Jarred Cole wint Development Tour 14, Frauenfelder beste Nederlander PDC
PDC

Jarred Cole wint Development Tour 14, Frauenfelder beste Nederlander

Jarred Cole wint Development Tour 14, Frauenfelder beste Nederlander

In Halle 39 te Hildesheim, Duitsland werden vandaag wederom twee Development Tour toernooien gespeeld. Deze tour is bestemd voor spelers van 16 tot 24 jaar oud die buiten de top-32 van de wereld bivakkeren. De twee spelers die dit jaar op deze tour het hoogst eindigen, worden beloond met een PDC Tour Card voor 2024 en 2025 en met een startbewijs voor het komende WK. In de top-3 stonden voorafgaand aan deze twee toernooien twee Nederlanders: Gian van Veen stond nipt achter lijstaanvoerder Luke Littler, Wessel Nijman complementeert de top-3.

Gisteren was Halle 39 het decor van Development Tour 11 en 12. Wessel Nijman won namens Nederland het twaalfde toernooi. Engelsman Bradley Brooks ging met de elfde aan de haal. De titel van de reeds gehouden toernooien viel in bijna de helft van de gevallen ten prooi aan een Nederlander: Gian van Veen was tijdens de eerste twaalf toernooien driemaal het sterkst, Nijman won er twee.

Op Development Tour 13 kruisden Van Veen en Nijman de degens in de finale: in een gelijk opgaande partij, waarin beiden bijna 100 gemiddeld gooiden en matchdarts over en weer gemist werden, trok Van Veen uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind. Van Veen is hiermee al voor de vierde keer winnaar van een Development Tour toernooi in 2023 en neemt hiermee de eerste plaats op de ranking over van Luke Littler. Namens Nederland haalde ook Bradly Roes de kwartfinale; hij moest zijn meerdere erkennen in Lewis Gurney.

Development Tour 14 was voor de Nederlanders minder succesvol: Robert Kef en Jurjen van der Velde reikten tot de kwartfinales, waarin respectievelijk Rusty-Jake Rodriguez en Levy Frauenfelder een maatje te groot bleken. Frauenfelder verloor vervolgens in de halve finale van Rodriguez, die op zijn beurt in de finale het onderspit moest delven tegen Engelsman Jarred Cole.

Morgen wordt het weekend afgesloten met de laatste van in totaal 5 toernooien dit Development Tour-weekend.

Uitslagen Development Tour 14:

Kwartfinales

Levy Frauenfelder 5-1 Jurjen van der Velde

Rusty-Jake Rodriguez 5-2 Robert Kef

Cam Crabtree 5-2 Jordan Sharpe

Jarred Cole 5-2 Dominik Gruellich

Halve finales

Rusty-Jake Rodriguez 5-1 Levy Frauenfelder

Jarred Cole 5-1 Cam Crabtree

Finale

Jarred Cole 5-1 Rusty-Jake Rodriguez

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws