Onder andere Christian Perez en Jamie Lewis door naar finalefase UK Q-School Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Onder andere Christian Perez en Jamie Lewis door naar finalefase UK Q-School

Onder andere Christian Perez en Jamie Lewis door naar finalefase UK Q-School

Deze week zullen Kalkar en Milton Keynes in het teken staan van darten. In het Duitse Kalkar staat immers de PDC European Q-School op het programma, terwijl in Milton Keynes de PDC UK Q-School gespeeld zal worden. . Spelers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Gibraltar moeten meedoen aan de PDC UK Q-School, terwijl spelers uit de rest van Europa mee dienen te doen aan de PDC European Q-School. Spelers van buiten Europa kunnen kiezen aan welke Q-School ze mee willen doen. .

De eerste drie dagen dus maandag tot en met woensdag wordt de eerste fase gespeeld. Iedere dag zullen de acht kwartfinalisten op beide Q-Schools een plekje bemachtigen in de tweede fase, waar de spelers die in 2022 hun PDC-tourkaart verloren of de top 16 van de PDC Challenge Tour (het tweede niveau, red.) of de top 16 van de PDC Development Tour (jeugdtour, red.) al een vrijloting voor hebben. Aan de tweede fase zullen 128 spelers beginnen, aangezien er 15 spelers een vrijloting hebben voor de PDC European Q-School finalefase en 24 spelers voor de finalefase voor de PDC UK Q-School betekent dit dat de top 89 van de PDC European Q-School Order of Merit en top 80 van de PDC UK Q-School Order of Merit ook in de finalefase, die donderdag begint, in actie zullen komen.

In de finalefase worden de PDC-tourkaarten daadwerkelijk verdeeld. De acht dagwinnaars (vier op de PDC European Q-School en vier op de PDC Q-School) krijgen automatisch een PDC-tourkaart. De overige 19 PDC-tourkaarten worden gegeven aan de spelers die het hoogst eindigen op de respectievelijke PDC Q-School Order of Merits. Op basis van de aanmeldingen lijkt het er op dat via de PDC European Q-School Order of Merit 10 PDC-tourkaarten vergeven worden, terwijl de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit een PDC-tourkaart lijkt te krijgen. Dit hangt echter af van het aantal spelers dat ook daadwerkelijk aan de oche verschijnt.

Jamie Lewis, de halve finalist van het PDC WK en PDC Aziatisch kampioen Christian Perez zijn de bekendste namen, die zich maandag rechtstreeks wisten te verzekeren van een plek in de finalefase, die donderdag begint. Verder waren ook het Ierse talent Dylan Slevin, die de PDC Development Tour 2022afsloot als nummer 19, voormalig PDC-tourkaarthouder Peter Jacques, Jim Walker, Lee Palfreyman. Hetzelfde geldt voor Dale Gadsby en Darryl Pilgrim.

Hieronder plaatsen wij de uitslagen vanaf de laatste 32 in Milton Keynes en bijzondere resultaten uit de eerdere rondes. Alle uitslagen zijn hier te vinden. Evenals de huidige top 20 van de PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit via welke weg de top 80 na woensdag zich ook mag melden in de Finalefase, die donderdag begint.

PDC UK Q-School Fase 1, dag 1
Laatste 16
Winnaars zijn door naar de finalefase, die donderdag begint
Verliezers krijgen 4 punten voor de PDC European Q-School Stage 1 Order of Merit

Dylan Slevin - James Howard Hughes 5-4
Peter Jacques - James Richardson 5-4
Christian Perez - Josh Payne 5-1
Lee Palfreyman - Scott Baker 5-3
Jamie Lewis - Christopher Gilliland 5-2
Jim Walker - James Hurrell 5-2
Dale Gadsby - Chris Quantock 5-3
Darryl Pilgrim - Matthew Dennant 5-3

Laatste 32
Verliezers krijgen 3 punten voor de PDC European Q-School Stage 1 Order of Merit

James Howard Hughes - Scott Walters 5-2
Dylan Slevin - Graham Usher 5-4
James Richardson - Petros Christodoulou 5-0
Peter Jacques - Michael Huntley 5-3
Christian Perez - Steven Beasley 5-1
Josh Payne - Kevin Thomas 5-2
Scott Baker - Llew Bevan 5-4
Lee Palfreyman - Stu Wilson 5-2
Jamie Lewis - Thomas Lovely 5-1
Christopher Gilliland - Reece Robinson 5-2
Jim Walker - Sam Cromwell 5-4
James Hurrell - Andy Hamilton 5-3
Dale Gadsby - Prakash Jiwa 5-3
Matthew Dennant - Cameron Anderson 5-1
Darryl Pilgrim - Sam Crabtree 5-2

Top 20 PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit
Na woensdag zal de top 80 zich plaatsen voor de Finalefase.
1. James Richardson 4(+18)
2. Scott Baker 4(+16)
3. Matthew Dennant 4(+14)
4. James Hurrell 4(+12)
5. James Howard Hughes 4(+10)
6. Josh Payne 4(+9)
7. Christopher Gilliland 4(+9)
8. Chris Quantock 4(+5)
9. Shaun McDonald 3(+14)
10. Graham Usher 3(+13)
11. Sam Cromwell 3(+11)
12. Llew Bevan 3(+10)
13. Scott Walters 3(+10)
14. Andy Hamilton 3(+9)
14. Prakash Jiwa 3(+9)
16. Steven Beasley 3(+8)
17. Reece Robinson 3(+8)
18. Petros Christodoulou 3(+7)
19. Cameron Anderson 3(+6)
20. Stu Wilson 3(+6)
Volledige ranking is te vinden op dartsrankings.com.

Updates
Laatste 64: Danny Lauby, de huidige nummer 5 van de WDF, strandt met 5-3 tegen Cam Crabtree. Ook voormalig PDC-tourkaarthouders Mark McGeeney, Kai Fan Leung en Colin Osborne sneuvelen in deze ronde en krijgen dus twee punten voor de PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit.
Laatste 128: Fallon Sherrock moet met 5-1 haar meerdere erkennen in Graham Usher. Jamie Lewis wint met 5-4 van eveneens voormalig PDC-tourkaarthouder Adam Smith-Neale. James Richardson wint een duel tussen voormalig PDC-tourkaarthouders met 5-3 van Adrian Gray. Ook voormalig PDC-tourkaarthouders Wayne Jones, Nick Kenny, Ryan Harrington, Brian Woods, Harry Ward & Stuart Kellett strandden bij de laatste 128.
Laatste 256: Fallon Sherrock bindt met een 5-3 zege op Conan Whitehead de tweede voormalig PDC-tourkaarthouder aan de zegekar. Met Mal Cuming en Jeremy Fagg strandden de laatst overgebleven spelers uit Oceanië. De Zuid-Afrikaan Carl Gabriel strandt, net zoals landgenoot Grant Sampson in Kalkar deed, bij de laatste 256 en dus zijn er ook geen Afrikanen meer in de race. Azië is met Christian Perez, Kai Fan Leung en Prakash Jiwa nog wel goed vertegenwoordigd bij de laatste 128.
Laatste 512: Alan Norris sneuvelde met 5-4 tegen Fallon Sherrock. Lisa Ashton ging met 5-1 zitten tegen David Wawrzewski. Arron Monk kwam met 5-0 te kort tegen Shaun McDonald. Leighton Bennett, die een paar jaar geleden als veelbelovend talent gold en nog steeds slechts 17 jaar is, verloor met 5-4 van Darren Armstrong.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws