Voorbeschouwing Nieuw Seizoen SuperLeague van start Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing Nieuw Seizoen SuperLeague van start

Voorbeschouwing Nieuw Seizoen SuperLeague van start

Na een lange zomervakantie begint komend weekend een geheel nieuw seizoen SuperLeague (SLN). De doorgewinterde teams zijn er klaar voor, maar dat geldt zeker ook voor de nieuwe gezichten in de competitie. Zaterdag wordt de eerste speelweek gehouden. Hieronder een voorbeschouwing op de eerste wedstrijden van dit seizoen. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

Hoofdklasse

Drie teams gooien komend weekend hun eerste pijlen in de Hoofdklasse en promoveerden na het afgelopen seizoen: Dart Team Venlo (DTV), Gouwetéén-Hemeco en SLT Langhenkel vastgoed. Deze drie teams werden kampioen in de drie Overgangsklassen. Twee van hen, Venlo en Langhenkel, treffen elkaar dit weekend in Doelhoes ’t Kietske in Venlo. Gouwetéén-Hemeco reist vervolgens richting Mariahout voor het duel met de mannen van Oranjebar. De kampioen van vorig jaar, Goudenregenbar uit Den Haag, neemt het in eigen huis op tegen De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Verder spelen de twee ‘noordelijke’ teams, Café De Dissel en Team Winsum Sneek, tegen elkaar in Staphorst. De heren van DKE RW Repair gaan tot slot thuis in Den Haag de strijd aan met Bosgenoegen uit Ermelo.

Overgangsklasse A

Het speelveld in de Overgangsklasse A is in vergelijking met afgelopen seizoen flink gewijzigd. Zo degradeerden SLT Die Gaststube en Twenty Six Urk uit de Hoofdklasse SuperLeague. Twenty Six Urk gaat komend weekend meteen een derby op eigen terrein spelen tegen Visco Urk, dat dit seizoen nieuw is in de Overgangsklasse A en door de play-offs kwam. Voor de mannen van SLT Die Gaststube staat een uitwedstrijd naar Groningen op het programma tegen SLT Tasmania. Verder speelt SLT De Karre thuis in Tuk tegen de heren van Café Kremer, die afgelopen seizoen bovenin meedraaiden. Nieuwkomer SuperLeague Stadskanaal reist zaterdag naar De Krim voor het duel met SLT de Planeet. Het laatste duel in de Overgangsklasse A van komend weekend is Vostars United tegen De Stam. Deze beide teams treffen elkaar in Enschede.

Overgangsklasse B

Xtreme sport Tilburg moest ondanks een aardig seizoen het kampioenschap in de Overgangsklasse B vorig jaar aan Dart Team Venlo (DTV) laten. Dit jaar trapt Tilburg in eigen huis af tegen SLT De Salamander uit Dongen. In Brunssum gaan vervolgens Dartcafé Nouveau 1 en SL Dubbel10 Arnhem de strijd met elkaar aan. Twee nieuwe namen in de Overgangsklasse B dit seizoen zijn ’t Voorhuys en Binnadorst, al komen meerdere spelers van deze teams al langere tijd uit in de SuperLeague. ’t Voorhuys en Binnadorst nemen het zaterdag in Beesd tegen elkaar op. Verder staat het duel tussen Pluym Schilderwerken en Fanatics Weert in Eindhoven op het programma. Ten slotte strijden SL Posthoorn Duurzaam uit Andelst en De Reünie-Adro Parket dit weekend tegen elkaar.

Overgangsklasse C

In de Overgangsklasse C staat komend weekend al meteen een lokale kraker op het programma. De spelers van De Moriaan uit Kampen nemen het op tegen De Moriaanse Gladiolen, die via de play-offs afgelopen seizoen hun plekje in de SuperLeague bemachtigden. De namen SL Watergoor Bastards en De Haagse Poort zijn nieuw in de Overgangsklasse C. Watergoor Bastards speelt zaterdag in Nijkerk tegen Superleague Rotterdam, dat vorig jaar meestreed in de bovenste regionen van de competitie. Verder vindt het duel tussen Hippo Hilversum en PrimaDarts plaats in Hilversum en speelt Café Sante Leiden een thuiswedstrijd tegen de heren van Oranjestad United. Met de partij tussen Sonny’s Darts / Café De Stoof tegen De Haagse Poort is het speelschema voor het eerste weekend SuperLeague compleet.

Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Bron en tekst: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws