De NDB ranking kampioenen van het seizoen 2021-2022 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De NDB ranking kampioenen van het seizoen 2021-2022

De NDB ranking kampioenen van het seizoen 2021-2022

Ivo Leeksma (heren A), Aileen de Graaf (dames), Jeroen Gorter (heren B), Koen Schreuders (aspiranten), Roos van der Velde (meisjes), Bram van Dijk (junioren) Arie van der Rassel (paradarts zittend), Michelovic van Velzen en Cliff Ruiter (paradarts staand), Fred Kupers (specials) mogen zich een jaar lang Nederlands ranking kampioen noemen! Over het gehele NDB ranking seizoen genomen waren zij het sterkst en zijn dus de terechte kampioenen geworden. De Nederlandse Darts Bond en het team van dartfreakz.nl willen deze topdarters dan ook heel hartelijk feliciteren met hun ranking kampioenschap 2021-2022.

Klik hier om naar de definitieve stand te gaan.

Heren A
Bij de heren A is Ivo Leeksma de kampioen, ondanks het feit dat hij geen ranking heeft gewonnen pakt hij wel de overall-titel. Leeksma stond van de vier toernooien drie keer in de finale. Een knappe prestatie in dit deelnemersveld. Kristiaan de Boer is op de tweede plaats geëindigd. Hij won ‘Open Rotterdam’ dit seizoen. Op de derde plaats vinden we Dennie Olde Kalter. Hij behaalde de finale op het Nederlands Kampioenschap wat hem de nodige punten opleverde. De top 4 wordt gecomplementeerd door Jelle Klaasen. Jelle speelde een constant seizoen en wist op alle toernooien mimimaal de achtste finale te halen.

Heren B
Jeroen Gorter is de terechte kampioen bij de heren B. Hij heeft drie NDB rankings gespeeld en wist drie keer de finale te behalen. Tijdens de tweede ranking in Vlaardingen ging hij zelfs met de winst aan de haal. Op de ranglijst wordt hij gevolgd door Alfred van der Velden die afgelopen zondag Nederlands kampioen wist te worden. Op de derde plaats zien we Wesley Veenstra die de ‘Open Stedendriehoek’ wist te winnen.

Dames
Aileen de Graaf is opnieuw NDB rankingkampioen geworden. Zij had daar wel een flinke eindsprint voor nodig. Indien ze afgelopen zondag geen Nederlands kampioen was geworden was de rankingtitel naar Anca Zijlstra gegaan. Zijlstra is nu op de tweede plaats geëindigd. Beide dames stonden dit rankingseizoen twee keer tegen over elkaar in de finale. Dit was tijdens de ‘Open Stedendriehoek’ als ook tijdens het NK. Beide keren was Aileen de sterkste. Op de derde plaats is Priscilla Steenbergen geëindigd. Zij speelde een zeer constant rankingseizoen.

Jeugd

De NDB ranking kampioenen van het seizoen 2021-2022

Bij de junioren staat Bram van Dijk bovenaan de rankingstand. Hij speelde een sterk seizoen en ging in Vlaardingen met de titel naar huis. Pim van Bijnen volgt hem op de tweede plaats. Ook Pim kenden een sterk seizoen en wist de eerste ranking van het seizoen te winnen. Bij de meisjes was Roos van der Velde overduidelijk de sterkste dit seizoen. Zij speelde vier keer de finale en wist deze drie keer te winnen. Aranka van der Waals is op de tweede plaats geëindigd en de kersverse Nederlands kampioen Chantal Tessin miste de eerste ranking, maar is dankzij haar sterke prestaties alsnog derde geworden. Bij de aspiranten was er ook overduidelijk één het sterkst. Zijn naam is: Koen Schreuders. Hij wist zowel ‘Open Rotterdam’ als ‘Open Stedendriehoek’ te winnen en werd afgelopen zondag ook nog eens Nederlands kampioen. Op de tweede plaats eindigde Wassim Dghoughi, hij behaalde bij de laatste 2 toernooien knap de finale. Sten Peters is uiteindelijk derde geworden.

Paradarts
Bij de staande paradarters zijn Michelovic van Velzen en Cliff Ruiter op een gedeelde eerste plaats geëindigd. Michelovic wist de eerste NDB ranking op zijn naam te schrijven en Cliff wist de tweede en derde ranking te winnen. Nederlands kampioen Pascal van der Hoor is op de derde plaats geëindigd. Arie van der Rassel is in de categorie paradarts zitten zowel rankingkampioen als Nederlands kampioen geworden. Achter Arie eindigden Anton van Hemert en Carel Scholten respectievelijk als 2e en 3e. Bij de specials gaat Fred Kupers met het kampioenschap aan de haal. Op het NK achterhaalde hij Geoffrey Weelink, die de tweede en derde ranking won en als tweed op de ranking eindigt. Aant Jager won de eerste ranking en eindigt als derde.

De NDB en het team van dartfreakz.nl feliciteren nogmaals alle rankingkampioenen met hun mooie titels.

De Nederlandse Darts Bond wil graag alle deelnemers, de organiserende lidorganisaties, vrijwilligers en alle overige betrokkenen bedanken voor een geslaagd NDB Rankingcircuit 2021-2022. Tot volgend seizoen!

Bron/tekst NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws