Voorbeschouwing Nederlandse SuperLeague met de zeventiende speelronde Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing Nederlandse SuperLeague met de zeventiende speelronde

Voorbeschouwing Nederlandse SuperLeague met de zeventiende speelronde

De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag verder met de zeventiende speelweek. Hieronder een voorbeschouwing op de partijen van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

Hoofdklasse

Welke teams moeten na dit seizoen afscheid nemen van de Hoofdklasse? Nu Goudenregenbar het kampioenschap al enkele weken binnen heeft, zit de spanning vooral nog in de onderste regionen. Het ziet er het slechtst uit voor hekkensluiter De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Zij staan momenteel op 12 punten; op 5 punten afstand van de ‘veilige’ nummer zeven: Dart Team Venlo. Deze zaterdag neemt ’t Vrijthof het thuis op tegen de nummer drie: Gouwetéén-Hemeco. De thuisploeg moet deze partij winnen, anders is degradatie een feit. Datzelfde geldt in mindere mate voor SLT Langhenkel vastgoed; de nummer negen. Zij krijgen kampioen Goudenregenbar op visite. Als Langhenkel geen punten pakt, wordt het in de laatste wedstrijd een heel lastig verhaal. Interessant wordt dit weekend ook het duel tussen Bosgenoegen (achtste) en Oranjebar (zesde). Bij winst voor Bosgenoegen komt het team op gelijke hoogte met Oranjebar. De top vijf van de Hoofdklasse is veilig. Zo treffen Team Winsum Sneek en DKE RW Repair elkaar zaterdag in Friesland en completeren Café De Dissel en Dart Team Venlo het speelschema voor dit weekend. Venlo is nog niet veilig en kan de punten nog goed gebruiken.

Overgangsklasse A

SLT Die Gaststube kan de laatste twee speelweken zonder druk darten. Het kampioenschap is inmiddels binnen en de Friezen mogen zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Dit weekend speelt de ploeg thuis tegen SLT de Planeet, dat vierde staat en nog volop meedoet om de strijd om de derde plaats. Dat geldt ook voor de huidige nummer drie: Vostars United. Dat team speelt een uitwedstrijd tegen Café Kremer, dat zeer waarschijnlijk geen SuperLeague meer speelt komend seizoen. Voor SuperLeague Stadskanaal volgen nog twee uiterst belangrijke wedstrijden. Stadskanaal staat negende en heeft twee punten achterstand op SLT De Karre. Om geen beslissingswedstrijd om degradatie te hoeven spelen, moet het team De Karre gaan inhalen. Dit weekend wacht echter een pittige tegenstander: Twenty Six Urk. Ook SLT De Karre heeft geen makkelijke wedstrijd voor de boeg; dat team gaat op bezoek bij SLT Tasmania Groningen. Ten slotte treffen De Stam en Visco Urk elkaar in Winterswijk. De Stam staat zevende met 19 punten; tegenstander Visco Urk is zesde met 22 punten.

Overgangsklasse B

De beslissing in de Overgangsklasse B kan weleens pas in de allerlaatste speelweek gaan vallen. Koploper ’t Voorhuys leek het kampioenschap al binnen te hebben, maar verloor de laatste twee duels. Daardoor is concurrent Binnadorst tot op twee punten genaderd. Dit weekend speelt ’t Voorhuys in eigen huis tegen Dartcafé Nouveau, terwijl Binnadorst bezoek krijgt van Pluym Schilderwerken. Binnadorst zal moeten winnen om kans te blijven maken op de titel, maar mochten beide ploegen winnen, ligt het kampioenschap nog altijd open. Verder is het ook vooral aan de onderkant van de competitie spannend. In theorie kunnen vijf teams nog degraderen. Pluym Schilderwerken en SL Dubbel10 Arnhem hebben de voornaamste kans daarop. Zij staan helemaal onderaan met 15 punten. Arnhem neemt het in eigen huis op tegen SL Rijnvogels Duurzaam, dat vierde staat. Pluym Schilderwerken gaat zoals hierboven vermeld op bezoek bij Binnadorst. De Reünie-Adro Parket en SLT De Salamander spelen tegen elkaar in Geleen. De winnaar van dit duel is goed om weg om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse B. Ten slotte treffen Fanatics Weert en Xtreme sport Tilburg elkaar zaterdag in Weert.

Overgangsklasse C

Pakt De Moriaan dit weekend de titel in de Overgangsklasse C? De kans daarop lijkt erg groot, met de vier punten voorsprong die het team heeft op Superleague Rotterdam. De Moriaan speelt dit weekend tegen de nummer laatst: De Haagse Poort. Bij winst voor de koploper is het kampioenschap een feit. Bij een nederlaag zal Rotterdam minimaal een punt moeten pakken tegen PrimaDarts om kans te houden op de titel. Verder is al bekend welke teams gaan degraderen of play-offs hiervoor gaan spelen: De Haagse Poort en De Moriaanse Gladiolen. Alleen hun onderlinge positie kan nog verschuiven. De Moriaanse Gladiolen krijgen Hippo Hilversum op bezoek in Kampen. Andere wedstrijden dit weekend in de Overgangsklasse C zijn Oranjestad United tegen SL Watergoor Bastards en Sonny’s Darts / Café De Stoof tegen Café Sante Leiden. Deze vier ploegen zijn al veilig en kunnen ook geen kampioen meer worden. Voor Oranjestad en Café Sante Leiden lijkt de strijd vooral nog te gaan om de derde plaats in de competitie.

Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Bron/tekst ndbdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws