Dit jaar geen NDB kampioenen, maar wel uitkering van het prijzengeld Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dit jaar geen NDB kampioenen, maar wel uitkering van het prijzengeld

Dit jaar geen NDB kampioenen, maar wel uitkering van het prijzengeld

Afgelopen dinsdag kwam de Nederlandse Darts Bond met waarin onder andere bekend werd gemaakt dat het lopend NDB-, LaCo- en SuperLeague-seizoen nietig wordt verklaard vanwege het Corona-virus.

Inmiddels laat de NDB weten hier veel reactie vol emoties, frustraties en vragen op te hebben ontvangen en daarom is voorzitter Frances van Kooten nu met een reactie gekomen in de vorm van onderstaande brief.

------

Beste leden, lidorganisaties, commissies en vrijwilligers,

Het is een onwerkelijke periode waarin we ons samen bevinden. Onzeker, ongrijpbaar en niemand weet hoe lang dit gaat duren. Solidariteit en duidelijkheid is essentieel op dit moment. Naar aanleiding van de vele reacties die we hebben ontvangen op ons bericht van 24 maart jl. voelde ik me geroepen om deze brief te schrijven.

Wij hebben jullie afgelopen dinsdag geïnformeerd over de besluiten die wij hebben genomen rondom de coronacrisis. Klik hier voor dat bericht. We wilden met dit besluit duidelijkheid creëren voor iedereen en hebben deze moeilijke beslissing met de grootst mogelijke zorgvuldigheid genomen.

Ik wil jullie laten weten dat wij jullie reactie vol emoties, frustraties en vragen heel goed begrijpen. Wij voelen deze emoties ook en hadden deze keuzes liever niet willen maken. Dat deze beslissing een duivelsdilemma was wisten we van tevoren. Echter staan we nog altijd achter ons besluit. Uiteraard hebben wij tijdens het maken van dit besluit altijd in het belang van alle spelers en teams gedacht en gekeken hoe we een zo eerlijk mogelijke beslissing konden maken. Je ontkomt er niet aan dat deze beslissing voor sommige spelers en teams goed uitpakt en voor anderen uiterst negatief.

Belangrijk is ook om te weten dat we onze beslissing genomen hebben in lijn met richtlijnen van NOC*NSF en het RIVM. Het allerbelangrijkste op dit moment is dan ook dat we gezamenlijk ons steentje bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Een groot maatschappelijk probleem wat op dit moment vele malen belangrijker is dan onze mooie en geliefde dartssport. Ik denk dat iedereen dat met ons eens is.

Ook wij hadden uiteraard het liefste onze competities door laten gaan zodat we waardige kampioenen hadden kunnen feliciteren en ook wij hadden heel graag en met veel plezier onze finaledagen voor jullie georganiseerd. Echter, we zijn allemaal getroffen door het nog ongrijpbare coronavirus en de maatregelen zoals ze op dit moment worden genomen door het kabinet. Deze zijn onvermijdelijk en moeten ervoor zorgen dat we op termijn weer verder kunnen met de normale gang van zaken en met onze mooie sport.

Over onze NDB Ranking hebben we heel lang met verschillende mensen gediscussieerd en overlegd. Natuurlijk vinden wij het als liefhebbers ook verschrikkelijk om ons eigen rankingseizoen nietig te verklaren en geen kampioenen te benoemen. Maar ook dit is een weloverwogen beslissing geweest die we in stand houden. Omdat we zo dicht bij het einde van dit seizoen waren hebben we er wel voor gekozen om uitblinkers te gaan benoemen. Zij ontvangen een prachtige plaquette en het prijzengeld gelijk aan het bedrag dat ze zouden ontvangen wanneer ze officieel tot kampioen waren gekroond. Het betreft Luc Peters (heren A), Patrick Bus (heren B), Aileen de Graaf (dames), Luke van der Kwast (junioren), Lerena Rietbergen (meisjes), Tinus van Tiel (aspiranten), Michelovic van Velzen (paradarters) en Menno Lammers (specials).

Een grote zorg van ons gaat ook uit naar alle verschillende speellocaties door heel Nederland. Het zijn ongekend moeilijke tijden voor al onze locatiehouders en wij hopen oprecht dat iedereen, mede dankzij het steunpakket van de overheid, deze strijd zal overleven.

Ook willen we vanaf deze plaats meegeven dat het NK, welke weer onderdeel zal zijn van het NDB Rankingseizoen 2020-2021, gratis zal zijn voor alle leden.

Als afsluiting wil ik benadrukken dat we deze week te maken hebben gehad met een onvoorziene situatie die ons heeft opgezadeld met een moeilijke beslissing. Maar laten we juist in deze tijd denken aan datgene wat nu echt belangrijk is en daarom vragen we om solidariteit en begrip. Wij wensen jou, je familie en je vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd en gaan er vanuit dat we spoedig allemaal weer een pijltje kunnen gaan gooien.

Mede namens het NDB kantoor en bestuur,

Jullie voorzitter,
Frances van Kooten

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws