Darryl Pilgrim zet record met 9-darter in historisch Players Championship-duel PDC
PDC

Darryl Pilgrim zet record met 9-darter in historisch Players Championship-duel

Darryl Pilgrim zet record met 9-darter in historisch Players Championship-duel

Darryl Pilgrim maakte een indrukwekkende start tegen Jelle Klaasen tijdens Players Championship 9 op dinsdag. De Engelsman begon sterk met twee maximale scores, gevolgd door een 141-finish voor een perfecte leg.

Dit was de 200ste 9-darter in de geschiedenis van de Players Championships en de eerste voor Pilgrim bij de PDC. Het was tevens de negende perfecte leg van dit jaar op de ProTour. Er werden geen 9-darters genoteerd in de twee voorgaande Players Championships. Pilgrim brak Klaasen in de eerste leg en nam een voorsprong van 3-0. Klaasen kwam terug tot 3-2 en wist in de achtste leg gelijk te maken met 4-4. Met het voordeel om de beslissende leg te beginnen, trok Klaasen de wedstrijd naar zich toe.

Een dag voor zijn ontmoeting met Klaasen, kwam Pilgrim ook in actie tijdens Players Championship 9, waar hij verloor van de Limburger Patrick Geeraets met 6-2. Na zijn overwinning op Pilgrim, verloor Klaasen in de tweede ronde van Dom Tayler met 6-1. Tijdens Players Championship 10 werd Klaasen al in de eerste ronde uitgeschakeld door Mensur Suljovic.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws