European Darts Open: Kevin Doets overwint Duitser, Taylor, Sedlacek en SlevinIn winnen ook PDC
PDC

European Darts Open: Kevin Doets overwint Duitser, Taylor, Sedlacek en SlevinIn winnen ook

European Darts Open: Kevin Doets overwint Duitser, Taylor, Sedlacek en SlevinIn winnen ook

De NEO.bet European Darts Open 2024 is vrijdag van start gegaan in de Ostermann-Arena in Leverkusen. Als het achtste evenement van de PDC European Tour dit jaar, belooft het toernooi spannende duels en topdarts van de Europese elite.

De eerste ronde op vrijdag ziet maar liefst zestien wedstrijden verdeeld over twee sessies, met enkele grote namen in de line-up. Onder de deelnemers bevonden zich de Duitse World Cup ster Gabriel Clemens en de Wereldkampioen van 2023 Michael Smith. In de eertse vier wedstrijden kwam tevens de Nederlander Kevin Doets in actie.

Kevin Doets Triomfeert tegen Nico Blum

Een van de opvallende wedstrijden van de dag was die van de 26-jarige Nederlander Kevin Doets uit Almere. Met een gemiddelde van 84,18 wist Doets zijn eerste ronde overtuigend te winnen. Hij versloeg de Duitser Nico Blum met 6-3, wat hem een plek in de volgende ronde opleverde.

Doets, bijgenaamd "Hawkeye", begon sterk aan de wedstrijd en nam snel een voorsprong van 0-4. Blum probeerde terug te komen door in de vijfde leg te breaken, maar Doets antwoordde onmiddellijk met een tegenbreak, waardoor de stand op 1-5 kwam. Blum wist nog een leg te winnen en bracht de score op 2-5. In de achtste leg kreeg Doets zijn eerste kans om de wedstrijd te beslissen, maar miste op de bullseye, waardoor Blum terug kon komen tot 3-5. Uiteindelijk stond Doets na 12 pijlen op een dubbel en miste nog twee wedstrijdpijlen. De vierde matchdart was echter raak, waarmee Doets als eerste Nederlander doorstoot naar de tweede ronde.

Zaterdag gaat de strijd verder met de tweede ronde, waarin Kevin Doets het opneemt tegen de volgende Duitser, Ricardo Pietreczko. Na zijn solide optreden in de eerste ronde, zal Doets vol vertrouwen zijn om opnieuw een sterke prestatie neer te zetten. Ook de grote namen als Gabriel Clemens en Michael Smith komen in actie, wat ongetwijfeld voor vuurwerk op de bühne zal zorgen.

Uitslagen van de eerste Ronde

Radek Szaganski (88,3) 3 - 6 (97,15) Dom Taylor

Karel Sedlacek (96,44) 6 - 3 (82,82) Matthew Dennant

Jamie Hughes (84,25) 4 - 6 (84,66) Dylan SlevinIn

Nico Blum (78,02) 3 - 6 (84,18) Kevin Doets

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws