Bates weerhoudt Plaisier van tweede titel van het weekend op Challenge Tour 19 PDC
PDC

Bates weerhoudt Plaisier van tweede titel van het weekend op Challenge Tour 19

Bates weerhoudt Plaisier van tweede titel van het weekend op Challenge Tour 19

Dit weekend staan er weer vijf PDC Challenge Tours op het programma. De PDC Challenge Tour tour is voor spelers, die PDC Q-School gegooid hebben, maar geen PDC-tourkaart bemachtigd hebben. Aan het eind van het jaar zal de top twee van de PDC Challenge Tour Order of Merit automatisch een PDC-tourkaart verdienen. Tevens wordt de PDC Challenge Tour Order of Merit gebruikt als reservelijst voor de Players Championship toernooien, oftewel als een of meerdere PDC-tourkaarthouders zich hiervoor afmelden krijgen de spelers die het hoogst op de PDC Challenge Tour staan hiervoor een uitnodiging. Mede daaraan heeft Chris Landman zijn dertigste plek op de Players Championship Order of Merit te danken, terwijl ook Christian Kist, Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp een uitnodiging voor een of meerdere Players Championship toernooien hebben gehad dankzij hun plek op de PDC Challenge Tour.

Wesley Plaisier kende een goede start van het weekend door op vrijdag het eerste toernooi van het weekend te winnen. Zaterdag was de dag van Christian Kist, die eenmaal de finale en eenmaal de halve finale haalde op de twee toernooien die dag. Wesley Plaisier wist op het laatste toernooi van het weekend wederom tot de finale te reiken. Ditmaal moest hij in een beslissende negende leg zijn meerdere erkennen aan Owen Bates. Voor de 20-jarige Engelsman was dit zijn eerste PDC-titel. Bates zette onder anderen Moreno Blom, Stefan Bellmont, Berry van Peer, Thibault Tricole en Sebastian Bialecki opzij. Wesley Plaisier bereikte op zijn beurt de finale dankzij overwinningen op onder anderen Mark McGeeney, Ciaran Teehan, Lewis Gurney, Martijn Dragt en Dan Read.

PDC Challenge Tour 19
Laatste 16
Martijn Dragt
- Carl Sneyd 5-4
Wesley Plaisier - Lewis Gurney 5-1
Dan Read - Jack Main 5-3
Ryan Furness - Conan Whitehead 5-4
Thibault Tricole - Adam Atkinson 5-3
Owen Bates - Berry van Peer 5-3
Alexander Merkx - Harry Lane 5-3
Sebastian Bialecki - Jim McEwan 5-1

Kwartfinale
Wesley Plaisier
- Martijn Dragt 5-1
Dan Read - Ryan Furness 5-3
Owen Bates - Thibault Tricole 5-2
Sebastian Bialecki - Alexander Merkx 5-4

Halve finale
Wesley Plaisier
- Dan Read 5-4
Owen Bates - Sebastian Bialecki 5-4

Finale
Owen Bates - Wesley Plaisier 5-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws