8 WK-deelnemers blijven puntloos op eerste dag PDC European Q-School PDC
PDC

8 WK-deelnemers blijven puntloos op eerste dag PDC European Q-School

8 WK-deelnemers blijven puntloos op eerste dag PDC European Q-School

De eerste dag van de PDC European Q-School is in volle gang. In Kalkar worden pas punten voor de PDC European Q-School Order of Merit toegekend, indien spelers winnen bij de laatste 256, aangezien dit de eerste volledige ronde is.

Voor PDC WK-deelnemer Jeffrey de Graaf viel het doek bij de laatste 512, waar hij met 5-3 te kort kwam tegen Joey ten Berge. WDF WK-deelnemer Alexander Merkx moest met 5-2 zijn meerdere erkennen in Jelle Klaasen, terwijl Dennie Olde Kalter met 5-3 te kort kwam tegen David Schlichting. De Duitser Liam Maendl-Lawrance en de Hongaar Patrik Kovacs, die afgelopen maand op Lakeside in actie kwamen, en de Fin Marko Kantele, die in Alexandra Palace in actie kwam, gingen eveneens in de laatste 512 dezelfde ronde zitten.

WDF WK-deelnemer en een van de gedoodverfde favorieten voor een PDC-tourkaart Andy Baetens bleek ook puntloos. Hij moest immers toekijken hoe de Tsjech Vitezslav Sedlak, die gezien zijn prestaties afgelopen jaar ook nomineert naar een PDC-tourkaart, 155 uitgooide in de beslissende leg bij de laatste 256. Ook de Sloveen Benjamin Pratnemer vond bij de laatste 256 zijn waterloo.

De Zweed Anton Ostlund is met gemiddeldes van 102.87, waarmee hij Xanti van den Bergh, inderdaad de broer van, versloeg en 92.86, waarmee hij voormalig PDC-tourkaarthouder Vincent Kamphuis de baas was, hoge ogen. Max Hopp lijkt getuige gemiddeldes van 98.88 en 97.92 vastberaden dit jaar wel weer een PDC-tourkaart te bemachtigen, nadat hij hier vorig jaar niet in slaagde. Hetzelfde geldt voor de Spaanse voormalig PDC-tourkaarthouder Jesus Noguera, die respectievelijk 93.94 en 93.25 gemiddeld gooide.

Noa-Lynn van Leuven liet bij de laatste 256 van zich horen met een gemiddelde van 93,69 en stond in haar eerste twee wedstrijden slechts een leg af. Onze landgenoot Laurens Admiraal noteerde allebei zijn partijen een gemiddelde van boven de 90, respectievelijk 93.31 en 91.43, maar moest bij de laatste 256 zijn meerder erkennen in een ontketende Belg Sybren Gijbels, die 99.38 gemiddeld gooit. De Italiaan Michele Turetta in zijn partij bij de laatste 512 tegen Jurrit van Essen en de Duitser Franz Roetzsch (96.35) noteerde gemiddeldes van boven de 90 bij de laatste 512. Een ronde later was het raak voor Jitse van der Wal (93.17) en de Duitsers Paul Krohne (98.88), Michael Unterbuchner (93.94), Arno Merk (92.78), Markus Kessler (91.19) en Christian Helmecke (90.54). Danny van Klompenburg zette bij de laatste 512 met de Zweed Andreas Harrysson een van de spelers, die op veel lijstjes met beoogde PDC-tourkaartwinnaars verschijnt, opzij.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws