Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo dit weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo dit weekend

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo dit weekend

Zaterdag staat de vijftiende speelweek van de SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. Ook de laatste reguliere speelweek van de Landelijke Competitie (LaCo) wordt dit weekend gehouden.

SuperLeague

Hoofdklasse
Het verschil bovenin de Hoofdklasse bedraagt nog altijd slechts één punt. Goudenregenbar gaat aan de leiding en speelt zaterdag in eigen huis tegen Café De Dissel uit Staphorst. De nummer twee, Team Winsum Sneek, reist dit weekend naar Oirschot voor het duel met De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Niet alleen aan kop, maar ook onderin de competitie is het nog spannend. Hekkensluiter SLT Die Gaststube gaat thuis tegen Oranjebar proberen de achterstand te verkleinen. Ook Vrijbuiter Superleague bevindt zich in de gevarenzone. Vrijbuiter mag het zaterdag in Urk op gaan nemen tegen de mannen van Twenty Six. Tot slot treffen Bosgenoegen en DKE RW Repair elkaar in Ermelo.

Overgangsklasse A
SLT Langhenkel vastgoed kan komend weekend al definitief kampioen worden. De mannen van Langhenkel gaan op bezoek bij Toornsmit in Markelo. Als Café Kremer (dat tweede staat) de uitwedstrijd tegen Superleague team De Karre niet wint, is Langhenkel niet meer te achterhalen. Verder wordt zaterdag in de Overgangsklasse A het duel tussen Vostars United en hekkensluiter SLT de Barnstee gespeeld. De mannen van De Moriaan nemen het vervolgens in eigen huis op tegen de huidige nummer drie, DCG Trainingdarts. De Stam reist dit weekend richting De Krim voor de wedstrijd tegen SLT de Planeet.

Overgangsklasse B
Twee teams maken nog kans op het kampioenschap in de Overgangsklasse B: Dart Team Venlo en Xtreme sport Tilburg. Venlo speelt dit weekend thuis tegen de mannen van SL Dubbel10 Arnhem. Xtreme sport Tilburg, dat tweede staat, heeft een uitwedstrijd tegen Shovel Darts Team voor de boeg. Om zicht te houden op lijfsbehoud in de Overgangsklasse B heeft SL ut Wiel zaterdag punten nodig. Dat moet dan gebeuren tegen Parketvloermeesters in Berghem. Verder treft Fanatics Weert de mannen van Dartcafé Nouveau en neemt De Reünie-Adro Parket het op tegen Pluym Schilderwerken.

Overgangsklasse C
Er staat komend weekend veel op het spel in de Overgangsklasse C. Koploper Sportsbar Potters krijgt thuis in Hoofddorp bezoek van Superleague Rotterdam, de nummer twee. Als de winst in Hoofddorp blijft, lijkt het kampioenschap bijna binnen. Café Sante Leiden staat echter ook slechts vier punten achter de koploper. Zij spelen zaterdag thuis tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof. Verder neemt SLT De Salamander het op tegen Eddie’s druifjes en gaat Oranjestad United de strijd aan met DZJ Hippo Hilversum. Dat ZDF Sport Pub Goes laatste wordt, is vrijwel zeker. Zij proberen het verschil dit weekend thuis tegen PrimaDarts enigszins terug te brengen.

LaCo

Heren
In poule A bij de heren zijn de vier teams die naar de play-offs gaan allemaal al bekend. De BDC, DSWN, DBBR en DBMN zijn verzekerd van de play-offs. Dit weekend speelt DBMN nog thuis tegen de BDC. De heren van de RDB nemen het in eigen huis op tegen de DORA. De heren van de DORA, RDB en de VDO vallen buiten de boot en kunnen de play-offs niet meer halen.

De DOGD, SDC en de DONHN zijn in poule B al zeker van de play-offs. De heren van de DBA zitten op het vinkentouw en kunnen alleen nog door de FDB worden ingehaald. De Friezen moeten dan zaterdag thuis wel winnen van de heren van de SDC, als DBA zelf al niet wint in de uitwedstrijd tegen DVS. Verder speelt de DONHN thuis in Alkmaar tegen de heren van DOT. De heren van de DOGD hebben al hun twaalf wedstrijden al gespeeld en staan tot dusver bovenaan in poule B.

Dames
Bij de dames in poule A zijn alle teams die doorgaan al bekend. DBMN, RDB en DSWN eindigden allen op zes overwinningen in de poule. Op basis van het gemiddelde zijn de dames van DBMN poulewinnaar geworden. De dames van de VDO behaalden slechts één overwinning (vorig weekend tegen DBBR), maar zijn op gemiddelde wel door naar de play-offs.

In poule B moet komend weekend nog één duel worden afgewerkt. Alleen de dames van DVS en DBA spelen zaterdag nog tegen elkaar in Deventer. Voor de plaatsing voor de play-offs is die wedstrijd niet meer van groot belang. De DONHN (ongeslagen), DVS, DBA en de FDB zijn door naar de play-offs. De dames van DID zijn het seizoen zonder overwinningen geëindigd.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws