakte de Amerikaan het af.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws