PDC overweegt kleine toernooien zonder publiek op korte termijn PDC
PDC

PDC overweegt kleine toernooien zonder publiek op korte termijn

PDC overweegt kleine toernooien zonder publiek op korte termijn

Terwijl het dartseizoen tot een volledige stop is gekomen vanwege het Corona-virus zit de PDC niet stil. Er zijn tal van toernooien verplaatst naar nieuwe data later dit jaar maar er wordt ook gekeken of men in deze tijd toch iets van een toernooi kan laten plaatsvinden.

Zo liet PDC-voorzitter Barry Hearn doorschemeren achter de schermen bezig te zijn om ergens in de komende periode een toernooi te organiseren. Het idee zou zijn om op een afgesloten locatie een toernooi te spelen met een klein deelnemersveld zonder publiek maar met een livestream.

Michael van Gerwen bevestigd in gesprek met Nu.nl dat de PDC navraag heeft gedaan bij haar spelers. De kans dat we de Nederlander binnenkort in actie zien komen is echter klein.

"Ik weet dat de PDC wat spelers heeft gepolst om wat voor streaming te doen, maar dat gaat voor de Europeanen lastig worden. Wij komen niet aan de overkant en ik ga niet zwemmen. Ik sta er zo in: er moet pas weer iets doorgaan als alle betrokkenen erbij kunnen zijn. Je moet niet iets afwerken met alleen maar Engelsen," aldus Van Gerwen.

Bovendien heeft hij op dit moment ook wel iets anders aan zijn hoofd nu zijn vrouw hoogzwanger is van hun tweede kind. Hij blijft dan ook veilig binnen deze dagen.

Hij vervolgt: "Ik blijf de komende tijd in elk geval binnen. Dat roepen het kabinet en het RIVM niet voor niets. Ik heb natuurlijk ook een vrouw die hoogzwanger is, dus dan moet je wel een beetje opletten."

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws