Dit gebeurde eerder tussen Gerwyn Price en Gary Anderson op het Grand Slam-podium PDC
PDC

Dit gebeurde eerder tussen Gerwyn Price en Gary Anderson op het Grand Slam-podium

Dit gebeurde eerder tussen Gerwyn Price en Gary Anderson op het Grand Slam-podium

In 2018 stonden Gerwyn Price en Gary Anderson tegenover elkaar in de finale van de Grand Slam of Darts. Het zou één van de meest opmerkelijke momenten opleveren die zou eindigen in een reeks boetes.

Voor degenen die dit bizar voorval tussen de twee niet meer bij staat is deze hier te bekijken.

Dit gebeurde eerder tussen Gerwyn Price en Gary Anderson op het Grand Slam-podium

Destijds kreeg The Iceman hier een voorwaardelijke schorsing van 3 maanden voor aan zijn broek. Mocht hij nogmaals de fout in gaan dan zou de schorsing met onmiddellijke ingang ingaan, maar zover kwam het niet. De echte pijn kwam in de vorm van een boete van 21.500 pond. Dit bestond uit een boete van 8.000 pond, een boete van 12.000 pond en een boete van 1.500 pond. De hoogste boete kwam voor het incident tussen Gerwyn Price en Gary Anderson in de finale van de Grand Slam of Darts 2018. Het bleef namelijk niet bij het incident met Anderson, ook met Simon Whitlock had The Iceman dat toernooi een opstootje.

Echter hing ook de Schot een boete boven het hoofd omdat hij zijn tegenstander een duw gaf. De DRA besloot dat hij hier ook schuldig aan is bevonden. Echter was het vergrijp niet zwaar te noemen omdat het geen agressieve duw was en dus kwam hij er vanaf met een waarschuwing.

Later ging The Iceman in beroep tegen zijn uitspraak en met succes want de totale boete werd verlaagd van 21.500 pond naar 13,825.24 pond.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en woensdagavond staan de twee op hetzelfde podium weer tegenover elkaar. Dit keer niet in de finale maar een duel bij de laatste 16 om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws