Van Duijvenbode, Van den Bergh en Woodhouse naar ronde twee, Van Barneveld gedwarsboomd tijdens Dutch Darts Championship PDC
PDC

Van Duijvenbode, Van den Bergh en Woodhouse naar ronde twee, Van Barneveld gedwarsboomd tijdens Dutch Darts Championship

Van Duijvenbode, Van den Bergh en Woodhouse naar ronde twee, Van Barneveld gedwarsboomd tijdens Dutch Darts Championship

In het tweede deel van de vrijdagavond van het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship komen nog twee Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld wist helaas een ontketende Menzies tegen te komen. Dirk van Duijvenbode kamt met zenuwschade in de schouder, maar wist desondanks wel te winnen. De Belg Dimitri van den Bergh slaagde er in de Duitse gigant te verslaan.

Sterke start voor de Nederlanders

Het eerste deel van de avond was al succesvol voor het Nederlandse team. Kevin Doets, Moreno Blom en Jermaine Wattimena wisten hun wedstrijden te winnen, waardoor de tweede sessie van de zevende Europese tour, gehouden in het Autotron te Rosmalen, een groot succes werd voor het oranje legioen.

Spannende strijd tussen Engelse spelers

De vijfde wedstrijd van de avondsessie was een spannende strijd tussen de Engelse spelers Ryan Meikle en Luke Woodhouse. Beide darters wisten elkaar twee keer te breaken, wat zorgde voor een gelijkopgaande wedstrijd. In de elfde leg miste beide spelers verschillende dubbels, maar uiteindelijk kwam Luke Woodhouse als overwinnaar uit de bus. Hij plaatste zich daarmee voor de tweede ronde, die op zaterdag gespeeld zal worden.

Menzies verslaat Van Barneveld in overweldigende wedstrijd

Raymond van Barneveld begon de wedstrijd tegen de Schotse Cammy Menzies, maar het werd al snel duidelijk dat de Nederlander een zware avond tegemoet zou gaan. Menzies opende sterk door 68 uit te gooien in de eerste leg, die door Van Barneveld was begonnen maar niet binnen 15 pijlen wist te finishen. De Schot verzilverde zijn break door na 12 pijlen op tops uit te komen en deze met de tweede dart uit te gooien.

In de volgende leg miste Van Barneveld 126 op de bullseye, waarna Menzies een indrukwekkende 147-finish liet zien voor zijn tweede break. Vervolgens gooide Menzies ook nog eens 100 uit in 12 pijlen, waarmee hij Van Barneveld op een 0-4 achterstand zette. Op dat moment stond de vriend van Fallon Sherrock op een gemiddelde van 116 tegen de Nederlander.

Menzies leek onstopbaar en gooide 129 uit om op matchpoint te komen tegen de vijfvoudig wereldkampioen. Hoewel Menzies vier wedstrijdpijlen miste, wist Van Barneveld 80 uit te gooien om een whitewash te voorkomen. Een vijfde 180-score van Menzies bracht hem na negen pijlen op een finish, maar hij miste opnieuw een matchdart vanaf 119. Ondanks dat Menzies in totaal negen matchdarts miste, kreeg Van Barneveld slechts een kleine kans die hij niet benutte. Uiteindelijk won Menzies deze fantastisch gespeelde wedstrijd, waardoor Van Barneveld werd uitgeschakeld in Rosmalen.

Dirk van Duijvenbode Triomfeert na Terugkeer van Schouderblessure

Dirk van Duijvenbode begon zijn partij tijdens het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship sterk door de openingsleg, die hij zelf startte, in 15 pijlen te winnen. De Westlander, bekend als "The Titan" en "Aubergenius," toont hiermee aan dat hij terug is op topniveau na een vervelende schouderblessure.

Zijn tegenstander, Callan Rydz uit Engeland, wist eveneens zijn eigen leg te behouden. Van Duijvenbode, afkomstig uit 's-Gravenzande, hield ook relatief eenvoudig zijn derde leg. Toen Rydz leek zijn leg te behouden na een gemiste 170-finish van Van Duijvenbode, wist de Nederlander toch te breaken en kwam zo op een 1-3 voorsprong.

Van Duijvenbode had slechts 14 pijlen nodig om zijn voorsprong uit te breiden naar 1-4. In de zesde leg, die Rydz mocht beginnen, gooide Van Duijvenbode zijn tweede 180-score van de wedstrijd. Na een 171-score wist hij de leg met een 13-darter te winnen en de stand naar 1-5 te brengen. Ondanks het enthousiaste Nederlandse publiek wist Rydz terug te breaken en de achterstand te verkleinen naar 2-5.

De Engelsman verkleinde de achterstand verder tot 3-5 in een mindere leg van Van Duijvenbode, waarin Rydz de bullseye miste voor een 170-finish. Uiteindelijk gooide Van Duijvenbode met zijn derde en vierde 180-score de negende leg uit in 14 pijlen, waarmee hij de wedstrijd won tot groot enthousiasme van het oranje publiek in de Brabantse hal.

Dirk van Duijvenbode's overwinning betekent dat hij op zaterdag terugkeert in Rosmalen, waar hij het zal opnemen tegen Josh Rock. Het publiek kijkt uit naar meer spannende wedstrijden van de getalenteerde Westlander. Van Duijvenbode bekend als "The Titan" en "Aubergenius" geeft aan tijdens het interview na afloop nog zeker een jaar nodig te hebben om volledig 'de oude' te zijn.

Gabriel Clemens Verliest van Dimitri Van den Bergh in Spannende Laatste Wedstrijd

In de laatste wedstrijd van de vrijdagavond tijdens het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship stonden Gabriel Clemens, ook bekend als "The German Giant" uit het Duitse Saarwellingen, en Dimitri Van den Bergh, de nummer één van België met als bijnaam "The Dreammaker", tegenover elkaar. De 29-jarige Belg uit Sint-Truiden begon het duel met Clemens waarin de eerste twee legs met de darts meegingen.

Clemens zette de toon met een indrukwekkende 96-finish in 11 pijlen voor een break, waarna hij deze break verzilverde met een 13-darter om een 1-3 voorsprong te nemen. Van den Bergh reageerde door zijn eigen leg te winnen in 14 pijlen en bracht de stand terug naar 2-3, waarmee hij de jacht op de leg van Clemens moest openen.

In de zesde leg miste Van den Bergh tops vanaf 82 voor een break, waardoor Clemens de voorsprong kon uitbreiden naar 2-4. Ondanks deze tegenslag wist "The Dreammaker" terug te komen door zijn eigen leg te winnen en de stand naar 3-4 te brengen. De druk nam toe en de Belg liet zijn klasse zien door een indrukwekkende 127-finish te gooien voor de broodnodige break, waardoor de stand gelijk werd getrokken naar 4-4.

In een cruciale negende leg miste Clemens een 142-finish op dubbel 11, wat Van den Bergh de kans gaf om 72 uit te gooien en het initiatief terug te pakken in de wedstrijd. Met opnieuw een finish van 72 in de laatste leg, bezegelde Van den Bergh zijn overwinning en bracht hij een einde aan de spannende vrijdagavond.

De wedstrijden vrijdagavond:

Teemu Harju (78.79) 0-6 James Wade (85.08)
Moreno Blom (100.26) 6-3 Ryan Joyce (95.93)
Mike De Decker (91.14) 5-6 Kevin Doets (91.48)
Joe Cullen (94.49) 5-6 Jermaine Wattimena (93.74)

Ryan Meikle (84) 5-6 Luke Woodhouse (85.2)
Raymond van Barneveld (94.81) 1-6 Cameron Menzies (103.87)
Callan Rydz (90) 3-6 Dirk van Duijvenbode (95.48)
Dimitri Van den Bergh (102.93) 6-4 Gabriel Clemens (100.76)

Voor de wedstrijden van het eerste deel van de vrijdagavondsessie klik de link hieronder:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws