Challenge Tour 11: Wayne Jones wint, Chris Landman halve finalist PDC
PDC

Challenge Tour 11: Wayne Jones wint, Chris Landman halve finalist

Challenge Tour 11: Wayne Jones wint, Chris Landman halve finalist

Wayne Jones was de beste speler op PDC Challenge Tour 11. Voor de voormalig PDC-tourkaarthouder was het zijn vierde Challenge Tour titel, nadat Berry van Peer eerder op de dag zijn derde Challenge Tour titel opeiste.

De PDC Challenge Tour is toegankelijk voor spelers die hebben deelgenomen aan de Q-School, maar er niet in zijn geslaagd om een Tour Card te winnen. Het behaalde prijzengeld per toernooi is de basis voor de Challenge Tour Order of Merit. Aan het einde van het seizoen krijgen de nummers één en twee van de ranking een uitnodiging om deel te nemen aan het PDC World Darts Championship en ontvangen zij een Tour Card voor de daaropvolgende twee seizoenen. Bovendien maken spelers die bovenin de ranking staan kans als reserve speler deel te nemen aan de PDC Pro Tour Players Championship. Zodra een PDC Tour Card-houder zich niet inschrijft of terug moet trekken zal de hoogste geplaatste van de Challenge tour ranking worden opgeroepen.

Jones zette achtereenvolgens Carlo van Peer, Colin Osborne, Matthew Dennant, Adam Mould, Ciaran Teehan, Owen Maiden, Cam Crabtree en Daniel Ayres opzij. Chris Landman was de beste Nederlander. Chris haalde de halve finale. De huidige nummer 17 van de Players Championship Order of Merit bond onder anderen Thibault Tricole, Chas Barstow, Jim McEwan en David Evans aan de zegekar, voordat het schip strandde tegen Daniel Ayres.

PDC Challenge Tour 11
Laatste 16

Daniel Ayres - David Wawrzewski 5-3
Conan Whitehead - Michael Baker 5-3
Robert Grundy - Tommy Morris 5-1
Chris Landman - David Evans 5-3
Owen Maiden - Joe Craft 5-4
Wayne Jones - Ciaran Teehan 5-4
Cam Crabtree - Carl Sneyd 5-2
Lee Cocks - Martijn Dragt 5-4

Kwartfinale
Daniel Ayres - Conan Whitehead 5-4
Chris Landman - Robert Grundy 5-4
Wayne Jones - Owen Maiden 5-2
Cam Crabtree - Lee Cocks 5-4

Halve finale
Daniel Ayres - Chris Landman 5-1
Wayne Jones - Cam Crabtree 5-1

Finale
Wayne Jones - Daniel Ayres 5-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws